Toyota ile Trützschler, Tarama Makinesi İçin Birleşti

Japon endüstri devi Toyota ile tekstil makineleri üreticisi Trützschler, tarak makinesi üretmek adına önemli bir işbirliği yaptı. İki büyük firmanın ortak iştirakinde gerçekleştirilen makinenin prototipi ITMA ASYA fuarında sergilendi.

  20 Mart 2013 00:27 Çarşamba
Toyota ile Trützschler, Tarama Makinesi İçin Birleşti

Küresel çapta otomotivden tekstile kadar birçok alanda güçlü bir endüstriyel güç kabul edilen Toyota ve tekstil makineleri alanında lider üreticilerinden birisi olan Trützschler, tarak makineleri üretimiyle birlikte pazarlama segmentini de kapsayan bir işbirliği yapma kararı aldı. 1926 yılından bu yana tekstil ve tarama makineleri sektöründe önemli bir deneyimi olan Toyota firmasının ana şirketi olan Tico, bu anlaşma ile tekstil sektörüne de pratik çözümler getirmeyi hedefliyor. İştirakin diğer ortağı olan Trützschler ise,  kısa elyaf aralığındaki cer makinelerini üretme konusunda uzman bir firma olarak biliniyor. Firma 1888 yılından bu yana iplik hazırlama makineleri üretmeye devam ediyor. Her iki şirketin de geniş know-how bilgisini kullanarak yapacağı bu işbirliğinin, sektör adına önemli kazançlar sağlayacağı belirtiliyor. Çalışmaları devam eden sürecin ilk ürünü de ortaya çıktı. Ortak çalışmanın ilk ürünü olan tarak makinesinin prototipi, ITMA ASYA CITME fuarında sergilendi.

Otomotiv üretimi alanından önemli bir know-how bilgisine sahip olan Toyota, dokuma makinesindeki deneyimi, özel servo motor teknolojisi ile taraklama makinelerine yansıtmayı hedefliyor. Firmanın ürettiği motorlarda da, tekstil makinelerinin çalışma mantığının olduğunu belirten yetkililer, başarılı çalışmaların çok yakında gerçekleştirileceğine inandıklarını ifade etti. Geçmişte kullanılan teknolojilerin performans limitlerine ulaştığı belirtilirken, son ürün ile sorunsuz bir üretim gerçekleşeceği iddia ediliyor. Teknik açıdan da değerlendirme yapılırken, Toyota tarafından kullanılan senkronize motor kullanımı örnek gösteriliyor. Toyota’nın makinede yer alan her iki taraftaki tarama unsurlarını çalıştırmak için ayır ayrı motor kullandığı söylenirken, bu durumun bükülmeleri ve makine titreşimini en aza indirdiği dile getirildi. Aynı zamanda 8 tarak başı ile önemli ölçüde azaltılmış, tarama koşulu varyansı, şerit kalitesini artırıyor. Bu makinenin potansiyel performansının, önceki teknolojilerin de önünde yer aldığı vurgulanıyor.

Trützschler’in projeye katkısına bakıldığında ise, cer kutusu ve kova değiştirici ile yeni bir kafa sağladığı görülüyor. Bu çalışma, yüksek dinamiğe sahip düzgünleştirme ile donatılmış cer makineleri yapımında kazanılmış deneyimleri içeriyor. Aynı zamanda en son cer makinesi kalite sensörü olan DISC MONITOR’ün de siteme entegre edildiği görülüyor. Bu durum, makinenin kendi kendine otomatik optimizasyonu için bilgi sağlıyor. Tarama unsurlarının bireysel çalışma teknolojisine bağlı olarak, otomatik optimize ediliyor. Dahası, sargı ağırlığındaki sapmalar artık oluşturmuyor çünkü şerit sayısı kalıcı olarak kontrol ediliyor ve gerekli olduğunda düzeltiliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.