Techtextil 2013 Şimdiden Doldu

Techtextil 2013’te yapılacak olan edisyonunda katılımcıların akınına uğradı. Fuarın nonwoven ve teknik tekstil alanında yürüttüğü başarılı çalışmalar, etkinliğe 10 ay kala bütün standların dolmasına neden oldu.

  20 Mart 2013 04:04 Çarşamba
Techtextil 2013 Şimdiden Doldu

Uluslararası alanda en önemli nonvowen ve teknik tekstiller organizasyonları arasında yer alan Techtextil Fuarı 11 – 13 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin yapılmasına 10 ay kalmasına rağmen bütün sergi alanın dolduğu belirtiliyor. Fuarda yer alan firmaları ve katılımcıları özel sürprizler bekliyor. Akademik olarak ta bazı çalışmalar gerçekleştirecek olan fuar yöneticileri geniş kapsamlı tekstil teknolojilerinin tartışılacağı sempozyumlar düzenleyecek.  Sempozyum, ürün tanıtımları ve alan uygulamaları da en önemli başlıklar arasında yerini alıyor.  Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkanı Olaf Schmidt de fuarda yapılacak olan etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, organizasyonun düzenlenmesine bir sen kala yakalanan doluluk oranının büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

 

Katılım Talepleri Artıyor

Bazı firmaların stand alanlarını genişletmek istedikleri belirtilirken, katılımcıların yüzde 10’luk kısmını da 2011 yılında ilk kez fuara katılan firmalar ya da daha önce hiç katılmamış firmaların oluşturduğu ifade ediliyor. Etkinliğe katılacak ülke pavilyonlarının başında ise Belçika, Çin, Fransa, İtalya, Portekiz, İspanya, Tayvan, Çek Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor. Bunun dışında bu sene fuara katılan Hindistan, Kanada, Rusya ve Büyük Britanya pavilyonlarının gelecek sene tekrar fuara katılmaları için görüşmeler devam ediyor. 2011 yılında yapılan fuar da uluslararası 1200 katılımcının yanında, 96 ülkeden 25,000 ziyaretçi yer almıştı. Yöneticiler her yıl bu katılımın arttırılması için özel çalışmalar yapmaya devam ediyor. Techtextil’e katılan firmalar önemli ürünlerini de burada sergileme fırsatı bulurken, yeni uygulamaların yer aldığı fuarda otomotiv teknolojileri, hava yastığı uygulamaları, gibi özel ürün grupları da yer buluyor.

 

Techtextil ve Avantex Sempozyumu’yla İlgi Arttırılacak

Fuarda sergilenen ürünlerin yanında geniş kapsamlı iki sempozyum yapılacağı ifade ediliyor. Messe Frankfurt kongre merkezinde yapılacak olan organizasyon, Techtextil ve Avantex Sempozyumu adıyla gerçekleştirilecek. Katılımcılar ve ziyaretçiler dünya çapındaki en son trendleri ve yenilikleri kapsayan çalışmalarına burada yer verecek. İki sempozyum da sektör için itici güç olacak çalışmalar yürütüyor. Son yenilikler teknolojik gelişmeler sempozyumun konularını oluşturuyor.

Techtextil sempozyumu, genel olarak yeni üretimler ve tekstilde yaşanan teknolojik gelişmeler etrafında şekilleniyor. Son trendler, terbiye uygulamalar, nonwoven ve teknik tekstil alanında yaşanan gelişmeler sempozyumun konusunu oluşturuyor. Etkinliğin odaklandığı noktalar ise, kullanılabilirlik, sürdürülebilirlik ve hafif yapılar olarak belirtiliyor.  Techtextil Sempozyumu temaları arasında, kullanıcıların gereksinimleri, nano teknoloji ve yüksek performanslı tekstil ürünleri, sürdürebilir tekstil teknolojileri, yeni elyaflar, hafif yapılarda teknik tekstilin kullanımı, teknik tekstilde sürdürülebilirlik konusunun geliştirilmesi, akıllı tekstil ürünleri, terbiye teknolojileri yer alıyor.


