Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı Gerçekleştirildi

Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde 21 Eylül’de ikinci kez kapılarını açtı.

  07 Kasım 2022 08:53 Pazartesi
Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı Gerçekleştirildi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile küresel alıcılarla sektörü buluşturduğu Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 21 Eylül’de ikinci kez kapılarını açtı. Fuarda 300’ü aşkın yerli üretici; Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, ABD, Kuzey Afrika ülkeleri ve Ortadoğu’dan gelen 1000’in üzerindeki nitelikli alıcı ile buluştu. Sektörün 15 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlayacak Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı; kumaş, iplik ve konfeksiyon yan sanayi firmalarının katılımıyla 10 bin metrekarelik alanda düzenleniyor.

İhracatta Hedef 250 Milyar Dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ise, “Bugün gerçekleştirdiğimiz fuar bizi onurlandırıyor. Sinerjinin ortaya çıkardığı sonuçtan hem tekstil hem hazır giyimi önümüzdeki dönemlerde gittikçe büyüteceğiz. Türkiye ihracatına çok büyük katkı sağlayacağız. Hem tekstil hem konfeksiyon hem de yan sanayi olarak çok büyük şehir olacağımızı ilan etmek istiyorum. TİM olarak önümüzdeki dönemlerde 2022 yılında ortaya koymuş olduğumuz 250 milyar doları inşallah geçeceğiz. Dünyadaki resesyon sorunlarını yakından takip ediyoruz. İnşallah bu dönemi de halledeceğiz. 2023 yılında Avrupa'da olabilecek kayıpları, ticari fuarlar ve heyetlerle kapatmaya çalışacağız“ dedi.

Türkiye Küresel Tedarik Zincirinin En Önemli Oyuncusu

İTO ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen fuarın küresel tedarik zincirinin Türkiye’ye akışını kalıcı kılabilmek için kaçınılmaz bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Tekstil sektöründe ihracatımızı yükseltmek, katma değerli ihracatta artışı yakalamak adına birçok dünya devletinden alıcının yer alacağı bir fuar yapmamız şart dedik ve kısa süre içerisinde İTO ile organize olarak ilk yurt içi fuarımızı organize ettik. 85 gün içerisinde hayata geçirdiğimiz ilk fuarımızda 166 firmamızı, 12 binin üzerinde ziyaretçiyle buluşturduk. Bugün ikincisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarımız 2 kat büyüdü. 300’ü aşkın firma, 3 gün içerisinde 1000’in üzerinde yabancı alım heyeti ve 20 binin üzerinde ziyaretçiyle bir araya geliyor. Fuarımızı, çok kısa süre içerisinde uluslararası tekstil fuarlarının takvimine işleterek, dünyanın en prestijli tekstil fuarlarından biri yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Fuarın tekstil sektörüne olumlu katkılar sunacağını ifade eden Öksüz, şunları söyledi: “İTO ile iş birliği içerisinde gerçekleştireceğimiz bu fuar, küresel tedarik zincirinin Türkiye’ye akışını kalıcı kılabilmek için kaçınılmaz bir öneme sahip. 2021 yılında üretimimizi yüzde 36,1 oranında artırarak 49 milyar dolar değerinde üretim gerçekleştirdik. Hazır giyim sektörü ile birlikte bu rakam 78 milyar dolara yükseliyor. Bu başarıyı kalıcı hale getirmemiz için yurt içinde, birçok dünya devletinden alıcıların yer aldığı bir fuar yapmamız şart dedik ve Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle fuarımızı düzenledik. Sektörümüzden aldığımız güçle, sektörümüzü dünyanın en büyük ilk 3 tekstil tedarikçisinden biri yapmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.