Domotex Turkey, Uluslararası Katılımcılarıyla Dikkat Çekti

203 firmanın katılımıyla gerçekleşen Domotex Turkey Fuarı, 10 ülkeden 36 uluslararası katılımcısıyla uluslararası bir etkinliğine imza attı.

  07 Haziran 2017 01:00 Çarşamba
Domotex Turkey, Uluslararası Katılımcılarıyla Dikkat Çekti

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası’nın (GHO) işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez Gaziantep’te düzenlenen Domotex Turkey, 22-25 Mayıs tarihleri arasında sektör liderlerini bir araya getirdi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katılımıyla açılan fuar, uluslararası katılımcılarıyla dikkat çekti. Toplamda 203 firmanın yer aldığı Domotex Turkey, 10 ülkeden 36 uluslararası katılımcıyla, şimdiye kadarki en uluslararası etkinliğine imza attı. Yalnızca katılımcılar açısından değil, ziyaretçiler açısından da uluslararası bir buluşma ortamının sağlandığı fuar, katılımcıların Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden satın alma heyetleriyle buluştukları önemli bir platform oluşturdu. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleşen alım heyeti programı kapsamında uluslararası delegasyonlara da ev sahipliği yapan Domotex Turkey,  dört gün boyunca 9124 ziyaretçiyi ağırladı. Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel değerlendirmesinde, Sektörün öncü şirketlerinin katılımıyla düzenlenen Domotex Turkey, Türkiye’nin ve özellikle Gaziantep’in makine halısı üretimindeki gücünü bir kez daha sergiledi. Bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında ulaşılan uluslararası profil ile Domotex Turkey’in yalnızca Türkiye için değil, tüm Avrasya bölgesi için önemini kanıtlamış olduk.” açıklamalarına yer verdi.

 

Yeni Trendler Domotex Turkey'de Sergilendi

Domotex Turkey fuarı boyunca ziyaretçiler, yün, ipek, kaşmir, bambu lifi ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımlarını da görme fırsatı yakaladı. Ayrıca, “tailor-made” olarak adlandırılan yeni trende göre geliştirilen koleksiyon da ziyaretçilerin dikkatini çekti. Makine halılarının yanı sıra; el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parkeler de fuar boyunca sergilendi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.