Ekolojik Hazırgiyim ve Tekstil İzmir’de Start Alıyor

Organik sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir fuarında bu yıl, EGSD’nin Organic Fashion İzmir projesi de yer alacak.

  15 Nisan 2012 20:10 Pazar
Ekolojik Hazırgiyim ve Tekstil İzmir’de Start Alıyor

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) bir projesi olan Organic Fashion İzmir (OFİ) ile birleşerek düzenlenecek olan Sertifikalı Organik Ürünler Fuarı Ekoloji İzmir 2012 Fuarı, Türkiye’nin organik hazırgiyim ve tekstil ürünlerine sahne olacak. ASDF ve İZFAŞ Fuarcılık tarafından, 12-15 Nisan tarihleri arasında İzmir’de Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin tek organik ürünler fuarı, birçok sektördeki organik sertifikalı üretime odaklanıyor.

EGSD, 2008 yılından buyana Organic Fashion İzmir (OFİ) Projesi’ni yürütüyor. Geçtiğimiz yıl 14-16 Nisan tarihlerinde Textile Exchange’in ‘Sürdürülebilir Tekstil Konferansı’ ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen workshop, yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilerden büyük ilgi görmüştü. Ekoloji Fuarı ile eşzamanlı olarak gerçekleştirecek olan OFİ projesinde, İzmir’in organik tekstil ve hazır giyim sektörünün merkezi olduğu vurgulanacak. Etkinlikte organik sertifikalı, kumaş, denim, bebek konfeksiyon, çocuk konfeksiyon, kadın konfeksiyon, erkek konfeksiyon, ev tekstil ürünleri ile organik iplikler sergilenecek.

Coğrafi konumu, iklimi, pamuk üretimi, kalifiye çalışan gücü, gelişmiş teknik imkanları ve sektörün güçlü birikimleri ile organik sektörü İzmir ve Ege’de önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor.Ekoloji İzmir & OFİ etkinliğine, yurtiçi ve yurtdışından önemli alıcıların gelmesi bekleniyor. Bu bağlamda Ege İhracatçı Birlikleri, yurt dışından alım heyeti getirilmesi için çalışmalar yürüttü. Fuar ayrıca KOSGEB tarafından yüzde 50 teşvik desteği görüyor. Fuar döneminde ayrıca ‘4. Uluslararası Orta ve Doğu Avrupa, Kafkasya ve Orta Asya Ülkelerinde Organik Sektörü ve Yatırımları’ başlıklı bir konferans da gerçekleştirilecek. Organic Service tarafından organize edilecek olan konferansa 25 ülkeden 228 konuk katılacak.

2011 yılında, 7 bin metrekarelik alanda düzenlenen Ekoloji İzmir fuarını 6 ülkeden 147 firma katılırken, 21 ülkeden 7.916 kişi ziyaret etmişti. Fuara; ABD, Almanya, Azerbaycan, Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Fas, İran, İsveç, İsviçre, İspanya, Sırbistan, Slovenya, Kıbrıs, Lübnan, Ürdün, Romanya, Yemen, Yunanistan’dan profesyonel ziyaretçiler gelmişti. Fuarda; Organik gıda, organik kozmetik ve organik tekstil başlığı altında fuarda bebek kıyafetleri, denim kumaşları, meyve suları, kuru meyve ve sebze, zeytin ve zeytinyağı, baharatlar, konserve grupları, süt mamulleri, beyaz et, yumurta, bal, temizlik ürünleri, bakliyatlar ve oyuncaklar sergilendi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.