Domotex Dubai’den İstanbul’a Taşındı

Dubai’de organize edilen Domotex’in Ortadoğu edisyonu alınan bir kararla İstanbul’a taşındı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına ulaşmayı hedefleyen fuar 8-11 Kasım tarihleri arasında organize edilecek.

  19 Mart 2013 00:49 Salı
Domotex Dubai’den İstanbul’a Taşındı

Ev tekstilleri, zemin kaplamaları ve halı-kilim üretiminde önemli bir üretici ve pazar olarak yükselen Türkiye, fuar organizatörlerinin dikkatini üzerine çekmeyi sürdürüyor. Dünyanın en büyük zemin kaplamaları fuarı Domotex’in organizatörü Deutsche Messe, son 6 yıldır Dubai’de organize edilen Domotex Middle-East fuarını İstanbul’a taşıyor. Dubai’de sona erdirilerek İstanbul’a taşınan fuar, 8-11 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Fuar merkezinde gerçekleştirilecek.

Türk halı sektörünün merkezi haline gelen Gaziantep’de organize edilen Halı ve Zemin Fuarı’nın yakaladığı başarı uluslararası fuar şirketlerinin de gözünden kaçmadı. Yılda 2 edisyon olarak düzenlenmeye başlayan bu fuar hem yerli hem de uluslararası pazardan üretici ve alıcıları buluşturan bir platforma dönüştü. 12. edisyonunu 8-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştiren Halı ve Zemin Fuarı’na yerli ve yabancı 100’ün üzerinde firma katıldı. Fuar daha önceki yıllarda İstanbul’da düzenleniyordu. Gaziantep şehri ayrıca Ortadoğu Halı ve Mobilya Fuarı’na da evsahipliği yapıyor. Ev tekstillerine dönük bu iki fuarın elde ettiği başarının sürekli artmasının Domotex’in İstanbul’a taşınmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Hannover, AsiaChinaFloor ve Middle-East-İstanbul olmak üzere yıl içinde 3 edisyonu bulunan Domotex fuarı dünyanın en büyük zemin-yüzey kaplama fuarı olarak kabul ediliyor. Fuar kapsamında halı ve kilim gibi tekstil tabanlı ürünlerin yanı sıra, ahşap, plastik vb. diğer yüzey kaplama unsurları da yer alıyor. İstanbul’da organize edilecek olan Domotex Middle-East fuarının Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesine sesleneceği belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.