Demsa, Galeries Lafayette’i Türkiye’ye Getiriyor

Harvey Nichols’ı ve 30’un üzerinde lüks markayı Türkiye’ye getiren Demsa, lüks moda markaları pazarında yüzde 25 paya ulaştı

  01 Aralık 2014 09:47 Pazartesi
Demsa, Galeries Lafayette’i Türkiye’ye Getiriyor

Harvey Nichols, Tom Ford, Lanvin, Alexander McQueen, Barbara Bui, Salvatore Ferragamo, Michael Kors, Longchamp, Pal Zileri, DKNY, Karl Lagerfeld  gibi lüks moda markalarını Türk tüketicisiyle buluşturan Demsa Group, 120 yıllık Fransız Galeries Lafayette’i de Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. Lüks moda markaları pazarında yüzde 25 paya ulaşan Demsa, 150’ye yakın mağazası ile hizmet veriyor.

Demsa’nın kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, lüks moda markaları pazarının Türkiye’de 1 milyar dolar civarında büyüklüğe sahip olduğunu belirterek, Türkiye’de önemli bir konuma ulaştıklarını ifade etti. “Bu konuda son derece deneyimli, profesyonel bir ekiple ve son derece titiz çalışıyoruz. Lüks moda marka ve ürünlerinde İstanbul ve Ankara’da pazardan yüzde 25 pay alıyoruz. Anadolu’da bu oran yüzde 5 civarında, çünkü fazla yayılmış değiliz. Sadece Adana, Antalya ve Bodrum’da lüks mağazalarımız var” diyen Çetindoğan sözlerine şu şekilde devam etti “Kendi çizgimizde ilerliyoruz. Hep Türkiye’de olmayanı ve merak edileni araştırdık. Sonuçta Demsa bugün 131 mağaza, 1.223 çalışanı olan bir perakende markası haline geldi.”  

Türkiye’den Marka Çıkmalı

Türkiye’den marka çıkması gerektiğini de kaydeden Çetindoğan, “Aslında bilgi birikimi ve insan kaynağımızla hatta teknolojik ve kreatiflik konusunda diğer ülkelere göre oldukça avantajlı durumdayız. Pazarlama konusunda biraz yetersiz kalıyoruz. Marka yaratma konusunda zorlanıyoruz. Devlet desteğiyle birlikte özel sektörün de çabalarıyla önemli değerler ve dünya markaları çıkaracağımıza inanıyorum. Üretilen bu katma değerin devlet tarafından desteklenmesinden daha doğal bir şey olamaz” dedi.



YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.