PTC Girişimi, Kahramanmaraş’ta Müşterileriyle Buluştu

PTC girişimi, Kahramanmaraş’ta düzenlediği sempozyumda müşterileriyle bir araya geldi. Etkinlik, tekstil sektörüne yönelik birçok yeniliğe ev sahipliği yaptı.

  01 Ağustos 2013 19:48 Perşembe
PTC Girişimi, Kahramanmaraş’ta Müşterileriyle Buluştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde yapılan,  PTC Grup (Premium Textile Components) bünyesindeki Suessen, Graf, Bracker ve Novibra firmalarının yeniliklerini tanıttığı sempozyum, şirket müşterilerinin yanı sıra üniversite öğrencilerinin de ilgisi ile karşılaştı. PTC Grup adına başlangıç konuşmasını Bölge Müdürü Massimo Landi’nin yaptığı etkinlikte, Suessen firmasından Genel Müdür Peter Stahlecker, Bracker’den Tekstil Teknolojileri Sorumlusu Alfred Meister, Graf firması adına Üretim Müdürü Felix Hasler ve Novibra adına da Bölge Satış Müdürü Roman Hruska konuşma yaptı. Firmaların son teknoloji ürünlerini tanıttığı etkinlikte davetliler ise sempozyumdan memnun olduklarını kaydetti.

Suessen, Ürün Portföyünü Genişletiyor

‘İyi- Daha iyi- Premium- Farkı Deneyimleyin’ sloganı ile faaliyetlerini sürdüren Suessen, iplik makinelerinin birçok segmentinde imal ettiği makine ve aksesuarlar ile müşterilerine hizmet veriyor. Tekstil sektöründe Open-end Rotor İplik ve Kompakt Ring İplik makineleri ile tanınan Suessen, 1920’den günümüze kadar sektöre birçok yenilik sundu. Firma, özellikle kompakt sistemler, çekim sistemleri ve open-end iplik makineleri konularına odaklandı. Sektörde tanınan open-end spinboxes SE7, SE 8, SE 9 ve SE 10’u üretip geliştiren Suessen’in geliştirdiği diğer teknolojiler arasında TwinDisc, Autocoro Rotor İplik Makineleri SE7-SE10’lar için SE Serisi Spinbox’lar, EliTe® Compact Spinning sistemleri ve ring iplik makineleri için HP-SpinSet’ler bulunuyor. Firmanın yeni ürünleri arasında ise PINSpacer NT ile zenginleştirilmiş ACP Kalite Paketi, EliTe®CompactSet V5 ve HP-GX Ağırlık Kolu ürünleri yer alıyor.

Elite® CompactSet Çeşitlilik Yaratıyor

Ring makineleri üzerinde hem tek kat hem de çift kompakt iplik üretebilen EliTe®CompactSet, kompakt iplik modernizasyonu adıyla anılıyor. Bu grupta yer alan ürünler ise EliTe®CompactSet V5, HP-GX 3010 Top Weighting Arm kısa elyaf ring iplik makineleri, Fitil makineleri için HP-GX 4010 Top Weighting Arm, Elivac-CDS Vakum Sistemleri ve Premium parçaları ile yedek parçalar şeklinde sıralanıyor. Elivac CDS Vakum Sistemi’nde vakum sisteminin merkezi emiş kanalı bilezikli eğirme makinesinin üstüne yerleştirilmiş bulunuyor. Bu sistemin avantajları arasında ise; kolay ve hızlı kurulum, grup EliTube’ler için bireysel fan sisteminin olmayışı, kasnak-kayış-rulman ve dönen tahrik millerinin bulunmayışı, yüzde 20’ye kadar daha az enerji tüketimi, daha az bakım ihtiyacı ve yedek parça gereksinimi yer alıyor.

CPS-COT Koruma Sistemi Avantaj Sağlıyor

Aktif Kızaklı PINSpacer NT ise ana çekme alanında güçlendirilen interfiber friksiyonu sayesinde çekme süreci daha da gelişti. Kullanılan Aktif Kızak, yaygın olarak kullanılan bütün weighting arm’lara uygun yapıya sahip olmasının yanında, en önemli iplik parametrelerinin değerlerini artırıyor. Ayrıca Suessen’in geliştirdiği yeni CPS-COT Koruma Sistemi ile de yapay elyaf ring makinesinde top rolların kullanım ömrü uzatılarak çekme ünitesinin bakım-onarım oranı düşürülüyor. Sistem, sürekli ve eşit iplik kalitesini üreticilere garanti ediyor.

Firmanın ring iplik başlığı altında sunduğu ürünler ise Kısa elyaf iplikler için EliTe®CompactSet V5-S, uzun elyaf iplikler için EliTe®CompactSet V5-L şeklinde sıralanıyor. İsteğe bağlı uygulamalar ise EliTwist®, EliCoreTwist®, EliVAC-CDS ve ACP olarak hizmete sunuluyor.

