WFC Graz’da Toplanıyor

Tüm dünyadan filtrasyon ve ayrıştırma konusunda uzman akademisyenlerin ve sanayi üreticilerinin katılımıyla yapılacak olan etkinlik, filtre uygulamasına ışık tutulmayı hedefliyor.

  19 Mart 2013 03:38 Salı
WFC Graz’da Toplanıyor

Dünya Filtrasyon Kongresi (WFC) 11. Kez, 16-20 Nisan tarihleri arasında Avusturya’nın Graz kentinde yapılacak.  350’den fazla teknik sunumun yapılacağı duyurulan kongreye 150’den fazla firmanın katılacağı belirtildi. İlk kez 1974 yılında Paris’te gerçekleşen ve o tarihten bu yana dört yılda bir tekrarlanan kongrede önemli firmalar boy gösterecek. Lenzing, Irema-filter, Alstrom gibi dünyanın önde gelen firmalarının yer alacağı organizasyonda; Filtrasyon ve Ayırma Teknolojileri, Katı-Sıvı Ayırma, Temel Ekipman ve Süreçlerin Anlaşılması, Aerosol Filtrasyon ve Ayrım, Hava Filtrasyon ve Gaz Ayrımları, Membran Süreçler, Filtre Araçları, Test Ekipmanlarının Kontrolü, Simülasyon ve Modelleme, Ürün Ayırma İşlemleri  ve özel olarak Seçici Ayırma, Nanosıvılar ve Mikro İşleme Teknolojisi konuları tartışılacak.

Dünya çapında en önemli filtrasyon olayı olarak kabul edilen organizasyonda, 16 Nisan tarihinde özel kısa kurslarla bilgilendirme adına bir çalışma gerçekleştirilecek. 2000’den fazla ziyaretçi ve 750 delege ile önemli çalışmaların, kursların ve sergilerin sahneleneceği kongre, partikül ölçüm cihazları ve sanayi ekipman üreticilerinin yeni ürünlerini sergilediği bir organizasyona dönüşecek.

Kongre hakkında açıklamalarda bulunan Avusturya Kimya Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Wilhelm Höflinger, 4 yılda bir düzenlenen bu etkinliğe katılanların, çevreye zarar veren gereksiz maddelerin süzülmesi konusunda ve sanayi ürünleri alanında önemli adımlar atarak, sanayi ve çevreye destek olacaklarını belirtti. Höflinger, 1000 yıllık geçmişi olan bir şehirde bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederken, akademik anlamda da çok güçlü bir kongre yapacaklarını söyledi. Kongre programında özel kısa kursların da olacağını ifade eden Höflinger açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bilgi transferi açısından kurslar çok faydalı olacaktır. Umuyorum ki katılanlar daha duyarlı ve bilgili bir şekilde organizasyondan ayrılacaklardır.”

 

2008 yılında Almanya’da yapılan bir önceki edisyona da değinen Höflinger; “ WFC10, Almanya'da düzenlenen ve 45 ülkeden, 150 firma ile 2400 ziyaretçi, toplam 750 delegenin katıldığı bir kongre olmuştu. Umuyorum ki, bu sene yapılacak organizasyona daha fazla katılım sağlanacaktır” dedi.

 

Sergi Alanı, Yeniliklere Sahne Olacak
Dünyanın en önemli filtrasyon olayı kabul edilen WFC11, firmaların filtrasyon ve ayırım, partikül ölçüm cihazları gibi alanlarda en son teknolojilerinin tanıtıldığı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Graz Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyon, 17-19 Nisan arasında üç gün ticari ziyaretçilere ve delegelere açık olacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.