Interfilière Paris Trend Belirlemeye Geliyor

Interfilière Paris ‘Herşeyin Başladığı Yer’ sloganıyla Ocak ayında gerçekleştirilecek

  20 Mart 2013 23:59 Çarşamba
Interfilière Paris Trend Belirlemeye Geliyor

Kişisel, dinlenme/ev giyimi ve deniz giyimi kumaşları alanında uluslararası bir üne sahip olan Interfilière Paris 21-23 Ocak 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Fuarın diğer edisyonları 7-8 Temmuz’da yine Paris’te gerçekleştirilecek. Ayrıca Interfilière Hong Kong Mart 2012’de, Ekim 2012’de de Interfilière Shanghai bu alanlardaki üretici ve alıcı ve sektör profesyonellerini buluşturacak. Ocak 2011 yılında düzenlenen edisyona 150 katılımcı ve yüzde 64’ü uluslararası nitelikte 10.753 ziyaretçi ilgi göstermişti. Interfilière Paris ile eş zamanlı olarak, 21-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Salon International de la Lingerie fuarı da Paris Expo’da Pavilyon 1’de organize edilecek.

 

Interfilière Paris, ‘herşeyin başladığı yer’ olması nedeniyle seçkin ve üst düzey ürünleri kapsayan bir içerikle kişisel ve denizgiyimi ürünlerinin, kumaş ve doku trendlerinin sergileneceği bir platforma dönüşecek. İnnovatif kumaş, yaratıcılık ve orijinallik vb. arayan üreticiler, tasarımcılar, stilistler veya perakendeciler için ideal bir buluşma alanı kabul ediliyor. Paris Expo Salon 1’de düzenlenecek olan fuar; kumaş, dantel ve parçaları tek bir seferde satın alma fırsatı veriyor.

 

2013 yılının yaz sezonu trendlerinin yansıtılacağı etkinliğin girişindeki ‘Moda Yolu-Fashion Way’ ziyaretçileri bilgilendirecek. Genel Forum (General Forum) ise Renk Patlaması (Bursts of colour) konsepti ile en yüksek kalitede tek kreasyonlar için kumaş uzmanlarını ve markalarını hedef alıyor. Tema zaten fantastik ağaçların bulunduğu ve kumaşların parıltısının yer aldığı bir yer olarak, dekorasyonun başlangıç noktasını oluşturuyor. Forumun anahtar kelimesi ise Renk (Colour).

 

2013 Yazı için 3 Tema

 

Renk patlamasının yaşanacağı 2013 yazı için 3 trend; Lezzet (Delicious), Zamanda Solgunluk (Fade in Time) ve Yoğunluk (Intense) ismiyle tanımlandı.

 

Romantik bir ruh hali ilke enerji kazanmış taze, yaz renkleri anlatan Lezzet, bahar çiçeklerinin sadeliği ile birleşerek bir saflık sunuyor. Tema, en sade akuatik ve organik şekli ile hafiflik ve yapı sunuyor. Zamanda Solgunluk temasında otantik ve nostaljik duruş, doğal tonların zamanla aşılmasıyla kendisini gösteriyor. Yoğunluk temasındaki parlaklık haftasonu hissini olabildiğince canlı renklerle oluşturuyor. Tema, kişiye özel, ev/dinlenme giyiminde ve deniz giyimi için ideal bir tarza işaret ediyor.

 

Yeni: “Yaratıcı Lab”

 

Interfilière Paris’te renklerin ve desenlerin buluştuğu, tasarımcı ve acentaların trend beklentilerinin saptandığı alan ise Yaratıcı Lab (Creative Lab). Kreasyonlar ve inovasyonları tanımlama özgürlüğü ve satın almalar çin yeni alternatifler burada gerçekleşecek. Tarihin unutulmaz kreasyonlarından örnekler alınarak modernize edilmiş yeniliklere imza atma Geçmişi Yeniden İcat Etmek (Reinventing the past) başlığında duyuruldu.

 

Dantel, brode, örgü, dikim, baskı, süsleme, elastik, düğmeler, kırpma, boncuk, kopçalama ve benzeri takılarla birlikte oldukça geniş bir ürün segmentine sahip olan fuar, elyaf ve iplik makinalarını da kapsıyor. Kişiye özel, ev giyimi ve deniz giyimi kumaşları endüstrisinin gelişimini her zaman destekleyen etkinlik, 150 katılımcıyı buluşturacak. Etkinliğin 300 metrekaresi bu yıl ilk kez katılan 25 firma tarafından dolduruldu. Bu yıl fuara ilk kez katılacak firmalar arasında Türkiye’den Bilim Dar Dokuma da bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.