“Türkiye, Itema İçin Kilit Öneme Sahip”

Dokuma teknolojilerindeki uzmanlığı ile öne çıkan Itema Group, özellikle rapier ve airjet dokuma makineleri ile Türk tekstil pazarının en çok tercih edilen markaları arasında yer alıyor.

  31 Mayıs 2018 01:00 Perşembe
“Türkiye, Itema İçin Kilit Öneme Sahip”

Dokuma makineleri alanında sunduğu yenilikçi teknolojilerle müşterilerine her zaman daha verimli bir üretim süreci sunmayı amaç edinen Itema, ürün gamını yenilemeye yönelik çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Dokuma alanındaki yenilikler ve özellikle Türkiye pazarına sundukları son ürünler hakkında yayın grubumuza özel bilgiler veren Itema Grup Satış & Pazarlama Direktörü Christian Straubhaar, Türkiye pazarının Itema için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Itema Türk tekstil endüstrisine son olarak hangi yenilikleri sundu?

Itema R95002denim ve Itema rapierli denim dokuma makinesinin ikinci jenerasyonu dahil olmak üzere 4 makineyi İstanbul’da sergiledik. R95002denim, müşteriler, dokuma uzmanları ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Gerçekten de R95002denim,  yenilikçi ve sanayide daha önce görülmemiş başarılar barındırarak denim dokuma tarihinde bir dönüm noktası oluşturuyor. Itema, R95002denim’i geliştirirken dokumacıların maliyet tasarrufu yapması, üst kalite kumaşlar üretmesi ve en yüksek dokuma verimine ulaşmasını garanti edecek bir dokuma makinesi tasarlamaya odaklandı. Makinede uygulanan büyük yenilikler arasında, uzun yıllardır dokuma endüstrisindeki en önemli yenilik sayılan ve ItemaLabTM tarafından geliştirilen iSAVERTM’den de bahsetmek gerekir. ItemaLabTM, sol taraftaki atık kenarı tamamen ortadan kaldırmak ve böylelikle dokuma fabrikalarında makine başına yılda asgari 2000 Euro tasarruf yapmak için geliştirildi. Şimdilik 4 atkı renginde ve sadece denim uygulamaları için tasarlanmış olan iSAVERTM, hammadde atığını ciddi ölçüde azaltarak eşi benzeri görülmemiş maliyet tasarrufu sağlar ve sürdürülebilir dokumada yeni bir standart belirler.

Airjet veya rapier teknolojisi Türk pazarında çok fazla tercih ediliyor. Her iki makineyle de önemli avantajlar sunduğunuza göre hangi ürün özellikleri tüketici tercihlerinde etkili oluyor?

Türkiye geleneksel olarak bir rapier pazarı. Kompleks desen tasarımları ve hassas süslü atkı iplikleri dahil olmak üzere ülkede üretilen kumaşların yüksek kalite düzeyi nedeniyle rapier, dokumacıların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan bir dokuma teknolojisidir. Son yıllarda airjet dokuma makineleri, başta kıyafet, yatak çarşafları ve hafif denim kumaşlar gibi kumaşların seri üretimi için Türk dokuma fabrikalarında kurulmaya başlandı. Itema olarak en geniş yelpazede kumaşların üretimi ve müşterilere en kısa sipariş süresinin garanti edilmesi için fabrikalarında rapierli ve airjet Itema dokuma makinelerini karıştırmaya karar veren birçok müşterimiz var. Rapier, şönil, lureks ve tek filamanlı iplikler dahil olmak üzere en fazla atkı ipliği çeşidinin işlenmesi olasılığı nedeniyle dokumacıları donatmada tercih edilen teknoloji olmaya devam etmektedir.

Dokuma teknolojileri alanında Itema’nın en güçlü özellikleri nelerdir?

Dokuma endüstrisinde Itema’yı ayrı kılan, dokuma makinelerimizi yenilemek için sürekli yatırım yapmamızdır. Müşterilerimizin pazarlarında rekabet avantajı kazanması ve dokumacıların yaşamını daha kolay ve verimli kılmak için ileri dokuma çözümleri geliştirme amacıyla durmadan çalışıyoruz. Ayrıca dokuma sürecinin her aşamasında müşterilerimizi desteklemek için gerçek zamanlı bir satış sonrası desteği sunuyoruz.

Endüstri 4.0 gelişmelerinin sizin için önemi nedir?

Itema’nın Endüstri 4.0 dünyasını günlük üretime uygulama yaklaşımı, her bir süreçte ana oyuncu olan insanın çalışma koşullarının derin analizine dayanır. Kalite, güvenlik ve verimliliğin süreç optimizasyonuna ilişkin gereksinimler, yönetim tarafından alınan yatırım kararları ve şirket için seçilen kolaylaştırıcı teknolojilerin ana etmenleridir.  Akıllı bir fabrikanın genel vizyonu, kurumsal yalın düşünme biçimimizi tam olarak kapsar. Yaptığımız her şeyin ana odağı, her türlü verimsiz ve değer katmayan faaliyetin tespiti, altta yatan üretim sürecinin dönüşüm akışından çıkarılması amacıyla her bir iyileştirme eyleminin yürütüldüğü noktalardır. Kurulum hattı operatörleri tarafından en üst düzey çeşitlilikle karşılaşan iş istasyonları, çalışanların gerçek zamanlı olarak o istasyonda yapılması beklenen kurulum operasyonlarıyla ilgili tam dokümantasyona erişmesini sağlamak için son teknoloji akıllı tabletlerle donatılmıştır.  Yukarıda bahsedilen, bina otomasyonu, AGV kurulum hatları, tam sıralı tedarik sistemi, ekipman otomasyonu vb. diğer üretim faaliyetlerine de değinen Akıllı Fabrika sistemine istikrarlı geçişimiz,  Itema tarafından çalışılan ve uygulanan tek spesifik bir çözüm örneğidir.

Itema için Türk pazarının önemi nedir?

Türkiye, Itema için kilit öneme sahip bir pazardır ve her yıl en çok dokuma makinesi satılan ülkeler arasında yerini alır. Ürün kalitesi ve doğru müşteri hizmetlerinin diğer tekstil pazarlarıyla rekabet ederken fark yaratabileceğini gösteren dünyaca ünlü Türk dokumacılar tarafından sınıfının en iyisi dokuma makinelerinin tedarikçisi olarak seçilmekten gurur duyuyoruz.

Yılın ilk yarısında Itema’nın küresel düzeyde ulaştığı satış rakamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 2018 yılı sonu için planlanan satış hedefleriniz nelerdir?

2018, dokuma makineleri endüstrisi için güzel başladı. Aslında Itema olarak önceki yılın aynı dönemine kıyasla dokuma makinesi satışlarında yüzde 14’lük bir artış kaydettik. Faaliyet gösterdiğimiz birçok ülkedeki kırılgan politik ve ekonomik denge nedeniyle istikrarsız bir pazarla karşı karşıya kalabileceğimizi biliyoruz ancak 2018’in aynı olumlu yolda devam edeceğinden eminiz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.