IFW’yi 4 günde 30 bin Kişi İzledi.

Türkiye’nin en önemli moda etkinliği kabul edilen İstanbul Fashion Week (IFW), 2013 İlkbahar Yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı son edisyonunda 30 bin ziyaretçiyi ağırladı.

  15 Kasım 2012 21:34 Perşembe
IFW’yi 4 günde 30 bin Kişi İzledi.

Türkiye’nin önemli marka ve başarılı moda tasarımcılarının 2013 İlkbahar – Yaz koleksiyonlarını tanıttığı İstanbul Fashion Week (IFW), bu sezon ilk defa sanat limanları arasında yerini alan Antrepo 3’te, doğal dokusu bozulmadan hazırlanan yeni mekanında düzenlendi. Colgate’in ana sponsorluğunda düzenlenen IFW, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi\'nin (İMA) ortak üretkenliği ile hayata geçirildi. 24’ü solo olmak üzere 33 moda tasarımcısı ve 5 markanın, İlkbahar – Yaz modasına yön veren trendleri belirlediği Istanbul Fashion Week; moda severlere 4 gün süren büyük bir heyecan yaşattı. Etkinlik boyunca ‘tasarım’ kavramı günlük yaşamın en önemli başlıkları arasına taşındı.

\r\n

 

\r\n

Türkiye’nin en büyük moda etkinliğini 4 gün boyunca yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. 1,5 milyon TL bütçe ile hazırlanan IFW’ye yaklaşık 100 yabancı alıcı katıldı. 4 bin metrekarelik alanda düzenlenen IFW’de mankenler yaklaşık on bin kez podyuma çıktı. Moda haftası boyunca etkinlik alanında 12 saat boyunca defile düzenlenirken, diğer 12 saatte de provalar gerçekleştirildi. Organizasyonun başarı ile gerçekleştirilmesi için İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)Başkanı Hikmet Tanrıverdi, IFW Komite Başkanı Volkan Atik, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Öncel, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi ve ve İstanbul Moda Akademisi Direktörü Seda Lafçı yoğun bir çalışma gösterdi.

\r\n

 

\r\n

Bahara Sıcak Karşılama

\r\n

 

\r\n

IFW’de 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonlarını sergileyen markalar arasında; Tween, AVVA, Triko Mısırlı, ADL & Cengiz Abazoğlu ve İpek Tohumcu yer aldı. Solo defilelerle moda haftasında yer alan tasarımcılar ise şöyle sıralandı; Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Tuvana Büyükçınar, Niyazi Erdoğan, Nejla Güvenç, Gül Ağış, Studio Kaprol, Atıl Kutoğlu, Hatice Gökçe, Erol Albayrak, Jale Hürdoğan, Deniz Kaprol, Şafak Tokur, Dilek Hanif, Çiğdem Akın, Günseli Türkay, Aslı Güler, Zeynep Tosun, Elif Cığızoğlu, Nihan Buruk ve Hakan Akkaya.

\r\n

 

\r\n

İFW’nin geleneksel karma defilelerinde yer alan genç tasarımcılar ise; Nihan Peker, Ayhan Yetgin, Songül Cabacı, Selim Baklacı, Nil Kandemir, Selma State, Emre Erdemoğlu, Tuba Benian ve Ayşe Deniz Yeğin oldu. İstanbul Moda Akademisi ise hem Moda Tasarımı Bölümü mezunlarının defilesi hem de ‘İMA Workshop 101: The Perfect Cut Istanbul’ moda söyleşisi ile IFW’de yerini aldı. Moda haftasındaki bazı defile ve koleksiyon detayları şöyle sıralanıyor,

\r\n

\r\n

Colgate Beyazlığı Modaya Yansıdı

\r\n

 

