Denim By Premier’de Şıklık Öne Çıktı

Her sene katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla birlikte prestijini de arttıran Denim by Premiere Vision fuarına bu yıl Türk katılımcılar damgasını vurdu.

  15 Haziran 2012 23:27 Cuma
Denim By Premier’de Şıklık Öne Çıktı

Denim by Premiere Vision, ‘Şıklığını Göster-Pimp Your Glam’ sloganı ile 10. edisyonunda hem katılımcıları hem de ziyaretçileri büyülemeyi başardı. 23-24 Mayıs tarihleri arasında Paris’teki La Halle Freyssinet’te organize edilen fuarda, Hollywood sitili çekicilik öne çıktı. Fuarda küresel pazardan önemli denim üreticileri, sektör profesyonelleri, alıcıları ve tasarımcılar bir araya geldi. Lüks ve Premium markaların öne çıktığı ve bir statü oluşturma alanı kabul edilen fuar 2.578 ziyaretçi rakamı ile, Mayıs 2011’deki edisyona göre ziyaretçi sayısını yüzde 10 arttırdı. Yabancı ziyaretçi sayısı da yüzde 70 oranından yüzde 73’e yükseldi. Fuara ziyaret eden ülkeler arasında Türkiye yüzde 111’lik artışla en dikkat çeken ülke oldu. Yabancı ziyaretçilerin oranlarına bakıldığında; İspanya yüzde 62, Almanya yüzde 53, İtalya yüzde 32,6, İngiltere yüzde 30, Hollanda yüzde 24 ve Tunus yüzde 53.6 oranında artış gösterdi. Ziyaretçi sayısındaki artışta Kuzey ve Latin Amerikalı alıcılar da yer aldı.

23-24 Mayıs tarihleri arasında, iki gün boyunca yoğun iş trafiğinin yaşandığı Denim by Premiere Vision, 83 katılımcıyı küresel pazarla buluşturdu. Toplam katılımcıların yüzde 27’sini Türk firmaları oluştururken, 8 firma da ilk defa fuara katıldı. Avrupa pazarındaki trendlerin ve Avrupalı tüketicilerin taleplerin etkili olduğu fuar, denim kumaşlardaki yeni koleksiyonlar ve aksesuarlarıyla küresel pazarın yakından takip ettiği bir etkinlik olarak ajandalarda yerini almayı bir kez daha başardı. Katılımcılar özellikle 2013-2014 Sonbahar Kış Koleksiyonları ile Hollywood-California şıklığını yansıttı.

Şıklığı Vurgulayan 3 Tema

Etkinliğin 3 teması palmiye ağaçlarının altında ziyaretçilerle buluştu; Kadın giyimi için Eccentric Glam, erkek giyimi için Glam and Raw ve her iki pazar için oluşturulan Glitter Glam. Özellikle kadınlara dönük koleksiyonlarda mükemmel kesimler dikkati çekti. Eccentric Glam ile son fantezi gelişmeler, dekore edilmiş nakışlı veya esnek kaplamalardan oluşan bayan giyim tasarımları ve üretimleri görüldü. Glam and Raw trendi ise erkek ürünlerini, iş kıyafetlerini koyu renkler ve yün karışımlarla buluşturdu. Glitter Glam temasında ise parıldayan çift taraflı denimler, metalik ışıklar ve heyecan verici öğeler yer aldı.

Etkinliğin 3 temasının içini dolduran 12 odak noktası ise şöyle sıralandı; Ekstar Süslü (Extra-Decorated), Azaltılmış Efektler (Diluted Effects), Metalik Ruh (Metallic Soul), Sıcak ve Yünlü (Warm& Wooly), Sıcak ve Bulanık (Warm&Blurry), Yeni Gelenekler (New Takes on Traditon) , Sofistike ve Rustik (Sophisticated Rusticity), Karşıt Davranış (Contrasting Behaviour), Mistik (Mysterious), Kaplanmış Koyuluk (Coated Darks), İç Dış (Inside Out), Çokluk (Multiplicity).

Katılımcıların Yüzde 27’si Türk

Katılımcıların yüzde 27’sini oluşturan Türk firmaları arasında Bossa, Çalık Denim, Isko, Deridesen Etiket, Dynamo Denim Kumaşçılık, Ereks Garment, Fashion Point Tekstil Üretim, FG Tekstil, İnci Button, Orta Anadolu, Realkom, KİPAŞ Denim, Indicott, Marasscı Denim Sırıkcioğlu Mensucat, Matesa Tekstil, Realkom Tekstil, Timay & Tempo ve Turteks Tekstil Etiket yer aldı. Fuara bu yıl ilk kez katılan Türk firmaları ise Rimaks ve Lefaxx oldu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) de fuarın katılımcıları arasında yer alarak, bölgesindeki üreticileri temsil etti.

SANKO Holding’in iştiraki Türk denim firması ISKO’nun ‘Up to Denim’ alanında jeans üretim döngüsünü sergiledi. Fuarda düzenlenen basın toplantısına ISKO Pazarlama Direktörü Marco Lucietti’nin yanı sıra, Denim by Premiere Vision Direktörü Chantal Malingrey-Perrin, Invista Global Pazarlama Hazırgiyim Direktörü Jean Hegedus ve diğer önemli sektör temsilcileri katıldı. İkonik denim moda markaları Hudson, Haikure ve Fornarina, ISKO REFORM™, ISKO RECALL™, TURBOTECH™, ISKO LOOM FX™ ve ISKO FUTURE FACE™ kumaş teknolojilerini kullanarak oluşturduğu son yeniliklerini de sergiledi.

Fuara bu yıl ilk kez katılan Lafexx, Türkiye ve uluslararası pazarda bilinen bir marka konumunda. Firma, jeanswear, hazırgiyim, kadın ve erkek pazarında çeşitli yıkamalar ve kaplamalarla kaliteli koleksiyonlar üretiyor. Diğer bir firma Rimaks da fuara bu yıl ilk kez katıldı. 1980’den bu yana çalışmalarını sürdüren Rimaks, özellikle erkek pazarına dönük üretim yapıyor. Çalışmalarını başarılı bir AR-GE ekibiyle yürüten Rimaks kişiselleştirilmiş boya, yıkama ve kaplama için özel bir araştırma ile klasik ve çevre dostu bir ürün yelpazesi sunuyor.

Asya Edisyonu Ekim’de Düzenlenecek

Büyük bir ilgi toplayan Denim by Premier Vision fuarından sonra sektör temsilcileri, 23-24 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Denim by Premiere Vision Asia fuarına odaklandı. Asya pazarına odaklanan etkinliğin özellikle, Çinli denim markalarının ve üreticilerinin ihtiyacını karşılaması için tasarlandığı belirtiliyor. Fuar Shanghai’de East Dock’da gerçekleştirilecek. Paris’teki bir sonraki Denim by Premier fuarının tarihi ise 28-29 Kasım 2012.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.