Yarn Master Zenit ile Daha Fazlasını Görün

Loepfe, iplik üretim sürecine yönelik hazırladığı dijital ve optik kontrol sistemleriyle tekstil sektörünün hizmetinde.

  30 Eylül 2014 09:18 Salı
Yarn Master Zenit ile Daha Fazlasını Görün

Optik iplik temizleyicilerde dünyanın önde gelen firmalarından olan Loepfe, üretim sürecinde ve hammadde de bulunan konteminasyonun ayrıştırılmasını sağlayan dijital ve optik sistemler üretiyor. İplikte ve pamukta bulunan kontaminasyon oranının yüksekliğinin üretim kalitesine zarar verdiği tekstil sektöründe önemli bir pazar payına sahip Loepfe, ipliğin yüzde 30’unu dokuma ve örgü  kumaşın yüzde 13’ünü tek başına üreten Kahramanmaraş ve bölgesinde birçok iplik tesisinin çözüm ortağı olarak tercih ediliyor.

Sürekli olarak teknolojisini yenileyen Loepfe tarafından geliştirilen tam çevresel görüş ile iplik yapısının tamamının değerlendirmesini sağlıyor. Bütün iplik kalitelerinde, iplik numara aralıklarında ve elyaf materyallerinde optimal çözümlerle kendilerini kanıtlayan Yarn MasterÒ Zenit iplik temizleyicisi, esnek yapısı ile tüm iplik numara aralıklarını tek bir yoklama kafası ile kapsayabiliyor.

Beyaz Polipropilene Son

Yarn MasterÒ Zenit’i öne çıkaran en önemli özelliklerinden birisi de tribo-elektrik iplik temizleme teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde farklı bir malzeme ile teması sonrası belirli materyallerin elektrik yoluyla şarj olduğu ve daha sonra ayrılmış iletişim elektrifikasyon türü olarak tanımlanırken, karışımlı pamuk ipliklerinde, beyaz polipropilen (PP), polietilen ve polyamid gibi sentetik yabancı elyaf maddelerini tespit edebiliyor.  Loepfe Ar-Ge mühendislerinin geliştirdiği 3 sensör teknolojisi ile Zenit FP, iplik ayıklayıcıları ile yabancı madde toplayıcı kanallar sayesinde iplikte kalan yabancı maddelerin kesilmemesi gereken durumlarda ek temizleme aracı sorunun çözümünü sağlıyor.

Minimum Aşındırma

Yoklama kafasına optimize edilmiş, iplik yolu sayesinde sarım hızı en yüksek seviyede bile aşındırma etkisinin minimum olduğu Yarn MasterÒ Zenit, yoklama kafasında bulunan monitör sayesinde iğdeki olayları anında görüntüleyebilme özelliğine sahip. Makine üzerinde yer alan menü ile gözlem uzunluğu 0.1’den 80 m’ye kadar seçilebiliyor. Ayrıca Zenit FP’de bulunan algılama kafasına yerleştirilmiş ve üretim milinde yer alan bilgiler ve durum raporu sunan 7-segment göstergesi, oluşabilecek sorunlara daha hızlı müdahale etmenin yanı sıra maliyet tasarrufu da sağlıyor.

Yarn MasterÒ Zenit’e entegre edilen ve ipliğin her 2 mm’sinde algı kabiliyetine sahip P2 sensörleri ile sentetik yabancı maddeler yüksek oranda temizlenebiliyor. Sürtünme ile oluşan statik elektriğin ölçülmesi esasıyla çalışan P2, renk ölçüm sensöründen bağımsız olarak çalışıyor. Bu sayede tüm işlevini bağımsız olarak gerçekleştiren sensör, gereksiz kesimleri ortadan kaldırarak, aynı zamanda temizleme performansını yaklaşık 3 kat arttırıyor, böylece yüzde 95’e varan temizleme işlemi gerçekleşiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.