Heimtextil Russia’ya Türkiye Damgası

Heimtextil Russia 2013 ev tekstil ve iç dekorasyon fuarı Türk firmaların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

  13 Ekim 2013 01:28 Pazar
Heimtextil Russia’ya Türkiye Damgası

Messe Frankfurt tarafından 25 – 27 Eylül tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen Heimtextil Russia 2013 Fuarı sona erdi. Avrupa’dan Asya’ya, BDT ülkelerinden Orta Doğu Ülkelerine kadar çok geniş bir kitleye hitap eden uluslararası niteliğe sahip Heimtextil Rusya Fuarı’na Türkiye’den katılım yüksekti. Türkiye, milli katılım ve bireysel iştirak eden Türk firması sayısı ile fuar katılımcılarının neredeyse %70’ni oluşturdu. Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, Çin, Hindistan ve Tayvan fuara milli katılım gösteren ülkeler arasında yer aldı.

Uluslararası tekstil sektörünün önde gelen firmaları Rusya’nın bir numaralı tekstil fuarında bir araya gelerek en yeni ev tekstili ve duvar kağıtları koleksiyonlarını ve iç dekorasyondaki son trendleri katılımcılarla buluşturdu.

Bu yıl 15. Kez Moskova’da gerçekleşen fuar, mobilya döşemelik kumaşlarından perdelere,  yatak odası tekstillerinden banyo ve mutfak tekstillerine, duvar kağıtları ve döşemeliklerinden halı ve yer kaplamalarına kadar ev tekstilinin her yönünün yansıtıldığı en önemli etkinlik olmaya devam etti. Heimtextil Russia sadece tekstil değil, yeni fikirler, ilham ve tasarım da sunuyor. Sektörde trend belirleyicisi rolünü üstlenen Heimtextil markasının çatısı altında Heimtextil Russia da profesyonel tasarımcılarla işbirliği yaparak yaratıcı tarafını geliştirmeye devam ediyor.

Fuar için 3 gün yetersiz

Fuarın üç güne düşürülmesi konusunda Türk katılımcılar memnuniyetsizliğini dile getirirken, ilk günün yarısı hazırlıkların tamamlanması ile geçtiğini, son günün yarısının da toparlanmakla geçtiğini dolayısı ile fuarın iki gün sürdüğünü belirterek bunun eskisi gibi daha uzun bir süreye yayılması gerektiğini belirttiler.

Yeni online platform ve mobil aplikasyon

Bu yıl Heimtextil Russia Android ve iOS için de tasarlanan yeni bir mobil aplikasyon ve online platformu, ziyaretçilerin fuar alanında aradıkları firmayı ve ürünleri kolayca bulmasını sağlamak amacıyla ilk kez kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.