Rieter Çin'deki Patent Davasını Kazandı

Çin Halk Cumhuriyeti Yüksek Halk Mahkemesi Aralık 2023'te verdiği kararla yasal bir anlaşmazlıkta Rieter lehine karar verdi.

  18 Nisan 2024 08:28 Perşembe
Rieter Çin'deki Patent Davasını Kazandı

Dava, Rieter patentinin bir rakibin cer makinası tarafından ihlaliyle ilgiliydi. Rieter, yeniliklerini patentler ve tescilli tasarımlarla korur ve fikri mülkiyet haklarının ihlallerine karşı sürekli olarak önlem alır.

Rieter cer makinaları, yüksek şerit kalitesi ve üretkenlik ile desteklenen stabil çalışmaları ile tanınırlar. Mükemmel tarama hassasiyeti ve en yüksek seviye otomatik regüleli dinamikleri, olağanüstü şerit düzgünlüğü ve dolayısıyla yüksek kaliteli iplik üretimi sağlar. Cer makinaları aynı zamanda Çin'de Rieter tarafından çeşitli yargı seviyelerinde patent davalarına da konu olmuştur. Rieter, patentli cer makinası teknolojisinin izinsiz kullanımı nedeniyle bir rakibe dava açmıştı. 2022 yazında Şanghay Fikri Mülkiyet Mahkemesi, Rieter tarafından tespit edilen patent ihlalini doğruladı ve suçlanan rakibin Rieter'in patentli teknolojisini kullanmaya devam etmesini yasakladı. İhlal eden tarafın ayrıca Rieter'e maddi tazminat ödemesine de karar verildi.  Kusurlu rakip daha sonra Şanghay mahkemesinin kararını Çin Halk Cumhuriyeti Yüksek Halk Mahkemesi'ne temyiz etti.

Aralık 2023'te Beijing'deki Çin Yüksek Mahkemesi, patentin ihlal edildiğini doğrulayarak Şanghay kararını onadı. Sonuç olarak, Rieter'in rakibi ihlale konu olan makina türlerinin satışından men edilmiştir ve mahkeme tarafından belirlenen maddi tazminatı ödemekle yükümlüdür. Bu Yüksek Mahkeme kararı, Rieter'in Çin'deki tescilli teknolojilerini savunmasında büyük bir başarıyı temsil etmektedir. Alınan karar ayrıca yabancı şirketlerin Çin'deki fikri mülkiyetlerini etkili bir şekilde savunabileceklerinin bir başka kanıtıdır.

İplik eğirme makinaları imalatında teknoloji lideri olan Rieter, yıllık cirosunun yaklaşık %5'ini araştırma ve geliştirmeye yatırmaktadır. Rieter, yenilikçi ürünlerini patentler ve tescilli tasarımlarla korur ve sınai mülkiyet haklarının ihlallerine karşı tutarlı önlemler alır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.