Türk Ev Tekstil Ürünleri Almanya’da Tanıtıldı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’dan dünyaya ulaşan tekstil ürünlerinin kalitesi ve tasarımı ile yabancı alıcılardan ilgi gördüğünü belirtti.

  31 Ocak 2018 01:00 Çarşamba
Türk Ev Tekstil Ürünleri Almanya’da Tanıtıldı

Türkiye ve dünyadan çok sayıda tekstil üreticisinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin başında gelen, Heimtextil Fuarı, 9-12 Ocak 2018 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirildi. Ev tekstili başta olmak üzere, dekorasyon ürünleri, iplik, perde gibi ürünlerin sergilendiği fuarda Türkiye’den de çok sayıda tekstil üreticisi yer aldı.

Heimtextil Fuarı’nın, firmaların dünya mekân tekstilleri pazarındaki başarılarını ve hâkimiyetini arttırmaları açısından oldukça önemli bir platform olduğunu belirten Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,  fuara katılan 98 Bursa firması ve UTİB’in 2018 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini yayın grubumuzla paylaştı.

“Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak firmalarımızın ev ve mekân tekstili sektöründe dünyadaki bilinirliklerini artırarak markalaşmalarına öncülük etmek, mevcut pazarlardaki paylarını arttırmak ve hedef ülkelerle olan ihracatı geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Binlerce iş profesyonelinin ziyaret ettiği bu organizasyonu da bu anlamda çok önemsiyoruz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü; “2018 yılının ilk tekstil fuarı olan Heimtextil Fuarı’nda firmalarımız hem yeni tasarımları inceleme fırsatı yakalıyor hem de rakiplerinin sektördeki konumunu görebiliyor. Alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan fuara bu yıl Türkiye’den 257 firma katılım sağladı. Bu rakamı çok önemsiyorum. Fuarda yer alan 98 Bursa firması ise kentimizin sektördeki tasarım ve üretim kalitesini gözler önüne seriyor.”

UTİB’ten ‘Turkish Home Textile’ Konsepti

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak bu yıl 9. kez ‘Turkish Home Textile’ konsepti ile hazırlanan tanıtım standı ile fuarda yer aldıklarını kaydeden İbrahim Burkay, ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında da özel bir organizasyonla 100 kişilik bir heyeti fuara getirerek, Bursalı firmaların sektörlerindeki gelişmeleri yakından incelemelerine ve yeni işbirlikleri kurmalarına öncülük ettiklerini belirtti.

Bursa’nın uygun yatırım ortamı, üretimdeki tecrübe ve altyapısı ile Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti konumunda olduğunu sözlerine ekleyen Burkay, 2017’de gerçekleştirilen ihracat rakamlarına değinerek şu sözlere yer verdi; “Geçtiğimiz yıl kentimiz, sektörde yüzde 5’lik bir artış sergileyerek 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Başta Almanya, Romanya ve İngiltere olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarına sunduğumuz ürünlerimiz gerek tasarım gerekse kalite bakımından yabancı alıcılar tarafından tercih ediliyor. Geçtiğimiz yıl en fazla ihracat yaptığımız 10 ülkenin 8’inde yüzde 3 ile yüzde 37 arasında artışlar sağladık.”

“Ar-Ge ve İnovasyonun Başarımızda Payı Büyük”

Yakalanan bu başarıda Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı çalışmalar ile uluslararası fuar organizasyonlarının büyük payı olduğunu belirten Burkay,  son olarak “BTSO ve UTİB işbirliği ile Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezimiz (BUTEKOM) bünyesinde hayata geçirdiğimiz Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet merkezimiz ise sektörümüzün tasarım ve inovasyon odaklı büyümesine öncülük ediyor. Tüm bu çalışmalarımız ışığında sektörümüzün katma değerli üretimini artırarak 2018 yılında 1,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirmesini hedefliyoruz.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.