Bracker’den 30 Milyon TITAN Eğirme Bileziği

Modern ring ipliği makineleri parçaları üretimi alanında faaliyet gösteren Bracker, şimdiye kadar 30 milyon adet TITAN eğirme bileziği (spinning rings) sattı. Firmanın ürün portföyü arasında TITAN’ın dışında ORBİT eğirme bileziği, zorlu uygulamalar için PYRIT ve ZIRKON, zaman tasarrufu sağlayan Bracker RAPID ve piyasada iyi bilinen BERKOL-Cots ve Aprons bulunuyor. 1835 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Bracker, uluslararası adımını ilk defa 1951 yılında Fransa’ya yönelerek attı. Yeni pazarlar sayesinde özellikle denizaşırı ülkelerde küresel pazar lideri olan Bracker, 2001 yılında GRETENER Masura şirketini devralarak konumunu güçlendirdi.

Yaklaşık 135 kişiyi istihdam eden firma, sürekli geliştirilen teknolojisi ile şu alanlarda da faaliyet gösteriyor; Ring iplik makineleri için yüksek performanslı kopça, temizleme aparatları, masura, kopça takma ve çıkartma aparatları, manşonlar ve apronlar ile bakım makineleri. Novibra, Suessen ve Graf ile birlikte Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği sempozyumda yeni ürünlerini tanıtan Bracker, Berkol Supergrinder (taşıyıcı) ile yoğun ilgi topladı. Makine yeniden tasarlanmış haliyle katılımcılara sunuldu. Berkol Supergrinder, yüzde 50 arttırılmış bileme kapasitesi, saatte 350 top silindir depolama kapasitesi, yüzde 10 daha az elektrik tüketimi, kullanıcı dostu dokunmatik ekran paneli ve çok dilli rehberlik ile sektörde iddialı konumda yer alıyor.

Graf Yeni Ürünleri İle Yerini Sağlamlaştırıyor

Nonwoven ve kısa elyaf iplikçilik sektörlerine yönelik 1917 yılından bu yana üretim yapan PTC Grubu’ndan Graf Şirketi, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik alternatif ürünler geliştiriyor. Metalik tarak telleri, sabit şapkalar, şapka kılıfları, penyöz döner tarakları ve üst tarakları üreten firma, global anlamda geniş bir coğrafyaya üretim sağlıyor. Sarteks temsilciliğindeki Graf firmasının ürettiği yeni teknoloji ürünleri arasında ise Camel Metalik Telleri, Resist-O-Top Fleksibl Şapka Kılıfları ve Rieter E80 Penyöz için Ri-Q-Comb yer alıyor.

Kısa elyaf iplikçilikte tarakların silindir teli olarak kullanılan Camel Metalik Telleri, üretim durumuna göre brizör teli olarak da kullanılıyor. Özel olarak tasarlanan diş özelliği sayesinde, tarama sırasında elyafların telin üzerinde tutulmasını sağlayan ürün, etkili hava sirkülasyonu ile verimli tarama sağlıyor. İyi elyaf oranının artmasını kolaylaştıran Camel Metalik Telleri, ölü elyaf temizleme oranını yükselterek, özellikle örülmüş kumaşlarda görülen boya almamış beyaz noktaları asgariye indiriyor.

Graf’ın bir diğer ürünü Resist-O-Top şapka kılıflarının ise pamuk, sentetik ve karışım ve rejenere elyaflar için kullanılan üç ayrı tipi bulunuyor. Düz olmayan diş kanallarının özel bir dizilişe sahip olduğu üründe, kısa elyaf temizliği ve neps eliminasyonunun en yüksek düzeyde olması dikkat çekiyor. Firmanın geliştirdiği son teknoloji ürünü Ri-Q-Comb da, Rieter E80 Penyöz Makineleri için kullanılıyor. Üç değişik versiyon ile müşterilerinin hizmetine sunulan ürün, 130 derecelik tarama alanı ile ön plana çıkıyor. Kısa ve orta, orta ve uzun ve ekstra uzun elyaflar için ayrı özelliklerin olduğu Ri-Q-Comb, kalite ve üretimde sağladığı kolaylıklar ile tekstil sektöründe ilgi görüyor.

Novibra ‘CROCOdoff’ İle Sempozyumda

Sabit iplik kalitesi, düşük bakım maliyeti ve daha uzun yaşam süresi üzerine yoğunlaşan Novibra, geliştirdiği ürünler ile sektördeki iddialı konumunu sürdürüyor. Firma, HPS68, L-HPS68, NASA HPS 68 ve enerji tasarrufu versiyonu /3 iğ teknolojileri ile iplik ve iplik makine üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Kahramanmaraş’taki sempozyumda yeni Novibra Clamping Crown CROCOdoff’u tanıtan firma, geliştirilmiş ‘Croco Teeth’dizaynı ile iplik tutmada daha iyi çözümler üretiyor. Yeni geliştirilen ‘CROCOdoff’ ürünü ile müşterilerine, iplik kesin düzeltmesi ve ilgili problemler, enerji tüketimi, iplik kopmaları, makine kirlenmesi ve malzeme kayıplarıyla bakım maliyetlerini azaltma gibi avantajlar sunan Novibra, faaliyetlerine müşteri odaklı devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.