Kumaşa Yakın Bakış; Texbridge İstanbul

Gelecek sezonun kumaş ve aksesuar trendlerini belirleme iddiası taşıyan Texbridge Fuarı, 159 firmanın katılımı ve 15 bin 128 profesyonel ziyaretçi sayısı ile sona erdi.

  15 Eylül 2012 20:38 Cumartesi
Kumaşa Yakın Bakış; Texbridge İstanbul

Kumaşta gelecek yılın trendlerinin belirlendiği Texbridge İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı 31 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2013-2014 kumaş ve aksesuar koleksiyonlarının görücüye çıktığı fuarı 15 bin 128 sektör profesyoneli ziyaret etti. İhracatta Avrupa üçüncüsü olan Türk tekstil sektörü, Texbridge İstanbul'a Japonya ve Brezilya'dan gelen büyük alıcılarla yeni iş anlaşmaları imzalayarak fuardan memnun ayrıldığı açıklandı. TextoWear’ın katılımcı olarak yer aldığı fuarın odak pazarlarını Rusya ve Ukrayna oluşturdu.

Dünyaca ünlü modacı ve trend tahmincilerinin katılımıyla 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda, 2013-2014 sonbahar-kış kumaş ve aksesuar modası sektörle paylaşıldı. İhracatta Türkiye’ye 1 numaraya çıkarmayı hedefleyen fuar 3 bini yurtdışından olmak üzere 15 bin 128 ziyaretçiyi ağırladı. Birçok katılımcı firmanın bir sonraki Texbridge için rezervasyonlarını şimdiden ayırtmaya başladığı açıklandı.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) iş birliğinde düzenlenen fuarda 159 firma 2013-2014 kumaş ve aksesuar koleksiyonlarını görücüye çıkardı. 15 bin 128 profesyonelini ağırlığın etkinlikte yine uluslararası tasarımcı okulları ile işbirliği yapıldı.  Bu yıl Hollandalı trend tasarım ofisi Lobster Concepts’ten Inkrit Berbee ve dünyaca ünlü moda okulu St. Martin's den Patrick Lee Yow, Elisa Palimono, Natalie Gibson’ın katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, Türk firmaları 2013-2014 sonbahar kış kumaş ve aksesuar modası hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Lider Markalar Texbridge’yi Tercih Etti

Texbridge İstanbul'a Türk kumaş sektörünün Altınyıldız, Bahariye, İsko, İskur Tekstil, Söktaş, Zorluteks, Matesa, Mem Tekstil, Bahariye Mensucat ve Polsan Düğme gibi birçok önemli üreticisi katıldı. Fuara yurtdışından katılan firmalar arasında ise; Raccagni Group, Bottonificio Bap, Pattern Textiles, Larch Rose, Fusion CPH, Northern Linen, Lenzing AG, Albano Morgado, A-H Floros CO., Fourtex/Sharabati, Arvind Limited, US Denim Mills yer aldı.

Texbridge Fuarı'na İngiltere, İtalya ve Bulgaristan’ın yanı sıra özellikle Brezilya, Japonya'dan gelen alıcılar Türk iş adamlarıyla iş bağlantıları kurdular. Texbridge İstanbul'da, örme kumaş, dokuma kumaş, denim, suni deri, iplik, aksesuar ve yan sanayi gibi ürün grupları sergilendi.


2013-2014 Trendleri ‘İzler’den İlham Alıyor

Texbridge Fuarı kapsamında düzenlenen Trend Seminerleri’nde konuşan Inkrit Berbee, 2013-2014 sonbahar kış modası kumaş trendleri için başlangıç noktasının “izler” olduğunu söyledi. Bu yıl kumaşlarda tarih, sanat, doğa ve farklı kültürlerin izlerini takip edeceklerini anlatan Berbee, önümüzdeki yılın kumaş trendleri hakkında şu ipuçlarını verdi: “Örneğin Sanatın İzleri’nde dekoratif jakarlar, takım ağırlıklı yünlüler, konforlu yumuşaklık için kaşmir tercih edilecek. Bu kumaşlarda açık renk paletiyle kombine koyu renkler seçilecek. Tarihin İzleri konseptli ürünlerde kadifeler, brokarlar, paha biçilemez saten, ipek yorganlar, gösterişli danteller ve zengin süslemeler olacak. Bu koleksiyonda resimli koyu renklerle karışık zengin ve sıcak kıymetli taşlarla süslü tonlar kullanılacak. Kültürün İzleri adlı bir başka koleksiyonda Hindistan'dan esinlenilmiş jakarlı örgüler, etnik renkler, çekici toprak tonları kullanılacak. Performans İzleri koleksiyonunda ise kumaşlar şekillendirilebilir olacak. Bu koleksiyonda iki taraflı tersine çerilebilir kumaşlar yer alacak. Bu koleksiyonda güçlü ve dinamik canlı renkler kullanılacak”

Avantgard, Anteprima, Happy Studio Design, Bernini Studio, Larch Rose, Pattern Textiles ve Fusion CPH gibi dünyaca ünlü dizayn stüdyoları, tasarımcıları ve trend butikleri “Design Lab” alanında yer aldı. Moda tasarımcıları, desen yaratıcıları, trend alanında 2013/2014 Sonbahar-Kış sezonunun trendlerini görme şansı yakaladı.

Texbridge İstanbul fuarının bir sonraki edisyon tarihi 6-8 Mart 2013 olarak açıklandı. Fuarda İlkbahar-Yaz 2014 yılı koleksiyonları yer alacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.