Vlisco, Afrika’da Sürdürülebilir Pamuk Üretecek

Artan pamuk ihtiyacını karşılamak isteyen Vlisco Group, Afrikalı çiftçilere sürdürebilir Pamuk eğitimi verecek.

  22 Eylül 2014 09:38 Pazartesi
Vlisco, Afrika’da Sürdürülebilir Pamuk Üretecek

Hollanda’da faaliyet gösteren Vlisco Group, dünya piyasalarında hızla artan sürdürülebilir pamuk ihtiyacını karşılamak için Afrika’ya yöneldi. Cotton Made in Afrika (CmiA) ile anlaşma imzalayan Vlisco, anlaşma ile sürdürülebilir pamuk üretiminin arttırılması beraberinde de pamuk üretimi yapan çiftçilerin ekonomik durumunu ve toplum yaşantısını iyileştirmesini hedefliyor.

Proje Afrikalı Çiftçiyi Kalkındıracak

Proje kapsamında Benin, Zambiya, Mozambik, Malavi ve Fildişi Sahili’nde yaşayan 435 bin pamuk üreticisine sürdürülebilir pamuk eğitimi verecek olan Vlisco ve CmiA, pesiIsit ve sulama uygulamalarının etkinliği, toprak sağlığı, arazilerin etkin kullanımı, bio çeşitliliğin korunması, üretim uygulamalarının iklim değişikliğine etkileri gibi konularda yerel halkı bilinçlendirecek. Pamuk üretiminde kullanılacak tohum ve gübreyi CmiA ile birlikte temin edecek olan Vlisco, ayrıca bölgede sosyo-kültürel faaliyetlerin artmasına da katkıda bulunacak.

Afrikanın Geçim Kaynağı: Pamuk

Vilsco Group Şirket ilişkileri direktörü Jan van der Horst, CmiA ile yaptıkları anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada “Pamuk ve diğer doğal elyaflar, sentetik kimyasal elyaflara karşı açık bir şekilde avantajlara sahip. Pamuk, doğal, yenilenebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir bir elyaftır. Sentetik kimyasal elyafların çoğu ise, yenilenebilir ve sürdürülebilir olmayan petrolden elde ediliyor. Dünyadaki pamuk üretimi ile bir yılda tutulan karbon miktarı 7,25 milyar yolcu aracının trafikten kaldırılmasına eşdeğer. Sürdürülebilir pamuk üretiminin çevresel avantajlarının yanında pamuğun küresel ekonomi için önemi inkar edilemez. Pamuk global olarak yüzlerce milyar dolarlık ekonomik aktiviteyi temsil ederken, özellikle Afrika gibi yerlerde en önemli geçim kaynağı” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.