Milano Unica, Eylül’deki Edisyona Hazır

Ideabiella, Ideacomo, Moda In ve Shirt Avenue fuarlarını bünyesinde barındıran Milano Unica, 11-13 Eylül 2012 tarihleri arasında sunacağı yeni konsepti ile kumaş ve aksesuar üreticilerinin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

  11 Ağustos 2012 18:49 Cumartesi
Milano Unica, Eylül’deki Edisyona Hazır

Milano Unica başarılı klasik bir kumaş-tekstil fuarı olmanın ötesine geçerek özel bir konseptle, üreticileri karşılıyor. İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli kumaş ve aksesuar üreticilerin ilgi gösterdiği fuar, Eylül ayının ikinci haftasında ziyaretçileriyle buluşuyor. 15. kez düzenlenecek olan fuar Portello Fieramilanocity’de gerçekleştirilecek. Tekstil ve hazır giyim dünyasının birçok önemli markasına ev sahipliği yapan İtalya, günümüzde yoğun ve ucuz üretim yerine katma değeri yüksek koleksiyonlarıyla etkin bir konuma sahip bulunuyor. Ülke önemli organizasyonlar düzenleyerek te bu gücünü pekiştirmeye devam ediyor. Tekstil üretim sürecinin bütün segmentlerini kapsayan bu fuarlar içinde kumaş ve aksesuar çeşitlerini kapsayan Milano Unica ayrı bir öneme sahip. 4 farklı segmentdeki kumaş ve aksesuar fuarlarının birleşmesinden oluşan Milano Unica faklı konseptiyle küresel pazarın ilgisini çekmeyi başarıyor.

 

Moda In, gelecek sezonun trendi olabilecek avangard malzemelerin fuarı olarak dikkati çekerken, Ideabiella perstijli erkek ve kadın giyim kumaşları koleksiyonlarının sergilendiği bir fuar olarak ilgi topluyor. Seçkin kadın koleksiyonları Ideocomo fuarında yer bulurken, geleneksel ve yenilikçi gömleklik kumaşlar da Shirt Avenue’de ziyaretçilerle buluşuyor. TextoWear Dergisi olarak bütün edisyonlarını yerinde takip etmeye çalıştığımız organizasyonun 11-13 Eylül’deki etkinliğinde de yerimizi alacağız. 2005 yılında tek çatı altında toplanan Ideabiella, Ideacomo, Moda In ve Shirt Avenue, başarılı çalışmalar ile övgü almaya devam ediyor.

 

Moda In 4 Farklı Temada Sunulacak

Milano Unica’nın en önemli alanını oluşturan ModaIn 2013-2014 sezonunda Informal & Spıcy, Formal & Sugary, Cold & Sensuous, Hot & Classy olmak üzere dört temel temaya odaklanıyor.

 

Informal & Spicy teması altında yer alan konu başlıklarında bazılarını; keçeli ve yumuşak tüylü yünler, halı ve kilim motifleri desenli kadife kumaşlar, makro deri düğmeler, örgülü deri şerit döşemeler, geleneksel ve avant-garde karışımları, gölgeli ekoseler, 3D yamalar, nakışlar, gölgeli aplikeler, ahşap düğmeler, makro tokalar, pamuklu kadifeler, bavyera tarzı rozetler, jakarlı kurdeleler oluşturuyor. Formal & Sugary temasının içerdiği başlıklar arasında klasik tasarımlar için soft pastel versiyonlar, çok renkli kaşmir, ipek, jarse, kadife, ince yünlü kumaşlar, ince kadife kurdele yamaları ve örgü süslemeler, kumaş kaplı düğmeler, altın ve metal zincirler, suluboya motifler, kıvırcık pileler, katmanlı şekiller, düğmeler ve karamel çizgili reçine kolyeler, 3D etkiler, pave payetler, ipek jakarlar yer alıyor.

 

Cold & Sensuous temasında ise; karışık yün ve ipek, kalay ve titanyuma benzeyen lamine jarse, 3D jakarlar, şeffalık içeren ayna yansımaları, saten kaplamalar, plastik şeritler, titanyum dokular, gümüş broşlar, fermuar dişleri, curvy ayrıntılar, kıvrımlı nakışlar, curvy netal tokalar, makro düğmeler, esnek kurdeleler öne çıkıyor.

Hot & classy; çift saten baskılar, bijuteri malzemeleri, döşemelik motifler, ipeksi kapitone, tiftik, yün kabartmalı kadife ve ipek, yuvarlak kol düğmeleri, jakarlı kadife kurdeleler, altın taş işlemeciliği örnekleri, metalik danteller, kürkler gibi alanlarda örneklerin yer aldığı bir başlık olacak.

 

Milano Unica Ziyaretçi Sayısını Arttırdı

2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonlarının sergilendiği bir önceki edisyonda Milano Unica’ya 440 firma katılarak, önemli sunumlar gerçekleştirdi. Avrupa ülkelerinden ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği fuar, ticari açıdan da beklentileri karşıladı. Yaşanan ekonomik kriz ve zorlu kış şartlarına rağmen fuar 18 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti. Avrupa Bölgesi’nden özellikle İngiliz ve Fransızların fuara olan ilgisi artarken, Çinli ve Rus alıcılarda önemli ziyaretçi sayısına ulaşmıştı.

Moda In Başkanı Değişti

2006 yılından bu yana başkanlık koltuğunda oturan Alberto Jelmini, modanın yönetilmesi adına önemli çalışmalar yürüten bir isim olarak tanınıyor. Ancak, önemli başarılara imza atan Moda In Başkanı Alberto Jelmini’nin ikinci dönem sonunda başkanlığı bırakacağı açıklandı. Başkan yaptığı açıklamada yaşanan mali zorluklara rağmen başarılı edisyonlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Jelmini, Başkanlık yaptığı senelerin İtalyan ve Avrupalı tekstil aksesuarları sektörünü destekleyen yeni yapıcı düşünce ve stratejilerinin doğduğu yıllar olduğunu açıkladı. Milano Unica başkanlığına ise Antonella Martinetto'nun ilk kadın başkan olarak atanacağı belirtildi. Yeni başkan yaptığı açıklamada sorumluluk duygusu ile başkanlık koltuğuna oturacağını açıklarken, Alberto’nun ulaştığı başarıyı yakalamak istediğini dile getirdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.