Avantex Sempozyumu ise yeni ürünler, trendler ve tekstil materyalleri hakkında küresel görüşlerin yer aldığı bir etkinlik olacak. Bu organizasyonun odak noktasında ise kullanılabilirlik ve koruyucu ürünler yer alıyor. Avantex Sempozyumu’nun temalarını da; koruyucu personel kıyafetleri, akıllı giyim ürünleri, fonksiyonel giyimler, giysiler ve elektronik sistemler oluşturuyor.

 

Texprocess’te Eş Zamanlı Yapılacak

Techtextil ile aynı zamanda Frankfurt Fuar Merkezi’nde Texprocess’te yapılacak. Tekstil üretimi ve esnek materyallerin kullanımını kapsayan fuar uluslararası ticaret yapan firmalarında yer alacağı bir etkinlik olarak gösteriliyor. Uluslararası tekstil uygulamaları ve esnek materyaller fuarı Texprocess, 10-13 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.  Bu fuarda başarılı bir satış süreci devam ediyor. Şu ana kadar toplam alanın yaklaşık yüzde 50’lik kısmı satılmış bulunuyor.

Texprocess de başarılı bir edisyon yapmayı hedefliyor. Bu yıl devam ederken firmalar stand satışlarına yoğun ilgi göstermeyi sürdürüyor. Katılımcılar toplam sergi alanlarının yaklaşık olarak yüzde 50’lik kısmını doldurmuş bulunuyor. Pazar liderlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı organizasyonda, tekstil üretim sürecinde yer alan uluslararası firmalardan da fuara ilk kez katılanların olacağı açıklandı. Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, başarılı bir edisyonla 2013 yılında Texprocess etkinliğini gerçekleştireceklerini ifade ederek, yeni müşteriler ve pazarın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

 

Texprocess fuarının yeni katılımcıları arasında Brezilya’dan Cutter Audaces, İsviçre’den Zünd Systemtechnik ve Türkiye’den Malkan Makine yer alıyor. Bu katılımcıların yanında uluslararası alanda başarılı firmalar da fuarda yerini alacak. Bunlar arasında öne çıkanlar ise; Amann, Assyst, Brother, Coats, Dürkopp Adler, Expert Systemtechnik, Ferd. Schmetz, FK Group, Gütermann, Human Solutions, Hornung Indupress, Kaiser Lutra Textilmaschinen, Kansai, KSL, Lectra, Juki, Madeira, Martin Group, Morgan Tecnica, Sunstar, Topcut-Bullmer, Veit, Vibemac, X’ian Typical and ZSK olarak belirtiliyor.

 

2011’de 10.500 kişi Ziyaret Etmişti

Texprocess’te yer alan firmalar ilk olarak nakış makinelerini 6.0 numaralı salonda sunacaklar. Ayrıca fuar terbiye ve lojistik ürün grupları alanında firmaların özel gösterilerine sahne olacak. Bunun dışında kesme makineleri dikiş makineleri de fuarda gösterilecek makineler arasında yer alıyor. Fuarda ayrıca teknik tekstil ve nonvowen ürünlerine de yer verilecek.  İki özel organizasyona katılan ziyaretçiler de teknik tekstil ürünleri, moda endüstrisi, yeni ürün grupları hakkında bilgi edinme fırsatı yakalayacak. Fonksiyonel giyimlerin de tanıtılacağı etkinliklerde son teknolojik ürünler yer alacak.

 

Tekstilin piyasasına büyük etkisi olan etkinliğin 2011 edisyonunda 326 katılımcı yer almıştı. Fuarı yaklaşık olarak 10,500 kişi ziyaret ederken eş zamanlı olan Techtextil fuarına gelen 6,500 kişi de Texprocess’i ziyaret etmişti. Fuarın bir sonraki edisyonu ise 13-15 Mayıs 2014 Atlanta’da Techtextil Kuzey Amerika adıyla gerçekleştirilecek.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.