Milano’da Akdeniz esintisi

Milano moda haftasında Dolce & Gabbana rüzgarı esti.

  20 Mart 2013 23:17 Çarşamba
Milano’da Akdeniz esintisi

Milano Moda Haftası kapsamında 2012 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’nu tanıtan Dolce & Gabbana yeni koleksiyonuyla iştahları kabartıyor. İtalyan ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez sebzeleri ve meyveleri koleksiyonda fazlasıyla yer buluyor.

Eşarp desenlerinden yola çıkarak hazırlanan koleksiyon da etekler, pantolonlar, bluzlar, uzun elbiseler, straplez kesimler, şortlar mini elbiseler ve daha bir çok farklı tarzda kıyafet yer alıyor.  Dolce Gabbana’ya özgü bu koleksiyon da, yaz renklerinin hemen hemen hepsi hakim çiçekli desenler, meyve ve sebze temaları büyük boy patlıcan baskılar, kabak, domates, soğan ve diafram barikatlı sutyen üstleri ile uyumlu kombine edilmiş tam anlamıyla 1950’li  yılların İtalyan modasını anımsatan  tasarımlar yer alıyor.

Koleksiyonda kıyafetlerle uyum içinde olan eşarp baskılı ayakkabılara da yer veren D&G,  tasarımlarında canlı renkler kullanarak tercihlerini bu yönde kullananlara önemli bir seçme şansı sunuyor. Dolce & Gabbana‘nın 2012 ilkbaharı için tasarladığı eşarp donanımlı ayakkabılar da gözüpek, cesur tonlar, derleme temalar ve modern çingene motifleri açıkça vurgulanmış.

 

Kristallerin, pulların işlendiği büstiyerlerin ayakta alkışlandığı defilede Kadın iç çamaşırlarında Transparan Turuncu PVCler öne çıkıyor. Dolce Gabbana koleksiyonunda meyve ve sebze baskıları haricinde; siyah, kırmızı, sarı, krem rengi, yeşil, turuncu, pembe, altın sarısı, gibi renklere de yer veriyor.

 

Dantel, eşarp, tül, pamuk ve organza karışımı, tığ işlemeli kumaşların yer verildiği parçalar, şekil olarak daha çok beli saran uzun nakışlı elbiseler olarak koleksiyonda kendine yer buluyor.

 

Scarlet Johansson, Poppy Delevigne, İngiliz star Felicity Jones gibi önemli isimlerin de izlediği defilede aksesuar olarak Hint kamışı ‘rattan’ işlenmiş çantalar, altın renkli göğüs hizası çantaları, sandaletler, boyanmış PVC çantalar kullanılıyor.

Dolce Gabbana, Milano moda haftasının en iyi gösterilerden olan koleksiyonda , Yiyecekler gibi elementleri kullansa da 1950’li yıllardaki ideal bir İtalyan köyünün özelliklerini yansıtıyor. Stefano Gabbana; ‘ hayatınızda İtalyan ruhunun zevkini çıkarın, sadece yiyecekler değil her şey besindir. Sex de besindir’ dedi. Farklı stilleri sergilemekten gurur duyduklarını belirten Gabbana  kadınların ulaşacakları her yerde olduklarını belirtti.

Mankenlerin hepsinin birlikte podyumda  yürüdüğü  showun sonunda ise ışığa benzeyen kristal renkler, tül parçaları ve nakış işlenmiş eşarplar yer aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.