Tekstil Sektörüne Öğrenciler Işık Tutacak

Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin (UTMÖK), 14.’sü Mayıs 2017’de İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

  01 Aralık 2016 10:00 Perşembe
Tekstil Sektörüne Öğrenciler Işık Tutacak

2004’ten bu yana her yıl, tekstil mühendisliği bölümünün bulunduğu bir üniversite tarafından düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin (UTMÖK) 14.’sü, Mayıs ayında ilk defa İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılacak.

Geleceğin tekstil mühendisleri ile sektör profesyonellerini bir araya getirerek tekstil sektörünün gelişimine güç katacak bir dinamik oluşturmayı hedefleyen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi, bu yıl da özel bir programla, tekstil mühendisliği öğrencilerini, araştırmacıları ve sanayicileri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

UTMÖK, Bu Yıl 600 Öğrenciyi Ağırlamaya Hazırlanıyor

Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü tarafından kurulan İTÜTEK Kulübü üyeleri tarafından organizasyonu hazırlanan UTMÖK, yaklaşık 600 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Öğrencilere mezun olduklarında atılacakları tekstil sektörüne yönelik bilgi vermek, onları sektöre hazırlamak ve sektöre değer katabilmeleri için ihtiyaçları olan donanım, vizyon ve tecrübeyi kazandırmak üzere yola çıkan İTÜTEK Kulübü, bu amaç doğrultusunda kongreye büyük önem veriyor.

Yayın grubumuzu ziyaret eden İTÜTEK Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, kulübün faaliyetleri ve etkinlik hakkında şu bilgileri paylaştı; “İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği odaklı tekstile gönül vermiş herkese açık olan, öğrencileri mezun olmadan sektöre adapte etmeyi hedefleyen, bu sırada da üyeleriyle sosyal etkileşim içinde olan bir kulübüz. Kulübümüzün en büyük amacı öğrencilerin mezun olduklarında atılacakları tekstil sektörüne hazır olmalarını ve sektöre değer katabilmeleri için ihtiyaçları olan donanımı, yetenekleri, vizyonu ve tecrübeyi yaptığımız projeler ve etkinliklerle kazandırmak. Bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan oldukça mutluyuz. Geçtiğimiz yıl Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirilen UTMÖK’e yaklaşık 500 öğrenci katılmıştı. Bu yıl ise hedefimizde 600 öğrenciyi bu etkinlikte sektörün önde gelenleri ile buluşturmak bulunuyor.”

Bu yıl daha yoğun bir katılımın beklendiği etkinlik kapsamında, tekstil sektörünün önde gelen firmalarından yöneticiler ve akademisyenler, çeşitli konu başlıkları altında öğrencilere bilgiler verecek ve soruları cevaplayacaklar. Kongreye sektörden firmalar ve dernekler de destek veriyor.

İTÜ’nün yanı sıra Çukurova, Uludağ, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Gaziantep, İstanbul Aydın, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Marmara, Namık Kemal, Pamukkale, Süleyman Demirel, Uşak üniversitelerinden öğrencileri, çok sayıda tekstilci ve modacıyı ağırlayacak olan etkinlik,  tekstil sektörünün gelişimine güç katacak bir dinamik oluşturmayı hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.