ÇİĞDEM AKIN İSTANBUL FASHION WEEK’E DAMGASINI VURDU.

Çiğdem Akın, 2013 İlkbahar/Yaz “ADA” koleksiyonuyla ayakta alkışlandı.

  31 Mart 2013 17:59 Pazar
ÇİĞDEM AKIN İSTANBUL FASHION WEEK’E DAMGASINI VURDU.

Didem Soydan’ın açılışını yaptığı defilede, Çiğdem Akın davetlilerine görsel şölen sundu. Eski model Başak Gürsoy’un katılımı ve Cirqus de Soleil’de uzun yıllar görev yapmış olan dansçı İlhan Karabacak’ın ilginç kostümü ve dansı izleyenleri büyüledi.

 

Koreografisini Ferhan Aral’ın yaptı defile, Başak Gürsoy’un sahneye çıkmasıyla birlikte tüm seyircilerden ayakta alkış aldı. Erkan Uluç’un önderliğinde Make Up For Ever ekibi yaptığı makyajla göz doldurdu. Defile süresince sahnede cansız mankenlik yapan Bülent Develi ve ekibinin hareketlenmesi izleyenlerden büyük ilgi gördü.

 

“ADA”

Perilerden korsanlara uzanan ADA hikayesinin anlatıldiğı defilede 58 kişi sahneye çıktı. 80 looktan oluşan Çiğdem Akın “ADA” koleksiyonunun hazırlanması yaklaşık 4 ay sürdü. Maskülen ve feminenliği beraberinde taşıyan koleksiyonda organik ipek kumaşlar ve tüller, lazer kesimli derilerle kombinlenmiştir. Denizden gelen marin tonlarının kırmızıyla harmanlanmasından oluşan koleksiyon doğadan alınan toprak tonlarıyla birleştirilmiştir.

 

“İstanbul Fashion Week 2012 kapsamındaki Çiğdem Akın defilesi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’in organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenleniyor”

 

 

 

Çiğdem Akın Hakkında:

1970 yılında, İstanbul’da doğan Çiğdem Akın, modaya olan ilgisini ortaokul yıllarında fark etmiş ve lise yıllarında moda eğitimine başlamıştır. Uzun yıllardır profesyonel moda dünyasında tasarımcılık yapmaktadır.16 yıl Vakko Tasarım ekibinde yer aldıktan sonra, 2004 yılında kendi adini taşıyan ‘Çiğdem Akın’ markasını kurmuştur.

‘Çiğdem Akın’ markası, Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede tasarım butiklerinde yer almaktadır. Butik ofisi Nişantaşı’nda olan Çiğdem Akın, ilk mağazasını Galata Serdar-ı Ekrem sokakta, diğer mağazasını ise Bodrum Yalıkavak’ta açmıştır.

2006 yılından itibaren yurt dışındanki seçkin fuarlara katılıp aynı zamanda da hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki çeşitli firmalara tasarım danışmanlığı vermektedir.

r.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.