Interfiliere Paris, 2014 Trendlerine Ev Sahipliği Yaptı

İç giyim, çorap ve deniz giyime yönelik kumaş, dantel, brode, örgü ve süsleme gibi gelecek sezona dönük ürünlere yer veren Interfiliere Paris Fuarı, 19-21 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlendi

  18 Şubat 2013 19:44 Pazartesi
Interfiliere Paris, 2014 Trendlerine Ev Sahipliği Yaptı

Temmuz ayında yapılan yaz edisyonunda kozmetik tekstillere odaklanan Interfiliere Paris fuarı,  19-21 Ocak 2013 tarihleri arasında Paris Expo Porte De Varsalles Pavilion 1’de düzenlendi. Özellikle iç giyim alanında adını duyuran fuar; dantel, brode, örgü, dikim, baskı, süsleme, elastik, düğmeler, kırpma, boncuk, kopçalama ve benzeri takılar gibi geniş bir ürün segmentini kapsıyor. Geçen yıldan bu yana kozmetik tekstillere odaklanan fuarda bu yılda, özel giyim (Intimates) trend forumu ve deniz giyimi (Beachwear) trend forumu ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Interfiliere fuarlarında klasik hale gelen 6 aktif sektör bu edisyonda da aynı başlıklarla sunuldu. Dantel alanı için LACE IT; nakış işleri BROD’CUST; düğme, dokuma etiketler, boncuklar, paketleme malzemeleri gibi aksesuarlar için ACCESS’FOLIES; örme, dokuma, baskı ve süslemeler için NEOSKIN; trend ofisleri ve tekstil tasarımcıları için CREATIVE LAB; son olarak iç ve deniz giyime odaklanan INTIMATES AND BEACHWEAR BY FATEX.

Ziyaretçi Sayısı Yüzde 13 Azaldı

Önceki edisyonlara göre hem ziyaretçi anlamında hem de katılımcı anlamında gerileyen etkinliğin, kriz döneminden geçilmesine rağmen iyi bir ziyaretçi oranı yakaladığı ifade ediliyor. Fuarın yerleşik ziyaretçileri olan Fransız ve İngilizlerin dışında yurtdışından da 160 firma etkinlikte yer aldı. 2013 Ocak edisyonunda 10,000 kişi tarafından ziyaret edilen etkinlikte, geçen yıla göre yüzde 13’lük azalma yaşandı. Fransız ziyaretçilerin de organizasyona olan ilgisi yüzde 15 oranında gerilerken, yurtdışından gelenlerde bu oran yüzde 9 oranında gerçekleşti. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada fuara beklenen ziyaretçi ve katılım oranın yakalandığı kaydedilirken, ziyaretçilerin nicelik değil nitelik anlamında öne çıktığının altı çizildi. Fuarın profesyonel anlamda yoğun ziyaretçi sayısına ulaşması gelecek edisyonlar açısından da umut verdi. Markalardan gelen özel taleplerinde göz önüne alınmasıyla programı şekillenen etkinliğin, önümüzdeki edisyonlarında çıtasını yükseltmesi bekleniyor.

Türkiye’den 3 Firma Katıldı

Fatex tarafından organize edilen özel giyim ve plaj giyim (Intimates and beachwear by fatex) tedarik alanı ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. 2011 yılından bu yana etkin olarak fuarın en önemli noktalarının başında gelen Fatex alanında, Hırvatistan, Fas, Portekiz ve Tunus merkezli 21 firma birçok ürün gamında ürünlerini sergiledi. Bunun dışında Tunus pazar araştırmaları üzerine yapılan konferans ta katılımcılar tarafından yakından takip edildi. Türkiye’den Bischoff Roja’nın 2014 Brode ve Dantel yaz koleksiyonunu sergilediği etkinlikte, Antik Dantel ve Rimteks ürünlerini sergileyen firmalar arasında yer aldı.  Paris dışında Hong Kong ve Shanghai’de edisyonlarını gerçekleştiren Interfiliere, yüksek katılımın gerçekleştiği konferansları da programına dahil ediyor. 2012 Temmuz etkinliğinde kozmetik tekstiller alanına odaklanan Paris etkinliği, Ocak 2013’te de bu konudaki konferanslara ev sahipliği yaptı. Organizasyonda “Celestial Sphere” teması ile özel bir forum düzenlendi. Gelecek, hayal gücü ve yaratıcılığı merkezine alan uzay gemisini anımsatan bol renklerin kullanıldığı tasarımlar ziyaretçilerle buluştu.

‘Dantel’ Interfiliere Paris’in Odak Noktası

Ürün segmenti açısında oldukça geniş seçeneklere sahip olan fuar da, her çeşit giyimde vazgeçilmez olan dantel detayları özel bir alanda sundu. “The Exception” temalı alanda geleceğin dantel uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Tzuri Gueta ve Pascaline Rey adlı iki sanatçının tasarımları ile tanıtılan bölüm, katılımcılarında en çok etkilendiği alanlar arasında yer aldı. Bunun dışında Paris Capitale de la Création çerçevesinde Interfiliere Paris, İtalyan dantel yapımcısı Iluna Group’u Yılın (Özel Giyim) Intimate Tasarımcısı ilan etti.

Interfiliere Paris Fuarı ile aynı tarihlerde yapılan Salon International de la Lingerie etkinliği de 16,372 kişi tarafından takip edildi. Temelde yakın konseptleri sunun iki fuarın toplam ziyaretçi sayısı da 26,373 rakamını yakaladı. Salon International de la Lingerie etkinliğini Batı Avrupa başta olmak üzere, Hong Kong, Kanada, Hindistan ve Doğu Avrupa’dan profesyonel alıcılar ziyaret etti. Yılda 4 organizasyon yapan Interfiliere etkinliğinin 2013 fuar takvimi ise; 26-27 Mart 2013 Hong Kong, 6-8 Temmuz 2013 Paris, 22-23 Ekim 2013 Shanghai şeklinde yapılacak. 2013 yılında organize edilecek fuarların 35 farklı ülkeden 600’den fazla şirket ile birlikte 95 farklı ülkeden 30,000’den fazla ziyaretçi çekmesi bekleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.