Dilmenler Makine ITMA’ya çıkarma yapıyor

Dilmenler Makine, ITMA Barselona’da Salon 1 stand A114'de ziyaretçilerini ağırlayacak. Firma, ITMA’ya adeta çıkarma yapacak.

  05 Haziran 2019 11:40 Çarşamba
Dilmenler Makine ITMA’ya çıkarma yapıyor

1982 yılında kurulan DMS Dilmenler Makine Sanayi, kumaş&iplik boyama ve kurutma, her türlü tekstil terbiye makinaları üretim alanlarında 30 yıldan fazla zamandır faaliyet gösteriyor.

DMS Dilmenler Makine Genel Müdürü İsmail Şengüler, Barselona’daki ITMA 2019’a katılımları ve ürün portföyü hakkında açıklamalarda bulundu.

DMS Dilmenler Makine’nin tekstil, boya ve terbiye sektöründe 37 yıllık birikimi olan ve sektörün ihtiyacı olan sistem ve makineleri Türkiye’de olduğu gibi önemli oranda yurt dışına da satan imalatçı bir firma olduğunu söyleyen Şengüler, merkez ofisin İstanbul’da olduğunu, üretimin ise 110.000 metrekare açık ve 55.000 metrekare kapalı alana sahip fabrikası ile Çorlu Tekirdağ’da gerçekleştirildiğini vurguladı.

Şengüler, firmanın yurtdışı bağlarının da kuvvetli olduğunun altını çizerek; “DMS, günümüz itibarı ile üretiminin yüzde 70’den fazlasını dünya pazarına ihraç etmekte olup Bangladeş, Özbekistan, İran, Endonezya, Tayland, Kore, Çin, Rusya, İngiltere, Hindistan, Portekiz, İsrail, Mısır, Suriye, Amerika Birleşik Devletleri, Ekvator, Peru, Şili, Meksika, Kanada, Güney Afrika, Pakistan, Yunanistan, Kolombiya, Polonya, Brezilya, Guatemala gibi ülkelere lokal mümessilleri aracılığı ile hizmet vermektedir.” açıklamasını yaptı.

“DMS vizyonu, müşteri odaklı hızlı çözümler ile güçlü iş ortağınızı esasına dayanmaktadır. Güçlü iş ortağı temelinde yatan sadece yüksek kalite ve son teknoloji ekipmanları uygun fiyat ile sunmak değil, müşterilerimizi her süreçte asiste edebilmek, boyahane ve terbiye proses problemlerine yardım etmektir.” diyen Şengüler sözlerini şöyle sürdürdü:

“DMS, AR-GE projeleri sayesinde mevcut ürünler modernize edilmekte ve yeni boyama teknolojileri geliştirilmesi amaçlanmaktadır. AR-GE projeleri yanı sıra, bünyesinde faaliyet gösteren günde 30 ton kumaş işleme kapasitesine sahip bir örgü kumaş boyahanesi ile de faaliyet gösteren DMS, mevcut makinaların geliştirilmesi, müşteri üretim maliyetlerinin düşürülmesi, enerji tasarrufu adına gerekli her türlü teknik destek ve danışmanlık hizmeti de vermektedir.”

 

DMS Dilmenler Makine’nin 1995 yılından beri ITMA fuarlarına kesintisiz katılan ilk ve tek Türk firması olduğunu belirten İsmail Şengüler, “ITMA her dönemde, kendimizi ve ülkemizi tanıtmak ve müşterilerimizin beklentilerine cevap verebilme adına bizim için çok önemli bir platform olmuştur. Bu nedenle her dönemde daha da artan bir bilinç ve farkındalık şuuru ile ve daha büyük bir stand alanıyla bu fuara katılmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Firmanın ITMA 2019 fuarında sergileyeceği makine ve teknolojik yenilikler hakkında da konuşan Şengüler, “Bu yıl ITMA fuarına 300 metrekare bir stand ile katılıyoruz.” diyerek sergilenecek makineleri şöyle sıraladı:

DMS 22 DIL-TENTER Ram makinesi 1 kabin ve komple giriş kısmını koyuyoruz. Ram makinesi, yenilenmiş haliyle, performansı iyileştirilmiş hava sirkülasyonlu ve bakım/temizlik avantajı sunan yeni kabinleri ile yeni model ramın ilk versiyonunu bu fuarda müşterilerine sunacaktır. Ayrıca yeni tasarım kumaş sıkma fuları ile maksimum sıkma ve kurutma performansının yakalanması mümkün olacaktır.

