Türk Tekstilcilerden Dünya’ya Birlik Mesajı

Ev tekstili ve dekorasyon dünyasının ulusal ve uluslararası gereksinimlerine yanıt veren Home&Tex Fuarı, CNR Expo’da sektör öncüsü 600 markanın katılımı ile gerçekleşti.

  15 Kasım 2016 10:00 Salı
Türk Tekstilcilerden Dünya’ya Birlik Mesajı

Ev Tekstil sektörünün öncüsü 600 markanın katılımı ile gerçekleştirilen Home&Teks fuarında Türk tekstilciler, tüm dünyaya Türkiye’nin ayrılmaz bir bütün olduğu mesajını verdiler.

Fuarda, ev tekstil sektörünün tüm paydaşlarının bir araya gelerek verdiği birlik mesajı ve Denizli’nin buldan bezi, Kastamonu’nun çarşafı, Rize’nin özel kumaşı, Antep’in kutnu kumaşı, Muğla’nın Milas bezi, Bursa’nın ipek kumaşından oluşturulan, ülke ve sektör bütünlüğünü simgeleyen Türkiye haritası dikkat çekti.

Kreatif Ürünler Türkiye’nin Tercih Edilme Sebebi

Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Home&Teks fuarında Rusya’dan gelen binin üzerinde alıcıyı ağırladıklarını belirten TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, şöyle konuştu: “Rusya, bir süre Uzakdoğu ülkelerinden alım yapmak zorunda kaldı. İki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından ev tekstili ve dekorasyon sektöründe gerçekleştirdiğimiz ilk organizasyonumuza Ruslar akın ettiler. Bizi tercih etmelerinin en büyük nedeni kreatif ürünlere sahip olmamızdır. Fuar ile birlikte sektöre 1 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşturmayı hedefliyoruz. Yalnızca Ruslardan gelecek siparişlerin, sektörde 500 milyon dolarlık iş hacmi oluşturacağını tahmin ediyoruz.”

Almanya, Fransa, İtalya, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin de içinde bulunduğu 96 ülkeden gelen alıcıları ağırlayan fuarda profesyonel ziyaretçilere, ev tekstili ve dekorasyon dünyasındaki son gelişmeler ve trendler tanıtıldı.

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.