USTER’den Bir Milyona Doğru Hızla İlerleyiş

USTER® QUANTUM 3 Yıldönümü Versiyonu, temizleyici satışlarında hedefi destekliyor.

  09 Ağustos 2017 01:00 Çarşamba
USTER’den Bir Milyona Doğru Hızla İlerleyiş

İsviçre’deki USTER merkezinde bir milyonuncu ünitenin üretileceği sonbahar aylarında, USTER® QUANTUM 3 jenerasyon iplik temizleyicilerin hatırı sayılır bir dönüm noktasına ulaşması bekleniyor. Temizleyicinin pazardaki başarısı, spesifik modaya yönelik uygulamalarda akıllı kalite yönetimini hedefleyen yeni özellikler sunan USTER® QUANTUM 3’ün son versiyonunun başlatılmasıyla hız kazandı.

USTER, 2010 yılında piyasaya sunulmasından beri, benzeri görülmemiş bir satış rekoru yaşatan bir milyonuncu USTER® QUANTUM 3’ün üretimini kutlamaya hazırlanıyor. Smart Limits ve YARN BODY gibi öncü konseptler, temizleyicinin dünya çapında binden fazla işletme için ilgi çekici bir seçenek olmasını sağladı. 2015 yılında USTER® QUANTUM 3 Yıldönümü Versiyonu’nun piyasaya sunulması bu çekiciliği ciddi ölçüde artırdı.

Trend ve Kalite Bir Arada

Önemli moda trendlerinden faydalanmak için iplik fabrikalarının hızlı hareket etmesi gerekir. Ancak estetik anlamda dikkat çeken ipliklerin aynı zamanda özelleştirilmiş uygulamalarda ihtiyaç duyulan kalite standartlarını karşılaması da gerekir. Başarılı USTER® QUANTUM 3 iplik temizleyicinin son edisyonu, iplik makinelerinin hem trend hem kaliteli iplikler üretmesine olanak tanıyan yeni özellikler sayesinde bu talepleri karşılıyor.

Core İplik Temizleme ve Renk/Ton Varyasyonu, iplik makinelerinin kaliteyi kontrol etmesine olanak tanıyan ve streç denim ve spor giyim ile birlikte yeni revaçta olan melanj ve zarifçe renklendirilmiş iplikler pazarında önemli uygulamalarda talep ve şikâyetleri ortadan kaldıran benzersiz yeniliklerdir.

USTER® QUANTUM 3’ün Core İplik Temizleme özelliği, pamuk veya sentetik bir dışla kaplanan elastan merkezi olan ipliklerin kalitesinin takibi ve teminine yönelik ilk otomatik çözümdür. Bu şekilde yaratılan streç ve fantezi efektlere sahip kumaşlar, hem kot pantolon gibi moda parçaları hem fonksiyonel kıyafetler ve spor elbiselerde oldukça popüler olmaya devam ediyor.

İçerdeki elastan bileşen kayıp olduğunda veya sarıcı unsur içinde merkez dışında konumlandırıldığında bu iplikler üretilirken yaygın sorunlar ortaya çıkabilir. Core İplik Temizleme özelliği bu tür sorunları tespit etmek için güçlü sensörler ve algoritmalar kullanır ve üretim sonrası müşterilerin gereksinimlerini mükemmel şekilde karşılayan bir streç iplik almalarını sağlar. Dâhili Smart Limits özelliğini kullanarak doğru toleranslar hızlı ve kolay bir şekilde ayarlanabilir ve böylelikle core defekti olan bobinler engellenerek ortadan kaldırılabilir.

USTER® QUANTUM 3’ün yeni Ton Varyasyonu özelliği, kabul edilemez renk ve ton farklarına neden olan birkaç potansiyel sorunun üstesinden gelir. Bu, özellikle büyüyen melanj ve renk efektli iplikler pazarında faaliyet gösteren iplik üreticileri için önemlidir. Buralarda insan hataları, farklı renk veya tonlarda bobinlerin yanlışlıkla aynı iplik partisinde yer almasına neden olabilir.

Bunun gerçekleşmesi halinde problemin çıplak gözle iplikte tespit edilmesi zor veya imkansız olabilir. Tek bir muzip bobin tüm iplik partisini mahvedebilir ve nihai kumaşta barre efekti gibi kötü ve dikkat çeken sonuçlara neden olabilir. Hata riski genellikle yetersiz kontrol edilen süreçler, fabrikalarda yetersiz ışıklandırma koşulları ve kötü görüş veya renk vizyonuna sahip teknisyenler nedeniyle artabilir. USTER® QUANTUM 3 ve onun Ton Varyasyonu (SV) özelliğindeki son teknoloji, özellikle renk deviasyonlarıyla ilgilenen ayrı bir temizleme kanalı sağlıyor. Temizleme limitleri belirlendiğinde SV özelliği sarma makinesinde çalışan bobini control etmeye başlar. Bunun ardından Sürekli Ton Varyasyonu (CSV), melanj ipliklerdeki en belirsiz varyasyonları bile tespit etmeyi sağlayan referans verilere dayanarak bobinin tümünü izlemek üzere devreye girer.

İnovasyon Geleneği

Uster Technologies İplik Temizleme Ürün Müdürü Andreas Gantenbein, değerlendirmesinde “Yeni Core İplik Temizleme ve Renk/Ton Varyasyonu özelliklerinin takdir edilme ve beğenilme derecesi bizim umduğumuzdan da fazla. Bu sayede bu yıl bir milyon USTER® QUANTUM 3 satışında dönüm noktasına ulaşmış olmaktan dolayı gururluyuz.” dedi. Gantenbein sözlerini şöyle sürdürdü: “İplik temizleyiciler, müşterilerin moda trendlerini adım adım takip etmesine yardımcı olacak ve her zaman gelecek için sağlam bir yatırım olacak şekilde geliştirilecektir.” USTER’in güçlü inovasyon geleneğini devam ettirme çabası dünya çapındaki iplik üreticileri tarafından bir kez daha kabul gördü. Bu başarı, bir milyonuncu temizleyicinin üretildiği gün kutlanacak.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.