ITMA Tekstil Sektörü İçin Bir Gösteri Alanı

CEMATEX Başkanı Mayer, ITMA 2019 Barcelona etkinliğinin yoğun talep gördüğünü söyleyerek, “ITMA organizasyonu sektör için bir gösteri alanı” değerlendirmesinde bulundu.

  02 Haziran 2019 01:52 Pazar
ITMA Tekstil Sektörü İçin Bir Gösteri Alanı

Dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim teknolojisi fuarı ITMA 2019, en yeni trendlerin, teknolojilerin ve malzemelerin canlı bir vitrini olmak için hazır. Fuar, Gran Via'da düzenlenecek olan Fira de Barcelona'daki 9 sergi salonunu da kapsıyor.

Avrupa Tekstil Makinecileri Birliği (CEMATEX)Başkanı Fritz P. Mayer, ITMA 2019 fuar alanı hakkında; “ITMA 2019'a talep o kadar fazlaydı ki, iki sergi salonu daha eklememize rağmen alan talebini karşılamakta zorlandık. ITMA organizasyonu tekstil sektörü için bir gösteri alanı. Bu nedenle, ITMA'nın kurulmuş ya da piyasaya sürülmüş olsun, mümkün olduğunca çok sayıda çözüm sağlayıcıdan geniş bir yelpazede modern çözümler sunması gerektiğine inanıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

46 Ülkeden 1600 Katılımcı

ITMA 2019’u organize eden ITMA Hizmetleri’nin başkanı Charles Beauduin ise; “Uluslararası bir platform olarak önceliğimiz, sergiye katılmak isteyen mümkün olan en fazla sayıda katılımcıyı ağırlamaktı. CEMATEX derneklerinin bu yaklaşımı desteklediğini duymak cesaret vericiydi. 46 ülkeden 1600 katılımcı ve 147 ülkeden 120 bin ziyaretçiyi ağırlayacağız.” şeklinde konuştu.

“ITMA, Sektör İçin Trend Belirleyici Bir Platform”

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) direktörü Federico Pellegata ise ITMA fuar alanına katılımcıların gösterdiği bu yoğun taleple ilgili; “Yer kısıtlamalarını anlıyoruz ve organizasyon ekibinin önceliğinin, ITMA 2019'un daha canlı ve daha verimli olabilmesi için şirketlerin kabulünü en üst düzeye çıkarmak için çaba harcadığı için teşekkür ediyoruz. ITMA, tüm sektöre fayda sağlayacak olan trend belirleyici bir platform. " ifadelerini kullandı.

En Büyük Fuar Alanı Rezervesi İplik Eğirme Segmentinde

ITMA 2019 için rezerve edilen fuar alanı bakımından en büyük tekstil segmentlerinden biri iplik eğirme segmenti. Sektörde her ITMA edisyonuna katılımıyla ve en yeni eğirme makinalarını tanıtmasıyla bilinen bir isim de Murata Makine. Murata Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Daisuke Murata, ITMA fuarına katılımıyla ilgili şunları söyledi: “ITMA, özellikle yeni makinelerimizi benzersiz teknolojilerle lanse etmek için, bizim için bir uluslararası platform olarak çok önemli bir sergi haline geldi. ITMA'daki yeni şirketler de dâhil olmak üzere daha fazla katılımcıya sahip olan ve büyük bir vitrinle büyük çapta ilgi çekecek ve daha geniş bir kitleye hitap edecektir. Ayrıca sektördeki işbirlikleri için çok daha büyük fırsatlar olacak.”

ITMA 2019'da bir diğer heyecan verici segment de baskı makineleri. Sektörün dijital dönüşümü kucakladığı için, terbiye sektörünün daha önceki bir parçası olarak, bağımsız bir bölüm halinde baskı makineleri segmenti bir önceki edisyonda çok büyük bir ilgi görmüştü. Matbaa ve mürekkep sektöründeki katılımcı sayısı ITMA 2015'ten bu yana yüzde 30 arttı.

SPGPrints Group CEO'su Dick Joustra, ITMA fuarındaki bu segmentteki varlığını vurgulayarak; “Dijitalleşme tekstil ve hazır giyim sektöründe büyük bir etkiye sahip ve etkisinin gerçek boyutu sadece tekstil baskı şirketlerinde değil, değer zinciri boyunca da görülebiliyor. Marka sahipleri ve tasarımcılar, dijital baskının çok yönlülüğünün faaliyetlerini nasıl değiştirebileceğini görmek için ITMA 2019 gibi fırsatları göz önünde bulunduruyorlar. Geleneksel ve dijital tekstil baskısında bir tedarikçi olarak ITMA fuarını en son teknolojilerimizi göstermek için önemli bir pazar olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hazır Giyimde Teknolojik Yenilikler

Baskının yanı sıra, büyük bir dönüşüm ve hızlı gelişme geçiren bir diğer sektör ise konfeksiyon sektörü. Daha önce yoğun emek harcanan hazır giyim sektörü şimdi yapay zekâ, robotik, görüntü sistemleri ve diğer gelişmiş otomasyonları kullanan bir dizi çözümle ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.

Tekstil ve hazır giyim sektörü entegre bir üretim değer zincirine yöneldiğinden, ITMA 2019’da yer alan birçok yeni çözüm sağlayıcısı, alıcılara entegre çözümler sunmak için standlarını endüstri ortaklarıyla buluşturmayı seçti. Fuarda yer almak üzere başvuru yapan şirketler arasında Borsoi, Bullmer, Card Clothing & Services, Han's Yueming Laser, Juki, Serkon Tekstil ve SoftWear Automation gibi firmalar bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.