Rieter Holding AG Yönetim Kurulundaki Değişiklikler

Bernhard Jucker, yaş sınırına ulaşılması nedeniyle 17 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeniden seçilemeyecek.

  13 Mart 2024 13:58 Çarşamba
Rieter Holding AG Yönetim Kurulundaki Değişiklikler

-Bernhard Jucker, yaş sınırına ulaşılması nedeniyle 17 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeniden seçilemeyecek

-Thomas Oetterli, 2024 Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında Yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak önerilecek ve Rieter Grubunun CEO'su olarak mevcut görevine devam edecek

-Roger Baillod, Lider Bağımsız Direktör olarak atanacak

-Jennifer Maag'ın Yeni Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesi önerilecek

Bernhard Jucker, yaş sınırına ulaştığı için 17 Nisan 2024 tarihinde yapılacak bir sonraki Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeniden seçilemeyecek. Yönetim Kurulu, olağanüstü ve değerli bağlılığı için Bernhard Jucker'a teşekkür eder. Ofisteki görev süresi boyunca, tesislerin satın alınması ve optimizasyonu yoluyla şirketi başarıyla geliştirdi.

Rieter Holding AG Yönetim Kurulu, hissedarlara Thomas Oetterli'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesini teklif ediyor. Rieter Grubunun CEO'su olarak mevcut görevine devam edecek. İkili manda, “Sonraki Seviye” performans programının sürdürülebilir şekilde uygulanmasını sağlamaya yönelik geçici bir önlemdir. Yönetim Kurulu, Thomas Oetterli'nin Rieter Holding Ltd.'nin gelecekteki Başkanı olarak gerekli kalifikasyonlara ve ideal geçmiş deneyime sahip olduğuna ikna olmuştur.

2016 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi ve 2022 yılından bu yana Başkan Yardımcısı olan Roger Baillod, Lider Bağımsız Direktör olarak atanacak. Roger Baillod, Yönetim Kurulu ile birlikte uzun yıllara dayanan deneyimini etkili kurumsal idare sağlamaya devam etmek için kullanacak.

Jennifer Maag, 17 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmek üzere önerilecektir. ABD doğumlu Maag’ın, İsviçre ve Alman vatandaşlığı bulunmaktadır ve University of California, Berkeley (ABD)’den Ekonomi Lisans derecesine sahiptir.

Maag şu anda Kardex Holding AG, Zürih, Weidmann Holding AG, Rapperswil, VT5 Acquisition Company AG, Pfäffikon (SZ) ve Nova Property Fund Management AG, Pfäffikon (SZ) Yönetim Kurulu Üyesidir.

1999 yılında Jennifer Maag, bir birleşme ve satın alma danışmanlık şirketi olan Capital Concepts International AG’yi, Zürih (İsviçre) kurdu ve burada Genel Müdür olarak kaldı. 1996-1999 yılları arasında Zürih'te KPMG AG'nin Kurumsal Finans Departmanında Kıdemli Yönetici olarak görev yaptı. Daha önce Deloitte Münih (Almanya) ve Zürih'te veri işleme alanında çalışmış, bu süre zarfında Sertifikalı Kamu Müşaviri (CPA) eğitimini tamamlamıştır.

Yönetim Kurulu Başkanı Bernhard Jucker şu yorumu yapıyor; "Stratejik ve finansal deneyimiyle Maag'ın Yönetim Kuruluna ideal bir katkı olacağını düşünüyoruz."

Yaklaşan Tarihler

-Satış Yayını 2023, 24 Ocak 2024

-Yıllık Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin tekliflerin son teslim tarihi, 23 Şubat 2024

-Sonuç Basın Toplantısı 2024, 13 Mart 2024

-Yıllık Olağan Genel Kurul 2024, 17 Nisan 2024

-Yarı-Yıl Raporu 2024, 18 Temmuz 2024

-Yatırımcı Güncellemesi 2024, 23 Ekim 2024

Rieter Hakkında

Rieter, iplik fabrikalarında kesikli elyaflardan iplik üretimi için sistemlerin dünyada önde gelen tedarikçisidir. Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket, doğal ve sentetik elyafları ve bunların karışımlarını en uygun maliyetle ipliğe dönüştürmek için kullanılan makineler, sistemler ve bileşenler geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter'in çığır açan iplik eğirme teknolojisi, kaynak kullanımını en aza indirerek tekstil değer zincirinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunur. Rieter, 225 yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermektedir, on ülkede 18 üretim lokasyonuna sahiptir ve yaklaşık %16’sı İsviçre'de bulunan yaklaşık 5.400 kişilik bir küresel işgücünü istihdam etmektedir. Rieter, SIX İsviçre Borsası'nda RIEN kısaltma adı ile kayıtlıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.