MTG Kapanıyor, Adnan Dalgakıran Gidiyor

Makine Tanıtım Grubu’nu kapatmaya karar veren OAİB Başkanı Adnan Dalgakıran, ayrıca bir sonraki seçimlerde başkanlığa aday olmayacağını da açıkladı

  19 Mart 2013 20:51 Salı
MTG Kapanıyor, Adnan Dalgakıran Gidiyor

Türk makine üreticilerini desteklemek, ihracat pazarlarında tanıtım süreçlerine katkı sağlamak amacıyla Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB) tarafından 2007 yılında oluşturulan Makine Tanıtım Grubu (MTG) kapanıyor. Grubun sürdürdüğü ‘Tıkır tıkır ihracat’ kampanyasının da sona ermesi anlamına gelen bu gelişme aynı zamanda OAİB Başkanı Adnan Dalgakıran’ın bir sonraki seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklamasıyla sektörde şok etkisi yarattı.

Türkiye’nin önde gelen işadamları ve iş kadınlarının da reklam yüzü olduğu ‘Tıkır tıkır ihracat’ sloganlı tanıtım kampanyasının sahibi konumundaki MTG’nin kapatılacağını duyuran Adnan Dalgakıran, bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını da açıkladı. MTG’nin gelirlerinin, makine ihracatından yapılan binde yarımlık kesinti ile sağlandığını hatırlatan Dalgakıran, süreci şöyle özetledi; “Görevde olduğum 10 yıllık süre zarfında birliğimizi ayakta tutmaya çalıştık. Ancak birliğimiz, İstanbul Elektrik ve Elektronik Makine İhracatçıları Birliği, İklimlendirme İhracatçıları Birliği ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği olarak parçalar ayrıldı. Bu parçalı yapıyla makine sektörü, tek bir sektör halinde hareket etme gücünü kaybetti. Bu parçalı yapı birliğimizi yıprattı. Bu birliklerden makine ihracat kaydını geçiren MTG için alınan kesintiyi ödemiyor. Ben adil olmak durumundayım. Üçte birin parasıyla buna devam etmek istemiyorum. Biz bu sıkıntılardan dolayı Makine Tanıtım Grubu’nu kapatmayı düşünüyoruz MTG’nin tasfiyesi 5-6 ay içerisinde gerçekleşecek” dedi.

Hazırladıkları projeye Ekonomi Bakanlığı’ndan onay gelmediğini aktaran Dalgakıran, diğer tanıtım gruplarına ise bu muamelenin yapılmadığını savundu. 2014 yılında yapılacak olan ihracatçı birlikleri seçimlerinde tekrar aday olmayacağını da açıklayan Dalgakıran; “Fayda sağlayamayacağım yerleri işgal etmek istemem. Bundan sonra bir yere talip olurum, olmam ayrı bir şey” diye konuştu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.