Türkler Heimtextil Rusya’yı Es Geçmiyor

Messe Frankfurt tarafından düzenlenen Heimtextil Rusya ev tekstili dünyasını Moskova’da buluşturacak.

  15 Ekim 2012 23:30 Pazartesi
Türkler Heimtextil Rusya’yı Es Geçmiyor

Rusya pazarında 14 yıldır organize edilen Heimtextil Fuarı, ev tekstilleri, iç dekorasyon ve tasarım alanında kendi kültür ve zevkini yaratan yapısı ile firmaların ilgisini çekiyor. Heimtextil Rusya 2012 fuarı, tedarikçilere ulaşmak, yeni kontaklar edinmek ve işini geliştirmek isteyen binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparak sektörün en önemli etkinliklerinden birisi durumuna geldi. Her dönem sürpriz çalışmalar yapan fuar, bu sene de ziyaretçilerine doyumsuz bir gezi ve bilgilenme imkanı sunacak. Heimtextil Rusya 2012, Alman tasarım bürosu Goldberg Consulting işbirliğiyle bir Trend Show düzenleyecek. Bu sunumda Heimtextil trendleri çerçevesinde yeni tasarımlar, isimler, modern tekstil kumaşları ve dekorasyon materyalleri sergilenecek. Trend Show kapsamında önde gelen uzmanlar, tanınmış tasarımcılar ve mimarlarla birçok atölye ve seminer gerçekleştirilecek.

Duvar kağıtları ve döşemeliklerine özel olarak ayrılan “Wallpaper Bar” bölümü de önemli sergi alanlarından. Fuarın içinde küçük bir etkinlik olan “Wallpaper Bar”, 2011 yılında stil, moda ve fonksiyonelliği birleştiren yenilikçi ve yaratıcı iç dekorasyon çözümlerine yer vermişti.  Father&Sons, KT-Exclusive, Rasch Textil gibi dünyaca ünlü markaların koleksiyonları sergilenmişti. Heimtextil Rusya 2012, “Wallpaper Bar” trendini bir kez daha tasarımcılar ve mimarlar için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olarak organize ediyor.

Artan Lüks Tüketim Nedeniyle Özel Alan Oluşturuldu

Rusya’da, özellikle Moskova’da lüks ürünlerin pazar payının artmasına paralel olarak Heimtextil Rusya Fuarı’nda da üst kalite ürünler segmentinde temsil edilen firma sayısı artıyor. 2011 Forbes’a göre Rusya, 79 milyarderi ile ülkede yaşayan milyarder sayısı bakımından New York’un bile önüne geçmiş durumda. Bu yüzden Heimtextil Rusya Fuarı’nda, Avrupa’nın önde gelen firma ve markalarından oluşan lüks elçilerinin bir arada olduğu, özel bir “Lüks Ürünler” bölümü yer alacak.  Bu alanda 2012 / 13 sezonuna dair iç tasarım trendleri ve ev tekstili modası için orijinal konseptler Rusya pazarına sunulacak.

Heimtextil Rusya geçtiğimiz yıl düzenlenen edisyonda, dünyanın dört bir yanından 14.238 profesyonel ziyaretçi ağırlamıştı. Fuarda 24 ülkeden 256 katılımcı firma ürün ve hizmetlerini sergilerken, sektörün uluslararası buluşma noktası olarak bilinen Heimtextil Rusya’da, profesyonel ziyaretçiler 3 gün boyunca ev ve iç dekorasyon tekstillerinde en son tasarım trendlerini ve koleksiyonlarını görme şansı yakalamışlardı. Her sene olduğu gibi Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB)’nin milli katılımıyla, fuara Türkiye’den de 38 firma katılıyor. 23 münferit katılan firma ile birlikte bu sene Heimtextil Russia fuarına Türkiye’den 61 firma katılımı olacak.

