Oerlikon Sürdürülebilir Bir Geleceğe Işık Tuttu

Oerlikon, ITMA Barselona'da tüm ziyaretçilerini suni elyaf üretiminin geleceğine doğru bir yolculuğa çıkardı.

  02 Temmuz 2019 00:00 Salı
Oerlikon Sürdürülebilir Bir Geleceğe Işık Tuttu

Oerlikon, ITMA 2019’da dünya pazarının lideri tüm misafirlerine sürdürülebilir ve otomatik suni elyaf üretimini 1000 metrekarelik standının içindeki 4D sanal gösterim salonunda, "Temiz Teknoloji Akıllı Fabrika" sloganıyla sergiledi.

Oerlikon, yeni ve yenilikçi bir endüstriyel tasarım yolunda verimli makine ve tesis konseptleri için birçok yenilikle birlikte ITMA Barselona’daydı. Oerlikon, müşterilerine içinde çok çeşitli zorlukları barındıran suni elyaf endüstrisinin sorunlarıyla ilgili çözümler sundu.

Doğru iş modelini seçmek

Oerlikon'a göre global pazar konsolidasyonu nedeniyle elyaf ve iplik üreticileri üzerindeki fiyat baskısı artıyor. Burada önemli olanın kendilerini doğru pozisyona yerleştirebilmek olduğu görüşünde olan firma, niş pazarı için polyester, naylon veya polipropilen üreten; yenilikçi ürünler ve ustalıklı malzeme özellikleri ile iyi marjlar arayan; sürekli büyüyen hazır giyim sektörü gibi satış pazarlarında sürümden kazanarak ticari başarı elde etmeyi düşünenler için iddialı bir marka olduğunu ve her işletme modeli için doğru cevaplara sahip olduğunu vurguluyor. En önemlisi de piyasa lideri olarak tüm çözümleri tek bir kaynaktan sunuyor. Firma, WINGS FDY PA6, BCF S8 Tricolor ve devrim niteliğindeki eAFK Evo tekstüre makinesinin dünyadaki makine ve sistem konseptlerindeki ilklerini ITMA’da sergiledi.

İyi personel için alternatifler bulmak

Suni elyaf sektöründe iyi operatörler bulmak Çin, Hindistan ve Türkiye gibi gelişmekte olan sanayi ülkelerinde bile giderek zorlaşıyor. Oerlikon'a göre bunu çözümü çok açık. Örneğin, otomotiv endüstrisinin 3. Endüstri Devrimi ile yıllar önce eriştiği başarı şimdi de tekstil sektöründe yoluna devam ediyor. Hatta vitesini bile arttırıyor. Bir sonraki adımda, dijitalleştirme ile birlikte kombinasyondaki otomasyon yeni ve sürdürülebilir bir üretime yol açacaktır.

Oerlikon, ITMA'da otomasyon ve sayısallaştırmanın nasıl etkileşime girdiğini gösterdi. Öz-öğrenimli makineler ve sistemler, yapay zeka, uzaktan kontrol servisi ve eşik hesaplamaları, yeni Oerlikon Suni Elyaflar DNA'sının dijital kısmındaki anahtar kelimelerden sadece birkaçıydı.

Garanti kalitesi ve izlenebilirlik

Oerlikon'a göre liflerin ve ipliklerin nitelikleri en yüksek talepleri karşılamalı ve üretimleri tekstil değer zinciri boyunca izlenebilir olmalıdır. Artık sadece -güvenliğin çok önemli olduğu- otomotiv endüstrisinde önemli bir rol oynamaktadır. Lif, iplik ve nonwoven kullanan diğer sanayi dalları da tüketici ürünleri için ürettikleri hammaddelerin nereden geldiğini bilmek istemektedir. Yasal düzenlemeler bunu daha sık talep etmekte. Oerlikon, DIN ISO sertifikalı üretim süreçleriyle birlikte optimum çözümler sunuyor. Dünyanın yapay elyaf üreticilerinin yarısından fazlası, her gün Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven ekipmanlarında üretilen özelliklerin doğru olduğuna ve ITMA'daki tüm ziyaretçilerin aynı şeyi yapabileceğine inanıyor.

Verimli ve sürdürülebilir üretim

Oerlikon'a göre gelecekte, suni ve sentetik liflerden üretilen malzemeler daha gelişmiş bir küresel geri dönüşüm ekonomisinin bir parçası haline gelmelidir. Polyesterin geri dönüşümü -dünyada en çok kullanılan suni elyafın% 80'inden fazlasının pazar payı- yalnızca bugün gündeme gelen bir konu değildir. Oerlikon'un hali hazırda çözümleri var: Pet şişelerden liflere ve ipliklere; tekstil ürünlerine ve halılara. ITMA sonraki adımdır. VacuFil® Oerlikon, yan kuruluşu olan BBEngineering ile işbirliği içinde ve dünyaya israfsız bir yaklaşımla çalışan polyester üretiminde geri dönüşüm çözümünü sunuyor.

“Tekstil Dünyasını Yenilemek, Sürdürülebilir Bir Geleceğe Işık Tutmaktır”

Oerlikon Suni Elyaf segmenti, Barselona’daki ITMA’yı dünyanın önde gelen tekstil makineleri fuarı olarak gösterdi ve bir tesis yapımını vaadetti. Oerlikon’un mottosu ise “Tekstil dünyasını yenilemek, sürdürülebilir bir geleceğe ışık tutmaktır.”

Oerlikon (SIX: OERL), modern malzemeler, sistemler ve yüzey teknolojilerini geliştirmekte ve müşteriler için uzun ömürlü yüksek performanslı ürünler ve sistemler temin etmeyi amaçlayan özel hizmetler sunmaktadır. Teknolojik çekirdek becerileri ve güçlü finansal dayanağı ile desteklenen şirket, üç stratejik faktör uygulayarak orta vadeli büyüme planını sürdürüyor: cazip büyüme pazarlarına odaklanmak, yapısal büyümeyi sağlamak, hedeflenen birleşme ve satın alma faaliyetleri ile genişlemek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.