Geleceğin tasarımcıları ödüllendirildi

14. İstanbul İTHİB Uluslararası Kumaş Tasarımı Yarışması’nda, üç yüzü aşkın başvuru arasından seçilen genç tasarımcılar ödüllerine kavuştu.

  25 Aralık 2019 11:32 Çarşamba
Geleceğin tasarımcıları ödüllendirildi

2005 yılından bu yana Türk tekstil sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, yetenekli gençlerin sektöre hızla kazandırılması ve özgün tasarımlar yaratılarak katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edilmesi amacıyla düzenlenen 14. İstanbul İTHİB Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması’nın finali İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlene görkemli geceye iş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetli katıldı.

Desteklerimiz Devam Edecek

Ödül töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “Ülke olarak tekstil alanında rekabete ayak uydurmak ve daha iyi koşullara sahip olmak için tasarım, inovasyon, moda ve marka yaratmak bizim için çok önemli. Katma değeri artırmak için bu alanlarda gelişmeyi sürdürmeliyiz. Bu sebeple Bakanlığımız bu nitelikte yarışmaları desteklemeye devam edecektir. Burada başarılı olan finalistleri Ticaret Bakanlığı olarak aynı zamanda yurt dışı eğitimleri konusunda da destekliyoruz çünkü onlara önemli okullarda eğitim fırsatı sunarak Türkiye’nin tasarım konusundaki elçilerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

İnsana Değer Vermeliyiz

Tekstil sektörü olarak makinelere yıllarca çok büyük yatırımlar yaptık diyen İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “İlerleyen süreçte artık insana daha fazla yatırım yapmamız gerektiğini anladık. Sektörün hak etmediği negatif algının yansıması olan bu durumu tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere verdiğimiz burs ile aştık. Tasarımcıya verilen değerin ortaya konduğu bu organizasyon aynı zamanda insana yaptığımız yatırımın bir kanıtı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Dereceye Girenlere Yurtdışı Eğitim Ödülü

Yarışmayı “Pele’nin Gözyaşları” tasarımıyla Damla Güden  1’inci olarak tamamladı. Gülden 50 bin TL. para ödülü de almaya hak kazandı. Row And Refine Shine tasarımıyla Hale Yılmaz 2’inci, Flawed Symmetry tasarımıyla Mithila Amy Mohan 3’üncü oldu. Dereceye giren ilk üç finalist, dünyanın önde gelen fuarlarından Premiere Vision Paris Fuarını ziyaret etme hakkı ve 6 aylık dil eğitimiyle ödüllendirildi. Dereceye giren adaylar Ticaret Bakanlığı’nın onaylarıyla yurtdışında eğitim hakkına sahip oldular.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.