\r\n

Etkinliğin bu yıl ki ana sponsoru olan Colgate Optik Beyaz Diş Macunu bu yıl bir koleksiyona da katkı sundu. Tasarımcı Hakan Öztürk imzasını taşıyan koleksiyonda, ürünün renkleriyle uyumlu olması bağlamında gece elbiselerinde kırmızı ve beyaz renkler tercih edilmişti. Clogate’in ağız bakımı alanındaki değerini moda dünyası bakışı ile yorumlayan Öztürk, derin dekolteler ve pencere detayları tercih etti. Türkiye’nin ilk temalı styling defilesi olan Colgate Optik Beyaz by Hakan Öztürk’de; Didem Soydan,  Merve Büyüksaraç, Selda Car ve daha birçok ünlü manken yürüyüş yaptı.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Gamze Saraçoğlu ile İhtişam ve Şehir Ruhu Bir arada

\r\n

 

\r\n

Tasarımcı Gamze Saraçoğlu, 2013 İlkbahar Yaz hazırgiyim koleksiyonunda ihtişama önem veren şehirli kadınlara sesleniyor. Brokar ve ottoman kumaşlar, krep üzerine uygulanan özel tasarlanmış desenler ihtişam hissini en ince detaylara kadar taşıyor. Şehrin geleceğe dönük yüzüne temsil eden bu ihtişam hissi, metalik mavi, metalik gri, ekru, haki renkleri ile bütünleşmiş. Baskılarda kullanılan modernize edilmiş ornamend desenler ihtişamlı şehirleri sembolize ediyor.

\r\n

 

\r\n

Dar siluetlerin geniş parçalarla kombine edildiği koleksiyonda etekler, gömlekler, uçuşan üstler büyük beğeni kazandı. Cep detaylarının dikkat çektiği koleksiyonda, ipek şifonlar farklı yorumları ile 2013 baharında ilgi göreceklerinin işaretini verdi.

\r\n

\r\n

AVVA Tony Ward ile Dikkat Çekti

\r\n

 

\r\n

Erkek giyiminin önemli markası AVVA’nın 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonun 4P (Project, Play, Poison ve Protocol) başlığını taşıyor. Şık, dinamik ve stil sahibi modern erkek imajına yönelik tasarımlar gerçekleştiren AVVA’nın 4P kurgusu şöyle tanımlanıyor; Project; fresh ve soft renklerin uyumu. Play; doğanın canlı renklerine hakim. Poison; siyah ve beyazın asilliği. Protocol; takım elbiselerin farklı fit ve desenleri.

\r\n

 

\r\n

AVVA koleksiyonu, çocukluk dönemimizin vazgeçilmez oyuncağı topaçtan ilham alıyor. Koleksiyonda aksesuarlarda, baskı ve detaylarda topaç figürü göze çarpıyor. Defilede yer alan ünlü top model Tony Ward ise koleksiyonun en heyecanla takip edilen unsurlarından biri oldu. Defilenin açılış ve kapanışında sahne alan Ward özellikle Madonna ile olan ilişkisi nedeniyle gündemde yer almıştı.

\r\n

 

\r\n

Deniz Kaprol’den Yaşamın Şifresi

\r\n

 

\r\n

Aksesuar ve takı tasarımcısı Deniz Kaprol, İFW’de kapsamındaki tek takı defilesini ‘Yaşamın Şifresi-Code of Life’ başlığı ile gerçekleştirdi. Yaşamın şifresi DNA’dan yola çıkarak hazırlanan tasarımlarda, tersine bir yaşam yolculuğu,  sondan başa, tersine bir defile ile podyuma taşındı.

\r\n

 

\r\n

Tasarımcı ölümdün sonrasına dair yanıtlarını Yaşamın Şifresi defilesine yansıtmayı başardı. Avangart, sıra dışı, yaratıcı e özgün tasarımlarıyla ünlenen Deniz Kaprol, yaşamın özü DNA’lar ile konseptini şekillendirmiş. Böylece DNA temalı mayolar ve takılar defilenin ana parçaları olarak tercih edilmiş. Kaprol; “Yolculuğun sonunda, yaşamın şifrelerinin tüm gizemlerine hakim olmak yeniden diriliyor ve size anlatmak için geri döndüm” şeklinde koleksiyonu yorumluyor. 2005 yılında DKaprol adıyla kendi markasını kuran tasarımcı, haute couture takı ve aksesuar konusunda Türkiye’nin ilk tasarımcı markası olmayı başardı. Uğurkan Erez’in koreoğrafisi ile tanıtılan takılar defileden sonra gerçekleştirilen Afterparty ve internet üzerinden satışa çıkarıldı.

