MÜSİAD Expo, Yeni Pazarların Kapısını Araladı

Bu yıl 16.’sı düzenlenen MÜSİAD Expo, katılımcı işadamları ve yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sundu.

  13 Aralık 2016 10:00 Salı
MÜSİAD Expo, Yeni Pazarların Kapısını Araladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD Expo, 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800’ü yabancı 1000 satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100’ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı 16. MÜSİAD Expo, Türk ekonomisine hareketlilik kattı. Bu yılki fuar için Afrika’ya odaklanan MÜSİAD’ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30’unu Afrikalılar oluşturdu.

Afrika’da Fuar Yapılacak

‘İş Burada’ sloganıyla 16’ıncısı düzenlenen MÜSİAD Expo Fuarı, yapılan B2B görüşmeleriyle yeni iş fırsatlarının doğmasını sağladı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,  “Bu yıl 16’ıncısı yapılan MÜSİAD Expo’yla devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler ve yatırımcıları bir araya getirdik. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu MÜSİAD Expo ile tüm çevrelere gösterdik. Fuarımızı açarken dediğimiz gibi Türkiye, Türkiye’den büyüktür ve bizim ülkemize olan inancımız tamdır.” dedi. Olpak, ayrıca 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ayrıca İran Mühendisler Odası Başkanı Mr. Majed Ali Al-TABBA’A, TAAVVUN Odası (Iran Chamber of Cooperatives) Başkanı Dr. Bahman Abdullahi, Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Mr. Shagimardanov Aydar Ravilevich ile Mou (Memorandum of Understanding) anlaşmaları imzaladı. MÜSİAD, İran, Ürdün ve Rusya ile imzaladığı bu anlaşmalarla, Türkiye’nin söz konusu ülkelerle pazar ağını büyütmeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.