Tekstil ve Hazır Giyim Endüstrisi Bangladeş’te Buluşuyor

2017 Dhaka Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Makineleri Fuarı (DTG), 23-26 Şubat tarihinde Bangladeş Bangabandhu Uluslararası Konferans Merkezinde (BICC) gerçekleştirilecek.

  16 Ocak 2017 10:01 Pazartesi
Tekstil ve Hazır Giyim Endüstrisi Bangladeş’te Buluşuyor

Tekstil ve hazır giyim makinelerine yönelik 2017 Dhaka Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Makineleri Fuarı (DTG), bu yıl 14. kez tekstil ve hazır giyim endüstrisini bir araya getiriyor. Bangladeş Tekstil Üreticileri Birliği (BTMA) ve Yorkers Trade & Marketing Service Co., Ltd. tarafından ortaklaşa organize edilen ve yılda bir kez düzenlenen bu önemli etkinlik; Bangladeş, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kore, Malezya, Hollanda, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Singapur, İspanya, İsveç , İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, ABD ve Vietnam gibi 33 ülke ve bölgeden gelecek 1000'in üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak.

DTG, 2004’te gerçekleştirilen ilk edisyonundan bu yana, artan katılımcı sayısıyla son teknolojileri sergilemeye devam ediyor. Eğirme, dokuma, örme, boyama, baskı, apreleme, test sistemleri, terbiye, nakış ve dikiş gibi tüm tekstil ve hazır giyim üretim safhalarını ilgilendiren birçok farklı ürün 18 holde, 1200'ün üzerinde stantta sergilenecek. Fuar alanında bu yıl ilk kez yer verilecek Celebrity Hall'de ise hazır giyime yönelik kumaşlar ve aksesuar markaları sergilenecek.

Bangladeş Asya'nın Tekstil Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Bangladeş, son birkaç yıl içinde ihracata yönelik tekstil endüstrisinin gelişiminde önemli bir ivme kaydetti. Günümüzde Çin'den sonra dünyanın en büyük 2. hazır giyim ihracatçısı konumunda yer alan Bangladeş’in,  gayri safi yurtiçi hasılasının yüzden 80'ini hazır giyim sektörü oluşturuyor. Bangladeş, ayrıcalıklı ticaret çerçevesi olan EBA (Everything but arms) kapsamında AB'ye gümrüksüz ihracat da gerçekleştiriyor ve bu nedenle küresel ticaret ortaklarından büyük destek görüyor. Sahip olduğu bu büyük avantajlar ile Bangladeş, Asya'nın yeni bir hazır giyim imalatçısı olarak yükseliyor.

Uluslararası Markalardan Büyük Katılım

Uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören DTG, Bangladeş'te ziyaret edilmesi gereken öncü tekstil ve hazır giyim makineleri fuarı olarak görülüyor. Birçok uluslararası marka, Bangladeş’teki mevcut iş fırsatlarından daha iyi bir şekilde yararlanmak amacıyla fuara katılıyor. Fuara katılım gösteren firmalar arasında Mayer & Cie, Pai Lung, Santoni, Shima Seiki, Stoll, Terrot, Picanol, M&R, Ctmtc, Fong's, Groz-Beckert, Karl Mayer, Lmw, Rieter, Saurer, Trüetzschler ve Toyota gibi dünyanın önde gelen makine üreticileri bulunuyor.

Dünya markalarının teknoloji gösterisine ev sahipliği yapacak olan DTG’ye Türkiye’den ise 12 firma katılıyor. Proteknik Tekstil Dış Ticaret Ltd. Şti, Optimum Dijital, Has Group Makina Endüstri A.Ş, Ekomak Endüstriyel Kompresor ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş, Çelikhan Makine, Ataç Elektrik ve Makina San. Tic Ltd. Şti, Öz Anadolu Kimya San. ve Tic. A.Ş, Karmak Karadeniz Makina San. ve. Tic. Ltd. Şti, Dalgakıran Makina San. ve Tic. A.Ş, Canlar Mekatronik San ve Tic. A.Ş, Dilmenler Makine ve Tekstil San. Tic. A.Ş ile Dilmak Makina San. Tic. Ltd. Şti fuarda yer alacak Türk firmalarını oluşturuyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.