Türkiye’den 61 Katılımcı Firma

Bu yıl 26-28 Eylül tarihleri arasında Moskova’da 14.kez düzenlenecek olan Heimtextil Rusya, mobilya döşemelik kumaşlarından perdelere, yatak odası tekstillerinden banyo ve mutfak tekstillerine, duvar kağıtları ve döşemeliklerinden halı ve yer kaplamalarına kadar ev tekstilinin her yönünün yansıtıldığı, kaçırılmaması gereken bir sektör randevusu olarak tanımlanıyor. Fuara bu yıl da Türkiye’den büyük ilgi gösteriliyor. Her yıl olduğu gibi Uludağ İhracatçılar Birliği ile büyük bir milli katılım düzenlenirken, ferdi katılımlarla birlikte 60’ı aşkın Türk firma Heimtextil Rusya 2012’de ürünlerini sergileyecek. Fuara katılım gösteren firmalar arasında; Aco Boya Kimya İnşaat Tekstil, Ada Nakış Desen Dokuma Giyim, Akar İthalat İhracat Turizm, Aleran Tekstil, Alfa Grup, Anka Tekstil, Aslı Dokuma Tekstil, Avrupa Tekstil Deri Gıda Sanayi, Baydemirler Tekstil, Ertek Tekstil, Baylanlar Tekstil, Bayram Tekstil, Bayramlar Mensucat, Bezmez Tekstil, Bilge Ev Tekstil Sanayi, Burkay Tekstil, Çalışkanlar Dokuma Mamülleri ve Ev Gereçleri, Çarşafsan Tekstil, Dateks Tekstil, Dersiyon Tekstil, Dina/Vanelli Tekstil, Dizayn Ev Tekstil Sanayi, Eke Tekstil Konfeksiyon, Elenor Tekstil, Elvin Tekstil, Emre Tekstil, Erdi İplik Dokuma Tekstil, Eskar Tekstil, Eylül Dokuma Mensucat Tekstil, Faruk Aras Tekstil, Fırat Tekstil Ve Deri Ürünleri, Gökhan Tekstil, Güleser Tekstil, Hatem Tekstil, İremnur Tekstil, Kaçkar Tekstil, Karteks İmalat Tekstil, Kılıç Tekstil, Kinteks Dokuma ve Boya,  Kısmet Tekstil, Köseoğlu Dış Ticaret, Köseoğlu Tekstil, Megapol Tül Perde Tekstil, Mertül Tekstil, Metropol Tül Tekstil, Nil Tekstil Ve Pazarlama, Özdilek Ev Tekstil Sanayi, Özkaymak Tekstil, Persan Tekstil, Pırlanta Tekstil Sanayi, Sama Tekstil Sanayi, Sanko Tekstil İşletmeleri, Santeks İplik Ve Brode, Shamrock Tekstil, Ocz Tekstil, Sümaş Tekstil, Süper Tekstil Tümray Plastik, Turkuaz Tekstil, Uludağ İhracatçı Birlikleri, Vip Vual Tekstil, Yılka Züccaciye Tekstil Kozmetik Ürünleri ve  Zorluteks Tekstil yer alıyor.

Rusya Cazibe Merkezi Olmaya Başladı

140 milyonun üzerinde nüfusu, büyüyen orta sınıfı ve neredeyse sınırsız altyapı ihtiyaçlarıyla Rusya, uluslararası ihracatçılar için dünyanın en çok fırsat vaat eden pazarlarından biri. 2011 yılında Rus tüketici pazarı Avrupa’nın en büyükleri arasında yer aldı. 2011 sonu itibariyle 85 milyon Rus’un aktif tüketici olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlara göre bu rakamın her yıl 5 milyon olarak artması bekleniyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2012 yılında Rusya ekonomisinin yüzde 4.2 büyüyeceğini tahmin ediyor. Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne katılımı için sürdürülen müzakereler ümit verici bir durum olarak görünüyor. Bu önemli adım uluslararası ticaret akışını kolaylaştıracak ve yabancı yatırımlar için fırsatları geliştirecek. Rusya’nın ayrıca 2014 Kış Olimpiyatları’na ve 2018 Dünya Futbol Kupası’na ev sahipliği yapacak olması gelişim noktasında önemli yatırımların yapılmasını da sağlayacak.

Rusya’da yerli tekstil üretimi pazarda artan talebi karşılamaya yeterli olamazken yatırıma her zaman ihtiyaç duyan bir ülke. Tekstil pazarının büyük bir bölümü ithal edilen ürünlerden oluşuyor. 2011 yılının ilk yarısında hazır tekstil ürünlerinin ithalatı yüzde 29.4 ve hammaddelerin ithalatı yüzde 25.4 arttı. Rusya ekonomisindeki pozitif değişimler, genel anlamda yerli pazarın istikrara kavuşması ve yükselen yaşam standartları, Rusların iç dekorasyon ürünlerine, ev tekstillerine ve ev tasarımına da daha fazla para harcamalarına olanak verdi. Rusya, yabancı markalar için oldukça çekici bir pazar. Dünyaca tanınmış markaların yarısından çoğu Rusya pazarında temsil ediliyor ve yeni firmalar da her geçen gün pazara giriş yapmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.