Laleli Shopping Festival Türk Pazarını Hareketlendirdi

LASİAD’ın bu yıl altıncısını düzenlediği Laleli Shopping Festival, yurt dışından gelen alım heyetleri ile birlikte pazara hareket kattı.

  15 Ağustos 2017 01:00 Salı
Laleli Shopping Festival Türk Pazarını Hareketlendirdi

LASİAD’ın bu yıl altıncısını düzenlediği Laleli Shopping Festival 2017’nin açılışı 7 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirildi. Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sektörel STK’ların başkan ve yöneticileri ve LASİAD üyeleri katıldı.

VI. Laleli Fashion Shopping Festival’in açılışında konuşan LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, Laleli'nin ihracatında kötü günlerin geçtiğimiz yıl ile birlikte geride kaldığını belirterek, 2017'ye iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25-30 artış kaydedildiğini bildiren Eyyüpkoca, festivalde davet edilen alıcıların piyasaya doping etkisi yapacağını söyledi. Eyyüpkoca, bu yıl 8 ülkeden gelen 250 alıcının toplamda en az 2 bin 500 mağazaya satış gerçekleştireceklerini bildirdi.

6 Milyar Dolar İhracat Hedefi

Başkan Eyyüpkoca, yeniden 6 milyar dolar ihracat hedefiyle yola çıktıklarının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti; "Geçen sene 15 Temmuz dolayısıyla çok zor bir süreçten geçtik. 15 Temmuz'dan 20 gün sonra 5'inci Laleli Shopping Festivali yaparken inanılmaz zorlandık. Zor günlerdi, derdimizi anlatabilmek, yabancı alıcıları ikna edebilmek, buraya getirebilmek çok zordu. Hiç fire vermeden 8 ülkeden 200’den fazla alıcıyı ikna edip buraya getirmiştik ve beklediğimizin çok üstünde ticari faaliyetler oldu.”

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise Türk hazır giyim ihracatında Laleli’nin özel bir yeri olduğuna dikkat çekerek, Laleli’nin yılın ilk yarısında yakaladığı yüzde 30’luk ihracat artışının moda endüstrisine moral olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Şahin: Alıcıları Gerçekten Misafir Gibi Ağırlayalım

İstanbul Valisi Vasip Şahin de açılış programında yaptığı konuşmada Türk mallarının kalitesine vurgu yaptı. Şahin, 30-40 yıl önce ucuz ürün ile ön planda olan Türk markalarının artık kalitesiyle de öne geçtiğini belirtti. Vali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “Maliyet itibari ile rekabet etme noktasında Türk malları çok iyi ve avantajlı konumda. Bizim için önemli olan kalite ve satıştaki istikrar. LASİAD ve Laleli esnafından, İstanbul ekonomisini yönlendiren arkadaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, gelen misafirlerimizi gerçekten misafir gibi ağırlayacağız ve onlara hem kalite hem fiyat olarak en uygun hizmeti vereceğiz, bizim ekonomik ve ticari geleneğimize yakışan budur." 7-13 Ağustos tarihleri arasında devam eden festival, mağaza ziyaretleri ve ikili görüşmelerin yanı sıra düzenlenen defileler ile sona erdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.