Welker İplikte İklimlendirmeye Vurgu Yaptı

yapan Welker Spintech CEO’su Claus Koch, firmanın üretimini Türk üreticilere anlattı. Koch, fikse, kondisyonlama ve kurutma uygulamaları alanında Alman kalitesini tanıttı.

  21 Mart 2013 02:28 Perşembe
Welker İplikte İklimlendirmeye Vurgu Yaptı

VDMA tarafından organize edilen İstanbul ve Gaziantep konferanslarında Türk piyasasına yönelik çalışmalarını tanıtan Welker Spintech üreticilere önemli bilgiler verdi. Firma adına sunumu CEO Claus Koch “Teknik Tekstiller ve Diğerleri İçin Fikse ve Kondisyonlama Sistemleri” başlığında yaptı. Koch, hem firmalarının yapısı hem de ürünleri hakkında açıklamalar yaptı. Sunumda Koch tarafından en çok öne çıkarılan ürünler arasında Condibox NT teknolojileri yer aldı. Ayrıca Ecoheaters elektrikli ısıtıcılar, yüksek nem kazancı sağlayan Supervacuum teknolojisi, otomatik temizleme ile bakım ihtiyacını azaltan Autoclean, iç yalıtım sağlayarak enerji kayıplarını önleyen Ecotherm ve akıllı programlama sistemleri firmaların bilgisine sunuldu.

İpliklerin kurutulması sürecine dikkati çeken Koch,  iklimlendirme süreci görmemiş ipliklerdeki kaybın sadece iplik eğirme firmaları için değil, dokuma ve örme bölümleri için de sorun teşkil ettiğini söyledi. Koch, ipliklerin yeniden nemlendirilmesi (remoisttening) süreci olarak görülen iklimlendirmenin teknolojik bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Koch; “Daha hızlı dokuma ve sarma makinaları, düşük pamuk kalitesi ve iklimlendirmeye uyumsuzluk nedeniyle daha kuru ipliklere ihtiyaç duyar” dedi.

Welker Spintech bünyesinde ısıtıcılar, klimalar ve akıllı programlama sistemlerini barındıran bir firma olarak öne çıkıyor. 1856 yılında Philip Welker tarafından kurulan firma, 1940 yılından bu yana tekstil endüstrisi için hizmet veriyor. Firma ilk yıllarında keçe yıkama makinaları, kağıt işleme tesisleri ve delme presleri üretimi ile faaliyetlerine başladı. İlk önemli üretimi ise 1941 yılında vakumlu buharlama alanında ilk nesil makina ile başlamış.  Firmanın ürünleri küresel pazarda geniş bir kullanım alanında yer alırken, bütün fikse, kondisyonlama ve kurutma uygulamalarında kullanılıyor.

Günümüzde de firmanın dünya çapında 1800 kurulu iklimlendirme, klima, kurutma ve ısı ayarı teknolojisi bulunuyor. Firma 1998 yılında tanıttığı Condibox (dikdörtgen ekolojik havalandırma makineleri) ile oldukça büyük satış rakamlarını yakaladı. Firma bunun yanında Vapomat (silindirik ısı ayar makineleri), Pıccolo, Mınıbox gibi makinelerle de firmaların, ısı kontrol ve klima alanındaki ihtiyaçlarını karşılıyor. Vakum buharlama prosesisinin ilk patentli üreticisi de olan Welker, lider klima üreticilerinden birisi olarak tanımlanıyor. Bunun yanında firmanın ürettiği ürünler arasında iplikçilere yönelik Sortimat Optik makinesi de yer alıyor. Avrupa’dan ithal edilen ürünlerle Hindistan’da üretilen bu teknoloji Sıeger & Welker tarafından monte ediliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.