Ev Tekstili Ur-Ge Kümesi 2019 Yol Haritasını Belirledi

İTHİB Yönetim Kurulu üyesi Şerafettin Demir, ev tekstili sektörünün önemli pazarlarından Polonya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve ABD gibi ülkeleri mercek altına aldıklarını ifade etti.

  20 Mart 2019 00:00 Çarşamba
Ev Tekstili Ur-Ge Kümesi 2019 Yol Haritasını Belirledi

Ticaret Bakanlığı'nın destekleri ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliğiyle faaliyetlerine devam eden 'Ev Tekstilinde Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme UR-GE Projesi'nin katılımcı firmaları İTKİB Genel Sekreterliği'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

2019 Yılı Yol Haritası Belirlendi

İTHİB Yönetim Kurulu üyesi Şerafettin Demir'in başkanlığında düzenlenen toplantıda 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilerek bu bilgiler ışığında 2019 projeksiyonu oluşturuldu. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde yurtdışı pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç analizi raporu çerçevesinde öngörülen danışmanlık faaliyetleri ele alınarak katılımcı üyelerle görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle yurt dışı faaliyetlerinde Türk ev tekstili sektörünün gücünü gösterebilmek adına firmalarımızın ihracat kabiliyetini geliştirecek eğitim konuları da paylaşıldı.

Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri Hız Kazanıyor

Ev tekstili UR-GE kümesinin 4-6 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirdiği ve başarıyla tamamlanan, İngiltere B2B etkinliği sonrasında oldukça olumlu geri bildirimler aldıklarını dile getiren İTHİB Yönetim Kurulu üyesi Şerafettin Demir, ev tekstili sektörünün önemli pazarlarından Polonya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve ABD gibi ülkeleri de mercek altına aldıklarını ifade etti. Ev tekstili sektöründe birim fiyatın 8,1 dolarla Türkiye ortalamasının tam altı katı olduğuna da dikkat çeken Demir, katma değerli üretimimizi markalaşma ve küresel pazarda üst noktalara taşımak için bu tarz projelerin ne denli önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Katılımcı firma temsilcilerinin de projeden beklentilerini ve görüşlerini paylaştığı toplantıda 2019 yılı yol haritası belirlendi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.