DMS 11 DIL-DYE 400 Kg HT Jumbo Kumaş Boyama Makinesi; 25-30 Lt su ile boyama yapabilen ve bu sonuçtan emin olmak için geliştirilmiş bir takım yeni sistemler ile donatılmış kumaş boyama makinesi

DMS 04 DIL-YARN 400 Kg İplik Boyama Makinesi; Bobin boya teknolojisinde gelinen son nokta sergilenecektir.

DMS 41 DIL-WASH Dokuma Kumaş Yıkama makinesi (bir kabin) ; dokuma ve ev tekstili kumaşların yıkanmasında kullanılan yıkama makinesi, yeni bir ürün olarak fuarda sunulacaktır.

MBK Rotary baskı makinesi; 3 kafalı baskı platformu, rotary baskıda gelinen son noktanın tüm dünya ile buluşması sağlanacaktır.”

 

Dilmenler üretimi son versiyon ve modeldeki bu makinelerin ITMA ile beraber tüm dünyaya sunulacağını ve firmanın son dokunuşta ne denli önemli adımlar attığını göstereceğini vurgulayan Şengüler, yenilikler hakkında bilgi vermeyi şöyle sürdürdü:

“En önemli yeniliklerden biri “MBK Baskı Makinesi” diyebiliriz. Dilmenler yıllardır kurutma ve fikse konularında ekipman üretimi yapıyor. Dilmenler ilk defa bu fuarda baskı makinesi ile, partner olduğu Avusturyalı MBK firması ile beraber komple baskı teknolojilerinin de üreticisi olduğunu tüm dünyaya sunacaktır.”

“ITMA 2019 fuarı aynı zamanda bizim için tüm bu bahsi geçen yeniliklerin detaylı bir şekilde Türk müşterilerimize sunulması açısından çok önemli bir tanıtım platformu olacaktır.” diyen Şengüler, “Çünkü yerli bir imalatçı olarak en çok sayıda yerli kullanıcı ile buluşmanın en kısa ve doğru yolu her zaman ITMA fuarları olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Şengüler, ITMA 2019 fuarından beklentilerini ve pazar hedeflerine ulaşmada ITMA’dan nasıl faydalar umduğuna dair ise “Sesimizi tüm dünyaya duyurmanın ve diğer Avrupalı ve Asyalı rakiplerin neresinde olduğumuzun tespit edilmesi ve müşteriye sunum yapılması açısından, bilinilirliğin artırılması adına çok önemli bir platform olarak görüyoruz.” dedi.

“Henüz ulaşamadığımız ya da güçlenmek istediğimiz pazarlardan gelen müşterilerle aradaki gerekli bağların kurulması ve mevcut pazarlarla ilgili de pozitif algı oluşturulması için çok önemli bir adım olarak görüyoruz.” diyen Şengüler, “Ayrıca ITMA fuarları biz yerli imalatçılar için Türkiye’deki mevcut ve potansiyel müşterilerimizle en sıkı bağları kurduğumuz çok önemli bir organizasyondur. Sektör algısı olan herkes öyle ya da böyle bu fuarı bekler ve takip eder. Bizler de imalatçı firmalar olarak, maksimum oranda kişiye ulaşmak adına ITMA fuarlarını basamka gibi kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

2015 yılındaki ITMA’ya da katıldıklarını hatırlatan Şengüler, o fuarın da son derece verimli geçtiğini vurgulayarak, “Dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok yeni müşterilerle buluşmak ve mevcut pazarlardaki varlığımızın pekişmesi açısından ITMA 2015 Dünya Tekstil piyasası ve Türkiye’nin bu sektördeki yeri açısından önemli bir toparlanma dönemi olmuş idi. Biz de firma olarak büyüme trendimizi tescillemek adına önemli görüşmeler ve bağlantılar sağlamıştık. Görünen o ki, sonuç hasıl olmuş ve ITMA 2015 fuarı sonrası bir çok görüşme sonuca bağlanmış ve gerekli pazarlama ve tanıtım faaliyetleri başarı ile yerine getirilmiştir. Bu son 4 yıllık süreçte hem pazar hem de önemli bir üretici olarak bizim pazardaki payımız artmaya devam etmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Dilmenler, ITMA 2019 fuarını da en çok önemseyen ve büyük hazırlıklar yapan firmalardan biri.” Diye konuşan Şengüler; “Salon 1 Stand A114'de ziyaretçilerini ağırlayacak olan Dilmenler Makine, son geliştirdiği yenilikler, sergileyecek.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.