Santex Rimar Grubu Tekstilin Gelecekteki Rotasını Çizdi

Santex Rimar Grubu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde(Doğu Türkistan) ‘Tekstilin Gelecekteki Rotası-Yeni Tekstil Endüstrisinin Geleceği: Sincan, Çin ve Avrupa Arasındaki Diyalog’ etkinliği düzenledi.

  17 Ağustos 2017 01:00 Perşembe
Santex Rimar Grubu Tekstilin Gelecekteki Rotasını Çizdi

İstihdam Merkezli Tekstil ve Hazır giyim Endüstrisi Geliştirme Grubu Başkanı Santex Rimar Grubu, Çin Tekstil Bilgi Merkezi işbirliği ile Asya kıtası ve Akdeniz arasında yeni bir diyalog başlatmak için İpek Yolu’nu takip eden “Tekstilin Gelecekteki Rotası- Yeni Tekstil Endüstrisinin Geleceği: Sincan, Çin ve Avrupa Arasındaki Diyalog”  forumunu düzenledi. Etkinliğin amacı, yüksek teknolojili küresel tekstil endüstrisinin gelecekteki gelişimi ve çeşitli ülkelerle arasındaki işbirliği sisteminin uzun vadeli olması için yenilikçi bir platform oluşturmak.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi Başkan Vekili Zhao Qing değerlendirmesinde; “Sincan, on yıllık plana göre 2023 yılına kadar Çin'in en büyük pamuklu tekstil üretim üssünü ve en büyük hazır giyim ihracatı üssünü kuracak. Dahası, Urumçi Orta Asya'nın moda başkentine dönüşecek." dedi.

Çin Tekstil Endüstrisi Federasyonu Parti Sekreteri ve Genel Sekreter Gao Yong, Forum'un uluslararası işbirliği için verimli bir platform oluşturması, daha yakın ve daha güçlü bir ortaklık ağı kurması, tekstil endüstrisi borsalarını daha geniş ve daha yüksek bir seviyede teşvik etmesinin beklendiğini söyledi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Halk Hükümeti Genel Sekreter Yardımcısı ve Sincan Tekstil ve Konfeksiyon İstihdam Ana Grup Ofisi Direktörü Liang Yong, ise açıklamalarında, “Sincan, Vietnam ve Güneydoğu Asya'nın diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında bile, Çin'deki en rekabetçi ve en hızlı gelişen tekstil bölgeleri arasında yerini almıştır. Sanayi üretiminin 2014 yılında 30 milyar RMB'den 2023 yılında 400 milyar RMB'ye yükselmesi planlanıyor. Sincan, Çin'in en kısa ve daha ucuz ulaşım süresiyle Avrupa'ya en yakın bölgesi. Sincan üzerinden giden uluslararası yük treninin Almanya'ya varışı sadece 12 gün sürüyor.” dedi. Liang Yong, sözlerini şöyle sürdürdü; “2023 yılına gelindiğinde Sincan, Çin'in en büyük pamuklu tekstil sanayi üssü ve Batı Çin'in en önemli giyim ihracat üssü haline gelecek."

Sincan, Çin ve Avrupa arasında yeni bir diyalog oluşturmak istediklerini belirten Santex Rimar Group Başkanı Ferdinando Businaro ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Tekstilin Gelecekteki Rotası,  farklı ülkeler ve bölgeler arasında kurulan yepyeni bağlantılar için var. Sincan'daki bu önemli kilometre taşıyla Çin tekstil endüstrisine olan bağlılığımızı kanıtlamaya devam etmek istiyoruz. Sincan kesinlikle küresel tekstil endüstrisi için büyük bir fırsattır.” sözlerine yer verdi.

Etkinlik, Santex Rimar Group'un stratejik bir girişime katılması ve teşvik için önemli bir fırsat sunarken, ilk defa bir İtalyan makine üreticisi, tekstil endüstrisinin gelecekteki büyümesini keşfetmek için en önemli oyuncularından bazılarını bir araya getirdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.