Mısır’da Tekstil Fuarı Son Dakikada Ertelendi

Mısır’da Aralık 2012’de düzenlenmesi beklenen EYGSTITCH&TEX fuarı 31 Ocak-3 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

  16 Ocak 2013 00:44 Çarşamba
Mısır’da Tekstil Fuarı Son Dakikada Ertelendi

Daha önce 20-23 Aralık tarihleri arasında Mısır-Kahire’de düzenleneceği duyurulan EGYSTITCH & TEX Uluslararası Tekstil, Konfeksiyon, Dokuma, İplik, Terbiye, Örgü, Çorap Makineleri, Yan Sanayileri, Aksesuarları ve Kimyasalları Fuarı, Aralık ayı içinde alınan bir kararla 31 Ocak-3 Şubat 2013 tarihine ertelendi. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın 2012 yılında milli düzeyde iştirak edilecek fuarlar arasında 268. sırada duyurduğu fuara katılacak olan Türk firmaları devlet desteği alabilecek. Bu konuda sorularımızı yanıtlayan müsteşarlık yetkilileri, firmaların katılımlarının söz konusu olması halinde, desteğin verileceğini açıkladılar.

Fuarın Türkiye temsilcisi Merkur Fuarcılık yetkilisi Ali Reyhanlı ise, Ortadoğu’da yaşanan siyasal ve sosyal olayların etkisine işaret etti. Son 2 yıldır Mısır’da tekstil ve konfeksiyon makinaları fuarının düzenlenmediğine dikkati çeken Reyhanlı, bunu ülkedeki siyasi kargaşanın ekonomiye sekteye uğratması olarak yorumladı. Reyhanlı; “Bu kapsamda ülkede meydana gelen son siyasi karışıklıklardan dolayı, özellikle 15 Aralık 2012 diye açıklanan yeni anayasa referandumunu da göz önüne alarak fuar tarihini 31 Ocak -3 Şubat 2012 tarihleri arasına ertelemeyi, katılımcılarımızın avantajına olduğunu düşündük, fuarı ertelemeyip bunu yapmak zorundayız gibi bir politika ile katılımcılarımızın karşısına çıkamazdık” dedi.

Fuar alanının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sadece 5 dakika mesafede olduğu için, oluşabilecek her türlü olayın göbeğinde yer aldığını belirten Ali Reyhanlı, “Oluşabilecek her türlü olayın göbeğinde yer alan bir fuar alanında bahsediyoruz. Ülkedeki 3 milyona yakın iki karşıt grubun karşılaşacağı bir alanda fuar düzenlemek takdir edersiniz ki, delilik ile bile açıklanamaz.” diye konuştu. Erteleme kararını verirken, yapılan reklamı veya masrafı düşünmediklerini dile getiren Reyhanlı, katılımcıların doğabilecek zararlarını gidermeyi göz önünde bulundurduklarını da açıkladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.