CPI’nin Ömrü Kısa Oldu

IHKİB, Igedo Company ve CNR işbirliği ile düzenlediği CPI’nin iptal edildiğini ve bir daha düzenlenmeyeceğini açıkladı.

  16 Mayıs 2012 00:46 Çarşamba
CPI’nin Ömrü Kısa Oldu

Türk hazırgiyim sektörünün ihracat gücünü arttırmak amacıyla, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve Igedo Company işbirliği ile yola çıkan Collection Premier Istanbul’un (CPI)ömrü kısa oldu. 2010 Ağustos’unda ilk defa düzenlenen CPI, 2011 Eylül ve 2012 Şubat etkinliklerinde de CNR Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirilmişti. İHKİB tarafından gerçekleştirilen İstanbul Fashion Week ile eşzamanlı olarak düzenlenen CPI son edisyonunda bu paralelliği sağlayamamış ve istenileni verememişti. Fuar yeni yapılanmayla da istenileni karşılayamadı ve 2012 yılı ve sonrası için takvimden çıkarıldı.

İHKİB tarafından yapılan resmi açıklamada şunlar dile getirildi; “2013 yılında ve gelecek yıllarda, hazırgiyim ve konfeksiyon sektörüne yönelik olarak daha farklı bir konsept temelinde fuar düzenlemeyi ve sektörümüzü dünyaya en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlayan Birliğimiz, CPI Fuarının organizasyonunu yapmamaya karar vermiştir. CNR ile Birliğimiz arasındaki söz konusu işbirliği de sona ermiştir. CPI isminin her türlü kullanma hakkı Birliğimizde olduğundan, bundan sonra CPI Hazır Giyim Fuarı duyurularına itibar edilmemesi ve önümüzdeki dönemlerde, ortaya çıkabilecek geçmişte yapılan CPI fuarının devamıyız söylemlerine riayet edilmemesi önem arz etmektedir”.

Hem katılımcı hem de ziyaretçi sayıları bazında eleştirilen CPI, İHKİB öncülüğünde, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Triko Sanayicileri Derneği(TRİSAD), Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Birleşik Markalar Derneği (BMD) tarafından da destekleniyordu. Hatırlanacağı gibi 2011 Şubat edisyonunda 1000 civarı iptal etkinliğe damgasını vurmuştu. Bu iptallerde Arap ülkelerinde yaşanan olayların etkili olduğu savunulmuştu.

İHKİB, CPI’nin sona erdirilmesinden sonra, sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşların da katılacağı ve destekleyeceği, hazırgiyim sektörüne yakışır bir şekilde İstanbul’da düzenlenmesi düşünülen fuar hazırlıklarına devam ettiğini de açıkladı. İsmi açıklanmayan bu fuar hazırlıklarının 2013’ün ilk yarısında bitirilerek, aynı dönem fuar duyurularının da tüm dernek üyelerine duyurulmasının planlandığı dile getiriliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.