Hindistan INDIA ITME İçin Hazır

Uzak Doğu’nun ve dünyanın en önemli tekstil pazarlarından birisi olan Hindistan, 2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında, ülkenin en büyük tekstil makineleri fuarı INDIA ITME’ye ev sahipliği yapacak

  19 Mart 2013 21:35 Salı
Hindistan INDIA ITME İçin Hazır

Küresel piyasanın 2. en büyük tekstil üreticisi Hindistan, en prestijli tekstil fuar organizasyonlarında birisi olan INDIA ITME’ye hazırlanıyor.  Hindistan ve bölge ülkeleri arasında büyük merakla beklenen fuarın 42 ülkeden 620 katılımcıya ev sahipliği yapması öngörülüyor.  2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında kapılarını açacak olan INDIA ITME, Mumbai Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tekstil makineleri ithalatı açısından en önemli pazarlardan birisi olan Hindistan’a, fuar organizasyonu için 100.000 kişinin gelmesi bekleniyor. Tekstil sektöründeki üretim çözümlerinin konuşulacağı fuar, küresel piyasanın güçlü oyuncularına da ev sahipliği yapacak. Fuarda tekstil teknolojilerinin yanında hazır giyim konfeksiyon makineleri, tekstil üretimine yardımcı makineler ve tüm bunların yanı sıra tekstil sektörü için boya ve kimyasal ürünler de tanıtılacak. Küresel piyasada önemli bir yeri olan fuar büyük beklentilerle açılacak. Organizatörler, 9. defa düzenlenecek olan etkinliğin fuar alanındaki tüm rezervasyonları bir yıl öncesinden bittiğini duyurdular.

Tekstil sektörünün dikkatle beklediği fuarlardan birisi olan INDIA ITME, Avrupa Birliği Ticaret Odaları, Hindistan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tayvan Makine Sanayi Kurumu tarafından da destekleniyor.  Ayrıca organizasyona küresel tekstil sektöründe yer alan firmaların önde gelen yöneticileri de katılacak. Fuara katılacaklar arasında; ITMF Zürih Genel Müdürü Dr. Christian Schindler,  SWISSTEX Başkanı Andreas Weber, İngiltere (Birleşik Krallık, Britanya) Manchester Tekstil Enstitüsü Prof. Dr. Roshan Shishoo ve yapılacak olan seminerlere konuşmacı olarak katılacak olan İsveçli yöneticiler yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ITME Yönetim Kurulu Başkanı Rajnikant Bakaniwala, Hindistan’da düzenlenen en büyük tekstil makineleri fuarı olan etkinliğin komşu ülkeler ve tekstil üreticilerine önemli bir pazar alanı oluşturacağını söyledi. Ziyaretçi kayıtlarının hala devam ettiğini hatırlatan Bakaniwala; “Firmalar ve ziyaretçiler açısından en önemli fuarlardan birisi olan INDIA ITME mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir organizasyon olarak öne çıkıyor” dedi.

India ITME Derneği (Society), 2013 yılında düzenlenecek olan VIBRANT GUJARAT fuarına bir ITME pavilyonu ile katılacağını duyurdu. Bu katılım bütün tekstil ürün gamını ve tekstil mühendisliği kategorilerini kapsıyor.

Hindistan Tekstil’de Büyümeyi Sürdürüyor

Hindistan tekstil endüstrisi dünya üzerinde kendi ihtiyaçlarını karşılayan çok az sayıdaki sanayilerden birisi olarak öne çıkıyor. Hindistan, birçok ülkenin hammadde sıkıntısı yaşadığı küresel piyasada, yüksek nüfusa rağmen tüm gereksinimlerini karşılar bir güce sahip bulunuyor.

Hindistan'da bulunan birçok yerel firma ülkenin genel anlamda ihtiyacını karşılar bir yapıya sahip. Ülke özellikle son yıllarda artan bir satın alma gücü ve ihracat payını elinde bulunduruyor. Hindistan’ın önümüzdeki yılda tekstil ve hazırgiyim sektöründe yüzde 11, ev tekstil pazarında yüzde 9, teknik tekstillerde de yüzde 11 oranında büyümesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük makine ithalatçılarından biri olan Hindistan’a yapılan satışlarda, Almanya yüzde 15, İsviçre ve Japonya yüzde 20, İtalya ve Kore yüzde 6, İngiltere yüzde 6 ve Amerika yüzde 3 pazar payına sahip bulunuyor. Son yıllarda özellikle Hindistan makine talebi iplik makineleri, tekstil terbiye makineleri, nakış ve konfeksiyon makineleri olarak artmaya devam ediyor. Ayrıca ülkede dünyanın önde gelen tekstil makine üreticilerinden Trützschler, Zinser, Rieter bölgede ortaklıklar kurarak iş geliştirme alanında çalışmalar yapıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.