“Türkiye Birinci Pazarımız Olmaya Devam Edecek”

Boyama ve halı ipliği ısı ayarı alanında makineler üreten Superba, Türkiye pazarındaki konumunu korumak istiyor

  10 Mayıs 2016 09:00 Salı
“Türkiye Birinci Pazarımız Olmaya Devam Edecek”

Dokuma halı, kilim, triko ve el örgü ipliklerinin kontinü termofiksajı ve buharlamasına yönelik makineleriyle öne çıkan Superba, sektöre yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Superba, Grubu adına yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Pazarlama ve Servis Müdürü Dr. Hubert Tretsch, 1955 yılından bu yana hizmet veren firmanın geliştirdiği yeni teknolojiler ve rekabetçi çözümler hakkında bilgi verdi.

Superba, kuruluşu olan 1955 yılında örme makineleri ile başladığı üretim serüvenini, 1971 yılından itibaren örgü-ipliklerine buhar vermek için kullanılan makineler imal ederek sürdürüyor.  Pazarlama ve Servis Müdürü Hubert Tretsch, şirketin üretim faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaştı; “Superba Grubu, örme makineleri üretimi üzerine, 1955 yılında kuruldu. Grup bu süreç içerisinde aynı zamanda iplik şirketleri ile ilişkiler kurmuş ve böylece kendi üretim sorunlarını anlamaları için onlara destek olmuştur. Bu durum 1962 yılında Superba,  S.A. Tekstil Makineleri Bölümü’nün kurulmasına yol açtı. 1971 yılında ise şirket, örgü-ipliklerine buhar vermek için yarattığı ilk tekstil makinesini piyasaya sürdü. Özellikle halı ipliklerinin işlenmesi için bu makineyi daha da geliştirmiştir. Şirket o günden itibaren ürünlerine sürekli olarak yenilikler katarak, özellikle halı imalat sanayinde artan iplik işleme kullanımının da yönlendirmesiyle sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirdi. 2015 yılının ortalarında Vandewiele grubu ile bir araya gelen Superba, sektöre yenilik, kalite ve karlılık sunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.” Superba’nın Temmuz 2015’ten itibaren Belçikalı grup Vandewiele’e katıldığını belirten Hubert Tretsch, iki şirket arasında çok güçlü bir sinerji oluştuğunu vurguladı.

Şirketin ağırlıklı olarak iplik işlemleri için entegre ısı ayar hatları geliştirmekte ve üretmekte olduğunu belirten Hubert Tretsch, Superba’nın, yüksek teknoloji ısı ayar makinelerinin en büyük ve en deneyimli üreticisi olduğunu ifade etti. Tretsch, ürünler ile ilgili olarak şu açıklamalara yer verdi; “Superba, ağırlıklı olarak iplik işlemleri için entegre ısı ayar hatları geliştiriyor ve üretiyor. Ancak kullanım alanı sadece halı imalat endüstrisi ile sınırlı değil. 35 yıldan fazla tecrübesi ile yüksek kaliteli tüft ve dokuma halı alanında uzmanlaşmış olan Superba, tam seri makineler ve ısı ayar hattının en son nesli TVP3S dahil olmak üzere, beraberinde yeni ratine makinesi MF400 ve tam otomatik sarıcı – B401 ile yenilikçi ve rekabetçi çözümler sunuyor. Superba ayrıca sektöre, akrilik ipliklerin ısı ayarı için LV3 buharlama ve çektirme hatları ve yeni MCD/3 degrede-boyama makineleri sunuyor.”

 

MCD3 Degrede Boyama Makinesi ile Benzersiz Bir Çift Renk Teknolojisi

Superba’nın son olarak Milano’da katıldığı ITMA Fuarı’nda halı ipliği alanında pazara tanıttığı yeni makineler hakkında da yayın grubumuza bilgi veren Hubert Tretsch, sözlerini şöyle sürdürdü; “Milano’da çok iyi bilinen TVP3 ısı ayar hattının geliştirilmiş bir versiyonu olan yeni TVP3S’yi tanıttık. Bu hat, evrensel bir döşeme sistemi olan MLU ile iplik üreticisine üretimlerinde bir kaç dakika içerisinde düz ayardan ratine moduna geçmelerine olanak sağlıyor ve neticede, daha fazla esneklik getiriyor. Bu döşeme tertibatı aynı zamanda daha çeşitli ratine etkileri için yeni bir ratine kutu olan MF400’u içeriyor. Otomatik sarıcı B401, çok ince denye akrilik iplik için kullanılan yeni LV3 ayar hattının yüksek üretimine uyacak şekilde 96 uçlu olarak uzatılmıştır. Ancak, son zamanlardaki en büyük başarımız, yeni MCD3 degrede boyama makinemiz. Seçkin, doğrusal yüksek hızda aktüatörleri ile bu makine,  6 renk ile 72 uçlu seviyesine kadar degrede-boyama yapabiliyor ve benzersiz bir çift renk teknolojisi sunuyor.”

Fuarda tanıttıkları ürünlerin oldukça ilgi gördüğünü kaydeden Hubert Tretsch, Superba için fuarların her zaman çok önemli olduğunu belirtti. Tretsch, dünyanın farklı yerlerinde bulunan müşterilerine en son gelişmelerini sunabilmek adına fuarları bir ayrıcalık olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

“ABD’nin Yerinde Artık Gaziantep Var”

Son olarak Türkiye’deki faaliyetleri hakkında da sorularımızı yanıtlayan Tretsch, Türkiye pazarındaki satışları çok önemsediklerini belirtti. Tretsch, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Türkiye halı sektörü için çok güçlü bir pazar. Buradaki satışlarımız geçmiş yıllarda, özellikle 2010 yılından bu yana çok önemli oldu. 2014 yılından beri küresel ekonominin zayıflamasıyla birlikte satışlarımızın biraz düşmüş olsa da Türkiye Superba’nın dünyadaki birinci pazarı olarak kalmaya devam edecek. Öyle ki birinci sırada yer alan ABD’nin yerinde artık Gaziantep bulunmakta. Türkiye'de yüzde 65'in üzerinde pazar payı ile boyama ve halı ipliği ısı ayarı alanında, ana makine sağlayıcı konumumuzu korumaya devam ediyoruz.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.