Deri Tasarımının Birincileri Belli Oldu

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nın kazananları açıklandı.

  23 Ocak 2018 01:00 Salı
Deri Tasarımının Birincileri Belli Oldu

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), Türk deri sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, tasarımın teşvik edilmesi ve yeni tasarımcıların sektöre hızla kazandırılması amacı ile Deri Ürünleri Tasarım Yarışması (DETAY) düzenliyor. Deri konfeksiyon ve saraciye kategorilerinde yapılan yarışmanın 2017 finalistleri, jüri değerlendirmesinin ardından belirlendi. Yarışmanın kazananları ise geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda Deri Konfeksiyon Kategorisi’nde, birinci Esra Ayşe Akkaya (Deep Sea Creatures) olurken, Fatih Uğur (Teritoryal Durum) ikinci ve Furkan Erdoğan(Kelebek Etkisi)ise üçüncü oldu.

Saraciye Kategorisi’nde ise birinciliği Berk Gümüşterazili (Monumental),ikinciliği Sena İlkyaz (Navajo)ve üçüncülüğü ise Bektaş Şahin (Post Apocalyptic) aldı.

Yarışmada her iki kategori için de dereceye giren finalistlerden birinci 10.000 TL, ikinci 5.000 TL ve üçüncü ise  3.000 TL para ödülü kazandı. Ve yine bu kategorilerde dereceye giren ilk 3’e yurt içinde 6 ay yabancı dil eğitimi sunulacak. İki kategorinin kazanan finalistleri dünyanın en önemli ve en kapsamlı deri fuarı olan “MIFUR Fuarını” ziyaret hakkı kazanırken, aynı zamanda finale kalan tasarımlar IDF (İstanbul Deri Fuarı) fuarı esnasında sergilenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.