Bread&Butter, Küresel Alanda Büyüyor

Üst segmentte moda üretme anlayışı ile organize edilen Bread&Butter Fuarı, 26. edisyonu ile kış koleksiyonlarını tanıtan firmalara ev sahipliği yaptı.

  11 Ağustos 2012 18:07 Cumartesi
Bread&Butter, Küresel Alanda Büyüyor

Yaşam kültürüne sunulan yenilikler felsefesi ile hareket eden Bread&Butter Fuarı 26. kez organize edildi. 4-6 Temmuz tarihleri arasında Berlin Tempelhof Havaalanı’nda gerçekleştirilen etkinlik 640 firma katılımı ile gerçekleştirildi. Denim, spor giyim, sokak modası, fonksiyonel kıyafetler alanında son teknolojik ürünlerin sunulduğu bir şölen olan fuar, çağdaş moda anlayışını temsil ediyor.

Lider hazır giyim üreticilerinin buluştuğu bir platform olan Bread&Butter, “Şimdi Her Zamankinden Daha Fazla- Now More than Ever” sloganı ile 2012-2013 kış sezonu için tasarlanan kıyafetleri takipçilerine tanıttı. Önemli bir ziyaretçi portföyüne sahip olan etkinliği, en çok Alman profesyoneller ziyaret etti. Geleneksel olarak düzenlenen parti ile başlayan edisyon, 3.500 kişinin katıldığı bir festivale sahne oldu. Toplamda sekiz salonda gerçekleştirilen fuarın, bir önceki edisyon ile karşılaştırıldığında yüzde 3,5'lik bir büyüme yakaladığı açıklandı.

2009’dan Bu Yana Yapılan En İyi Etkinlik

Fuarın temel ziyaretçi profilini ağırlıklı olarak Almanlar oluşturdu. İsveç ve Danimarka başta olmak üzere İskandinav ülkelerinden de katılımın yüksek olduğu fuar, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerden gelen ziyaretçilere de ev sahipliği yaptı.  ABD, Kanada, Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Kore, Japonya'dan gelen profesyonel ziyaretçilerin de katılımının olması etkinliğin küresel gücünün de yansıması olarak değerlendirildi. Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Direktörü Karl-Heinz Müller, 2009 yılından bu yana en önemli programın gerçekleştirildiğini vurguladı.

Önemli markalara ev sahipliği yapan fuar, giyim alanında yenilikçi ürünlerin sergilendiği bir etkinlik olarak yaşam kültürü kavramına odaklanıyor.  Yaratıcı pazarlama alanında dünya lideri olan fuar, tasarımcılar için önemli bir iletişim platformu sağlıyor. Bread &Butter fuarında ürünlerini sergileyecek olan markalar, marka kültürünü ve sisteme entegre olan yapısını sunma fırsatı buluyor.

Bread&Butter özel marka portföyü ile sektöre on yıl önce girerken, Avrupa ve dünya tekstil sektöründe önemli bir noktaya ulaştı. 2001 yılında ilk kez düzenlenmeye başlanan etkinlik, on seneden uzun bir zamandır yılda iki kere, Ocak ve Temmuz aylarında organize ediliyor. Fuarın geçmişine bakıldığında Köln'de gerçekleştirdiği üç edisyonun ardından, 2003 yılında Berlin’e taşındığı görülüyor. Daha sonra 2005 yılından itibaren ise Berlin ve Barcelona arasında organize edildiği ifade ediliyor.

Sosyal Sorumluluk Projeleri de Destekleniyor

2009 yılından itibaren ise tekrara Berlin'e dönen Bread&Butter, o tarihten sonra Berlin Tempelhof Havaalanı'nda organize edilmeye devam ediyor. 2011 yılında "Bread&Butter SuperShow" sloganı ile 10. yılını kutlayan organizasyon, başarılı çalışmaları ile büyümeye devam ediyor. Fuarın Berlin'de tekrar organize edilmesi, bölgenin de diğer moda merkezleri olan New York, Milan, Paris gibi uluslararası alanda rekabet şansını arttırıyor.

Sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili çalışmalar da yürüten Bread&Butter, 2004 yılından bu yana yürüttüğü proje ile Berlin’de çocuk evlerinde yaşayanlara destek olmak amacı ile " A Laughing Heart" isimli çalışma gerçekleştiriyor. Yapılan yardımlarla orada yaşayan çocuklar spor, eğitim, hobi gibi eksik kalan yönlerini daha da geliştirme imkanı buluyor.  Yaptığı her edisyonda bu anlamda satışlar gerçekleştiren yetkililer tişört, şapka, ayakkabı satışları yapıyor ve gelirleri de bu kurumlara aktarılıyor. Moda dışında da önemli projeler gerçekleştiren Bread&Butter yetkilileri, bir sonraki edisyonun da 15-17 Ocak’ta yapılacağını duyurdu. Yeni katılımcılarını ve ziyaretçilerine odaklanan etkinlik büyük bir heyecanla bekleniyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.