Decathlon’dan Yerli Tedarikçiye Çağrı

2019 itibariyle üretiminin yüzde 40’ını Türkiye’ye taşımaya karar veren spor perakende zinciri Decathlon, bu hedef kapsamında yerli tedarikçilere çağrıda bulundu.

  30 Mayıs 2018 01:00 Çarşamba
Decathlon’dan Yerli Tedarikçiye Çağrı

Türkiye’deki üretim kapasitesini arttırmaya karar veren spor perakende markası Decathlon,  tedarikçi ağını genişletmek üzere dokuma konfeksiyon, ağır dikişli ürünler, plastik ve kompozit malzemeler, ayakkabı, metal, bisiklet montajı ve malzemeleri, sporcu destek gıda kategorilerinde üreticiler aradığını duyurdu.

Türkiye’de Mayıs 2010’dan beri faaliyet gösteren Decathlon, üretiminin yüzde 20’sini Türkiye’de gerçekleştiriyor. Firma, 2019 sonu itibariyle Türkiye’deki üretim payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor.

Decathlon Türkiye İş Geliştirme Direktörü Duygu Kög; "Başarılı iş modelimiz sayesinde daha da hızlanarak 5 yıl içerisinde mağaza sayımızı 70'e çıkaracak ve bizi sevgiyle kucaklayan kullanıcılarımıza çok daha yakından spor tecrübesi sunacağız. Türkiye'de bu işe başladığımızda spor pazarı yüzde 6 oranında büyürken geçen yıl yüzde 13 büyüdü. Decathlon ailesi olarak bizim de sporu erişilebilir kılma konusunda pazar büyümesine etkimiz yadsınamayacak ölçüde büyük.” açıklamalarına yer verdi.

39 ülkede 1364 mağazası bulunan Decathlon’un dünyada 1000’in üzerinde tedarikçisi bulunuyor. Koşudan bisiklete, trekking’den fitness’a, tenisten yüzmeye, dağcılıktan kayağa, balıkçılıktan futbola, kadar farklı spor dallarında ürünler ile hizmet veren Decathlon, yerli tedarikçiler ile ürün gamını  daha da zenginleştirmeyi hedefliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.