OAİB Başarılı İhracatçıları Ödüllendirdi

OAİB’in organize ettiği 2011 Yılı Başarılı İhracatçıları Ödül töreninde, OAİB çatısı altındaki sektörlerde faaliyet gösteren 120 firma gösterdikleri performans ile ödül almaya hak kazandı

  20 Mart 2013 02:43 Çarşamba
OAİB Başarılı İhracatçıları Ödüllendirdi

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) bünyesindeki 8 birliğe ait tüm alt sektörler içinde yer alan ve 2011 yılının başarılı ihracat firmalarına ödül verdi. Düzenlenen törende 2011 yılında en fazla ihracat yapan, ihracatını bir önceki yıla göre ihracat değeri bazında en fazla arttıran ve 2011 yılında en fazla pazara ihracat yapan firma temsilcileri ödüllerini Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan’ın elinden aldı. Törende Bakan Çağlayan’ın yanı sıra, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Karaman da seçilen 120 firmaya ödüllerini verdiler.

Bir konuşma yapan Zafer Çağlayan, 2011 yılında dünyanın çok büyük sıkıntılar yaşadığı bir ortamda, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak, 135 milyar Dolar ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Çağlayan; “Yarış burada bitmiyor ve Türkiye henüz yarışın ortasında bulunuyor. 1980 yılında, üniversiteyi bitirerek sanayiciliğe başladığım yıllardaki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında önemli farklar var. O tarihten bu yana Türkiye’nin ihracatı, ithalatı, turizm geliri, kişi başına düşen milli geliri, Gayri Safi Milli Hasılası ve doğrudan yabancı sermaye girişi kat kat arttı” dedi.

Ödül töreninde makine ve aksamları ihracatçıları Birliği çatısı altında birincilik ödülü alan firmalar şöyle sıralandı; endüstriyel ısıtıcılar ihracatında As Çelik Döküm, gıda sanayi makinaları ihracatında Altuntaş Havalandırma,  Hadde ve döküm makineleri ihracatında Export Dies Ticaret, hidrolik silindirler, türbinler ve turbojetler ihracatında Kayahan A.Ş., inşaat ve madencilik makineleri ihracatında Hidromek Hidrolik, kağıt ve matbaacılık makineleri ihracatında Erhas Dış Ticaret, kauçuk ve plastik işleme makineleri ihracatında Mikrosan Makina ve Kalıp Sanayi, pompalar ve kompresörler ihracatında Bosch Rexroth, rulman ihracatında Ortadoğu Rulman, takım tezgahları ihracatında Durmazlar Makine, tarım ve ormancılık makineleri ihracatında Türk Traktör, tekstil ve konfeksiyon makineleri ihracatında Has Dış Ticaret, vana ihracatında Bosch A.Ş., yük kaldırma, taşıma ve istifleme makineleri ihracatında Hema A.Ş. ve diğer makineler ihracatında yine Hema A.Ş.

Törende tekstil ve konfeksiyon makineleri ihracatında birincilik ödülü alan Has Group’un satış firması Has Dış Ticaret’in ödülü Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Hasbay’a verildi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.