Avusturalya’daki Sel Hazır Giyim Sektörünü Vurdu

Dünyanın en büyük yün üreticisi olan Avustralya'daki seller hazır giyim sektörünü vurdu.

  04 Şubat 2015 09:11 Çarşamba
Avusturalya’daki Sel Hazır Giyim Sektörünü Vurdu

Geçtiğimiz yılın son günlerinde dünyanın en büyük yün üreticilerinden olan Avusturalya’da birbiri ardına yaşanan sel felaketleri nedeni ile yün üretiminde yaşanan düşüşler yaşandı. Bunun sonucu olarak yün fiyatları 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Özellikle takım elbise ve palto üretimi yapan hazır giyim firmaları geçen yıl kilogramını 10 dolardan aldıkları yünün fiyatının bu yıl 15 doların üstüne çıkması ve üstüne yükselen döviz fiyatları eklenince yüzde 20-25 arasında zam yapmaya hazırlanıyor.

Zam Kapıda

Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar konu ile ilgili olarak, “Sadece yün fiyatlarında değil dolar da ciddi yükselme var. Bunlar bizim fiyatlarımıza kış sezonunda yüzde 15-20 arasında zam olarak yansıyacak. Çünkü ürünlerimizin büyük bir kısmında Avustralya yününü kullanıyoruz. Bu da özellikle yüzde 100 yünlü kumaştan yaptığımız takım elbiselerde yaklaşık yüzde 15’lik fiyat artışı demek” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.