Texworld Paris: Rekor Sayılar İyimserlik Yaratıyor

Son 20 yıldır moda tasarımı konusunda Paris’i ortak bir toplanma alanı haline getiren Texworld Fuarı, doluluk oranıyla iyimserlik yarattı.

  15 Kasım 2017 01:00 Çarşamba
Texworld Paris: Rekor Sayılar İyimserlik Yaratıyor

Moda ve aksesuar endüstrisi için malzeme, bileşen ve etiketlere odaklanan Texworld Paris, de içeren ve Messe Frankfurt tarafından düzenlenen Paris fuarları Eylül 2016’da düzenlenen bir önceki fuara kıyasla yüzde 13.9’luk bir artış kaydederek 15.473 ziyaretçi ağırladı.

Messe Frankfurt France Başkanı Michael Scherpe, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Texworld Paris, Eylül 2017 fuarını aşırı yoğun bulduk. Fuarın ilk gününden itibaren sergiler arasında esen bir değişim rüzgârı vardı. Ziyaretçiler, sanatsal arka planlarıyla birlikte trendler için mükemmel bir vitrin sunan Genel Foruma akın etti. Küresel hazır giyim firmaları da ciddi bir şevkle yeni işbirlikleri için standları ziyaret ettiler. Katılımcılar, lüks ve pahalı marka segmentlerden temsilcilerin katılımından memnun kaldılar. Aynı durum Amerikalıların dönüşü için de geçerli. Temas kurulanlar, fuarı yeniden keşfettikçe, son on yıldan fazla sürede Messe Frankfurt France tarafından yapılan değişikliklerden, katılımcı firmaların seviyesindeki artış ve yaratıcılıktan duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.” sözlerine yer verdi.

Avrupa markaları, Apparel Sourcing, Avantex, Shawls & Scarves – The Accessories Show-Case, Texworld ve Texworld Denim Paris fuarlarında yer alan firmaların sunduğu çözümlerle yakından ilgilendi. Bunlar arasında ilk 5 ülke sırasıyla Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye olarak yer aldı. Bu sıralama Eylül 2016’nın sıralamasıyla aynı ancak Fransa dışında tüm ülkelerde güçlü artışlar görüldü. Sıralamada yüzde 18.7’lik ve yüzde 4.8’lik artışlarla Almanya ve Belçika altıncı sırada yer alıyor.

Texworld Paris İlham Kaynağı Olmayı Sürdürüyor

Uluslararası olarak, Paris Le Bourget’teki fuarlar, yüzde 83 ile küresel tekstil, giyim ve aksesuar sektöründeki baskın pozisyonlarını açıkça gösteriyor. Paris, her zamanki değerini korurken katılımcılar ise “Batı” modasının taleplerini karşılamaya adapte olmak için; koleksiyonları, pazarlama stratejileri ve sundukları hizmetleri iyileştirmeleri gerektiğini fark etmiştir.

Texworld Denim, yaklaşık 80 katılımcıyla tamamen denime odaklanan işletmeler için bir buluşma noktası oluşturdu. Kumaş ve hazır giyim üreticilerinin tek bir alanda bulunabilmesi, ana yüklenicilerin temas kurmasını ve ürünlerini sergileyenlerin birbirleriyle ağ kurmasını kolaylaştırdı. Texworld Denim’in alanı,  pazarlama politikası ve kendi fuar stratejisiyle büyümeye devam ediyor.

Tekstil ve giyim endüstrisindeki oyuncular ve küçük imalatçı firmalar arasındaki iş temaslarını destekleyen bir ortaklık olan ve Eurochambers tarafından kurulan ‘Sınırları Aşan İşletmeler’ de fuarda son derece önemli bir başarı yakaladı. Bu işletmeler kendilerine ayrılan alanda 42 ülkeden 258 şirketle 200’den fazla toplantı gerçekleştirdi.

Sektördeki en son gelişmelerle ilgili bir dizi konferansın gerçekleştirildiği, trend forumu ve defilelere sahne olan Texworld Paris, moda endüstri için ilham kaynağı olmayı önümüzdeki edisyonlarında da sürdürecek.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.