\r\n

 

\r\n

Gül Ağış’tan Neo-Chic Koleksiyon

\r\n

 

\r\n

Lug Von Siga adını taşıyan 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonu ile IFW’ye konuk olan tasarımcı Gül Ağış, Japon ve Hint kültürel etkilerini gözler önüne serdi. İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’dan esinlenen koleksiyon, bir yabancının gözüyle yakalanan imgelerden yola çıkılarak hazırlanmış. Kapalıçarşı’da çekilen fotoğraflar kumaşa basılarak ayrı bir hava yaratılmış. Seksi kadın imajını vurgulayan koleksiyon neco-chic olarak nitelendiriliyor.

\r\n

 

\r\n

Günseli Türkay’dan Şifon ve Kuş Desenleri

\r\n

 

\r\n

Her zaman baskı ve renk kullanımları ile dikkat çeken genç tasarımcılardan Günseli Türkay, bu sefer uçuşan derin dekolteli elbiseleri izleyenlere sundu. Somon, turkuaz ve ekru renklerin öne çıktığı bahar koleksiyonunda Türkay, ay ayları için kadınlara rahat tasarımlar hazırlamış. Uçuşan şifon elbiselerin ağırlıkta olduğu koleksiyonda, kuş desenleri ve asimetrik kesimler iki önemli detayı oluşturuyor.  Koleksiyon, havuç pantolonlar, bantlı vücuda oturan ve asimetrik uzun elbiseler, ipek gömlekler şeklinde kesimler ve kuş desenleriyle oldukça zengin bir havaya sahip.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Kapanış Defilesi Elif Cılgızoğlu’dan

\r\n

 

\r\n

IFW’nin kapanış defilesini Elif Cılgızoğlu yaptı. Tasarımcı hazırgiyim markası Elif’in The Bridge adlı koleksiyonunu ilk kez IFW’de sergiledi. Yarına bir köprü olarak tanımlanan koleksiyonda tezatlıkların uyumuna yer verilmiş. Dar formlarda tamamlanan oversized üstler, kalın kumaşlarla birleşen transparan parçalar, deri ve organze karışımlar, simetrik ve asimetrik kesimler koleksiyonun önemli özellikleri arasındaydı. Köprü detayları ile birbirine bağlanan tasarımlarda kuplar, şal etkisi yaratan pelerinler ve bağlamalar dişileştirilmiş bir Samuray imajı oluşturuyor. File, deri, organze ve ipek kumaşların kullanıldığı koleksiyonda siyah, pembe, ekru, yeşil ve buz mavisi renkleri tercih edilmiş.

\r\n

 

\r\n

Hatice Gökçe Trans Halinde

\r\n

 

\r\n

Tasarımlarında modanın uçlarında gezinmeyi seven Hatice Gökçe 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’na Trans adını verdi. Daha önce Kara Karga, Jön Türkler ve Gılman isimli koleksiyonları ile farkını ortaya koyan tasarımcı, defilesini İpekiş’in kumaş sponsorluğunda hazırladı. Yün, ipek ve pamuk karışımı kumaşların, kılıç desenleri ve gürs gibi metal aksesuarlarla bütünleştiği koleksiyonda ana renkler bu sezon trende dönüşen ekru, gri ve ten rengi oluşturuyor. Kumaşlarda hançer detaylarının dikkat çektiği koleksiyonda, bol pantolonlarla kombinlenen botlar ve çivili metal baş aksesuarları ana koleksiyonu oldukça zengin kılmış. Erkeklere özel hazırlanan parçalarda soft renkler ve kısa pantolonlar yer alırken, kadın koleksiyonunda beyaz ağırlıklı olmak üzere yine soft renkler kullanılmış.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.