Berlin’de White Label Sezonu Başlıyor

Bir moda merkezi olarak Avrupa ve Almanya’nın vazgeçilmez noktalarından birine dönüşen Berlin, tekstil tedarik fuarı ile bu gücünü sağlamlaştırıyor.

  16 Mayıs 2012 01:03 Çarşamba
Berlin’de White Label Sezonu Başlıyor

Avrupa’nın önemli moda etkinliklerinden Berlin Moda Haftası ile eşzamanlı olarak yeni bir tekstil tedarik fuarı organize ediliyor; WHITE LABEL. 2003 yılından bu yana Tokyo ve Osaka’da başarılı tekstil-moda fuarları düzenleyen Pekin merkezli Chinatex Advertising & Exhibition Co., Ltd’nin sahibi olduğu etkinliğin Avrupalı partneri ise Almanya merkezli piar şirketi DİE PR-BERATER GmbH. Etkinliğin tasarımı ve organizasyonunu üstlenen DIE PR-BERATER ‘White Label- Made in China’ başlığı altında, bu tedarikçi fuarını ziyaretçilerine sunacak. Berlin’de 4-6 Temmuz tarihleri arasında tekstil tedarik fuarı WHITE LABEL’i aynı zamanda Chinatex’in Avrupa’daki ilk fuarı olacak. Çin'in en başarılı ilk 500 şirketi arasında yer alan firma 2011 yılında yaklaşık 34,9 milyar kazanç sağladı.  1951 yılında kurulmuş bulunan Chinatex (Çin Ulusal Tekstil İhracat& İthalat Şirketi) uzmanlaşmış bir dış ticaret firması olarak, Çin Halk Cumhuriyeti Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Bakanlığı’na bağlı olarak çalışıyor.

Berlin Moda Haftası ile aynı dönemde Berlin’deki Max-Schmeling-Halle’de organize edilecek olan White Label, Almanya ve Avrupa moda dünyasına hitap edecek. Etkinlik şirketleri, perakendecileri, alım acentalarını Çinli kadın giyim, erkek giyim, çocuk giyimi ve aksesuar üreticileri ile buluşturacak. 100’un üzerinde katılımcının yenilikçi ürünlerini sergilemesinin beklendiği etkinliğin sloganını ‘Trendler ve Ticaret-Trends and Trade) oluşturuyor. 2013 Şubat ayında düzenlenmesi planlanın bir sonraki White Label fuarına 400 firmanın katılması öngörülüyor.

Berlin Modada Vazgeçilmez Oldu

WHITE LABEL fuarının organizatörü Die PR-Berater Berlin Yöneticisi Sven Eriskat yaptığı açıklamada, Berlin Moda Haftası (BMH) gibi bir etkinlikte uzun vadede ürünlerin tedarik edilebileceği bir platforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Eriskat sözlerine şöyle devam etti; “Bir moda şehrinin buna ihtiyacı var; mesela Paris’e bakın, orada sadece teşhirler yok, Texworld de var. Berlin ve BMH geçtiğimiz yıllarda çok yol kat etti. Başlangıçta sadece tasarımcılar senede iki kere metropolde buluşuyordu. İşin büyük kısmı ise başka bir yerde, Düsseldorf’ta yapılıyordu. Hala showroomların büyük bir çoğunluğu orada ve alıcılar oraya gidip koleksiyonların siparişlerini veriyorlar. Bu şimdilerde değişmeye başlıyor. Moda şehri Berlin bir patlama yaşıyor ve tabii onunla beraber her sene moda haftası da daha da profesyonel bir hal alıyor. Berlin’deki showroomların sayısı artıyor. Ve alıcılara fuarlar kalan sadece esinlenmeler ve eğlenceli partiler değil, artık siparişler almaya başlıyorlar. Ve bunu sadece Almanlar değil daha çok yabancı ziyaretçiler yapıyor. Düsseldorf’tan Igedo firması bile ‘The Gallery’ adı ile Berlin’de yeni bir platform yarattı, bu da branştaki değişimi gözler önüne seriyor. Berlin Alman moda endüstrisi için artık vazgeçilmez bir yer halini aldı.

WHITE LABEL ile tedarikçilerin direkt olarak Almanya’ya kendilerini ve ürünlerini tanıtma ve bu pazarı tanıma fırsatını elde edeceğinin altını çizen Eriskat; “Firmalar WHITE LABEL’ı şu andaki tedarikçilerini kontrol etmek için kullanabilirler. Ürünümü gerçekten en iyi kalitede ve en iyi fiyata mı temin ediyorum sorusuna yanıt bulabilirler. Firmalar WHITE LABEL’da tedarikçi spektrumlarını genişletip optimize edebilirler” dedi. Çin’in dünyanın en büyük ve en önemli tekstil üreticisi olduğuna dikkati çeken Eriskat, fiyat, kalite ve esneklik kavramlarının oradaki üreticiler için önemli olduğunu söyledi. WHITE LABEL’in 2. edisyonla birlikte kapılarını sadece Çinli üreticilere değil tüm dünyadan gelen imalatçılara açacağını vurgulayan Eriskat, fuara belli kalite standartlarını yakalamış ve CHINATEX tarafından kabul edilmiş Çinli firmaların katılabildiğinin altını çizdi.

Eriskat, ilk etkinliğe yaklaşık 100 firmanın katılmasını ve 1000 ziyaretçinin gelmesini beklediklerini açıklayarak, 2013’te düzenlenecek ikinci edisyonda ise bu rakamın ikiye katlanacağını savundu. Eriskat; “Alman moda sanayi dünya çapındaki tedarikçiler için en önemli alçılardan birisidir. WHITE LABEL ile Almanya’daki tedarikçi platformu olmak istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.